Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 09-10-2009  - Ik loop al een hele week een liedje te zingen. Beter gezegd neuriën. Op de gang, op de fiets. Je kent dat wel, een liedje wat in je hoofd blijft hangen. Een liedje volgens mij wat je vaak hoort bij het afgaan van de radiowekker. Meestal een lekker nummer. In ieder geval een nummer wat lekker in het gehoor ligt. Deze keer is het niet van de radio, maar van de liedjesavond. Ik loop al een hele week Venloverras te zingen met het volgende refrein en laatste couplet

  Jao Venloverras, löp neet in de pas
  Want oét joeks en jen dao knaejde Ozze Leeven Hiër de Venlonaer
  Jao Venloverras, löp neet in de pas
  De wuurs noow einmaol zoemaar neet 't stedje van de lol en 't plezeer

  Asse iddere zomer in 't park d'n blues, de rock en roll en reggae huurs (tatatoe 2x)
  Dàn wit iddere Venlonaer .... desse nao 't park gezaoge wuurs (tatatoe 2x)
  Mam haet zich al opgetuug de kinder is de wach weer aangezag (jao gezag 2x)
  Pap dae haet de deur gesmaerd dan piép die neet en zweit d'r niks vannach (neet vannach 2x)

  Baer Traa is de jonge zanger ervan. Met een eigen stijl. Leuk om te zien. Een muzikaal wonderkind ook. En niet alleen muzikaal. Het couplet gaat zelfs over het Zomerparkfeest, maar zong hij niet op de liedjesavond bij Jocus. Waarom weet ik niet. Maar dat houden we straks nog vele malen tegoed. Ik kreeg van Yvette de tekst toegestuurd. Voor de blog. De correcte tekst, daar ben ik van overtuigd. Als het door haar is nagekeken, dan is het in de goede spelling, met op de juiste plek de juiste umlaut, caron, apostrof, gedachtestreepje, accent grave of juist aigu, aanhalingstekentje, breve, komma, tilde, accent circonflexe of dakje of trema. Soms ook met een klein bolletje boven de a of een dubbele punt.
  Trouwens kijk als je deze blog leest ook even naar het nieuws. Johan Hauser is onze nieuwe Marcel Tabbers, maar toch helemaal anders. Zoals je ziet, zijn we ons al aan het opmaken voor het Zomerparkfeest van 2010.