Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 31-03-2016  -

  We hebben dit jaar niet alleen een jubileum, niet alleen een dubbel jubileum met de wintereditie, maar zelfs een driedubbel jubileum, want we werken al vijftien jaar samen met SOB Venlo. De Stichting voor senioren. Net als wij, een vrijwilligersorganisatie die maar liefst vierenveertighonderd senioren aan zich heeft gebonden. Voor deze 4400 senioren bieden zij ontmoeting, ontspanning en voorkómen van eenzaamheid. Wij als Zomerparkfeest hebben daarin een kleine maar bijzondere bijdrage. Op de vrijdagmiddag. Een sentimentele middag waarop er gedanst, genoten en gedronken wordt. Iedereen geniet ervan. En zeker ook vele van onze vrijwilligers. Dit jaar wordt deze middag zelfs in een nieuwe meer open vorm. Meer daarover hoor je later. En uitgerekend dit jaar neemt Frans Faessen afscheid als voorzitter. De man met een gigantisch hart voor de eenzamere oudere in onze samenleving. Frans denkt vanuit de oudere medemens. Dat is ontegenzeggelijk zijn kracht, zijn energie en zijn drijfveer om zich onvoorwaardelijk in te zetten. Meer dan twintig jaar heeft hij zijn ziel en zaligheid in SOB Venlo gelegd. Vandaag heeft Frans officieel afscheid genomen in Wilhelmina. Funs Uiting (ja, de vader van…) wordt zijn opvolger. Nancy en ik hebben Frans een afscheidscadeau gegeven waarin een klein maar zo mooi moment tijdens de “Senior zomerparkfeest on Tour” in de Meeuwbeemd is vastgelegd door Henny van Roomen. Daar ging het altijd bij Frans om. Daarom namens alle Zomerparkfeest vrijwilligers: Frans bedankt …


  Vrouw met roos tijdens “Senior zomerparkfeest on Tour” in 2013, vastgelegd door Henny van Roomen

 • 22-03-2016  -

  Ze stonden o.a. op Lowlands, Glastonbury, Sziget, Hammersmith Apollo in London, Paradiso en afgelopen jaar op het Zomerparkfeest. MY BABY. De absolute sensatie van onze 39e editie! En daarna ook hoor- en zichtbaar in de Grenswerk Kerk en net zo gemakkelijk even geïmproviseerd knallen met Jett Rebel en DeWolff op Main. Wat een band! Zul je net zien. Heb ik ze niet gezien. Ik stond rustig en onwetend te genieten van Snorre Kirk in de Arena. De Zomerparkfeest Arena bedoel ik dan hoor! Ook gaaf! Daar had Johan, de voorzitter van de programma commissie, het laatst nog over. “Slecht programmering ;-)”, erkende hij gekscherend. Twee zulke geweldige, muzikale en talentvolle bands tegelijkertijd. Dat nekte me. Maar eigenlijk is dat altijd zo. Of je moet én niet van jazz én niet van blues houden. Of je moet én niet van pop én niet van indie houden. Of je moet én niet van reggae én niet van rythm & blues houden. Terug naar mijn baby. Tim Gaal het formuleerde zo: “MY BABY is bluesmuziek voor mensen die er niet van houden." Dat klopt wel een beetje. Naar MY BABY, geschreven met grote letters, kun je uren luisteren door haar fantastische stem en de heerlijk stuwende arrangementen. Maar…! Ik en wij met z'n allen krijgen nog een tweede kans. MY BABY komt vrijdag 25 maart naar Grenswerk. Niet in de Kerk, al hoewel dat met Pasen best had gekeund, maar in die fantastische grote zaal. Mijn Clubkaart heb ik al op zak en ik heb geen andere afspraken. Goede vrijdag wordt dus Beste vrijdag.   

 • 17-03-2016  -

  Net op Omroep Venlo Televisie de Venloop Quiz gezien. Leuk idee. Ik fantaseerde wat door zoals de Zomerparkfeest Quiz zou kunnen zijn. Of beter de Zomerparkquiz of nog beter de Zomerquiz. Voor de hand liggend is een van de quizvragen als welke jazz band in 2015 op het Zomerparkfeest stond (A. Phronesis B. Snorre Kirk C. Yuri Honing), in welk jaar Surfcake optrad (A. 2002 B. 2004 C. 2006) of wat de nieuwe naam van de Spiegeltent is (A. Amigo, B. Zelt C. Arena) of wie de baas is over de vrijwilligerscatering (A. Marian B. Marlie C. Miep). Of er worden geluidsfragmenten afgespeeld en we moeten raden welke band het is of in welk jaar ze op Main stonden. Of Robert Bouten vraagt wie van de volgende vrijwilligers een baard heeft (A. Johan B. Jasper C.Wiel D.Sef), waarbij hij zegt dat meerdere antwoorden goed kunnen zijn. Of onze presentatrice Eefke laat ons detailafbeeldingen zien en de vraag luidt dan: “Wat is dit?”. Laten we maar meteen beginnen: “Wat is dit?”. Veel succes!


  “Wat is dit?”

 • 07-03-2016  -

  Bij het Zomerparkfeest zijn we ook gek op lijstjes. Zoals grootboeken, bestellijsten, besluitenlijsten, verkoopoverzichten, adressenbestanden, lijstjes wat artiesten willen hebben in de kleedkamer, sponsoroverzichten, tabellen met het aantal bezoekers per minuut, blokkenschema's. Het zijn meestal lange lijsten. Daaruit proberen we dan door er bijvoorbeeld grafieken van te maken, trends te ontdekken en verbanden te trekken. Manpreet is daar nu vooral mee bezig. Meten is weten. Soms zijn er ook lijstjes waar je verder niet veel mee kunt, maar wel leuk om te weten. Dat zijn de leuke weetjeslijstjes van bijvoorbeeld de Vrienden van het Zomerparkfeest. Zoals de oudste vriend, geboren op 7 februari 1923, en juist de jongste vriend, geboren op 21 mei 2015. Die verschillen dus onderling ruim 92 jaar. Of de verste vrienden. Zij wonen beiden in de USA, Cupertino en Portland Oregon. Leuk om te weten toch? De meeste vrienden komen trouwens uit de buurt. Maar we hebben ook een lijstje van waar onze vrienden van buiten Limburg vandaan komen. Zal ik dat opnoemen? Komt-ie:

  • Almere, 170 km
  • Alkmaar, 222 km
  • Amsterdam, 183 km
  • Den Haag, 202 km
  • Eindhoven, 59 km
  • Enkhuizen, 226 km
  • Hilversum, 156 km
  • Laren, 153 km
  • Rotterdam, 169 km
  • Tilburg, 93 km
  • Utrecht, 152 km
  • Wageningen, 91 km

  Zo zijn jullie ook bijgepraat en weten jullie nu ook dat de verste Nederlandse vriend 226 km ver weg woont. Als je die tegenkomt op de 40e editie dit jaar, mag je die Enkhuizer Vriend feliciteren. De komende weken komen er nog wel meer lijstjes, want daar zijn we dol op…