Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 31-01-2016  -

  Vele Zomerparkfeest vrijwilligers zijn ook heel actief met Vastelaovend. Sef en Jasper bijvoorbeeld bij  de Garde, een belangrijke functie om prins Pascal Vaes te beschermen. Velen zijn ook achter de schermen actief, zoals Daatje bij de kassa, Anny en Els bij de BBBZ. En nog veel meer. Heel veel vrijwilligers doen volop mee met carnaval, zoals Gemma die de grote trom slaat bij joekskapel 't Kump, of die meelopen in de optocht als “Faets”. Een van onze vrijwilligers heeft nu al een begerenswaardige prijs in de wacht gesleept. Marie-José. In haar dagelijkse Zomerparkfeest leven organiseert ze samen met Nancy de vrijdagmiddag voor senioren. Een klein festivalletje binnen het grote festival. Een hecht team waar we van zullen horen dit jaar. Afgelopen zaterdag was ze al weldadig verkleed bij het Pronke in de Klaasstraat. Samen met haar vriendin Sybilla waren ze verkleed als twee ruikertje bloemen. Niet echt origineel hoor ik u denken. Maar de begeleidende tekst was geweldig. “Weej zien de bleumkes, waor is den Vaes? Of woorden van gelijke strekking. Dat is de vakkundige jury van de Klaasstraat niet onopgemerkt gebleven. De 1e prijs! Gefeliciteerd Marie-José!


  Marie-Jose in het midden bij het Pronke van vorig jaar. Ook al! Voor meer Pronke 2016 zie https://www.facebook.com/venloinbeeld/videos/vb.210335665674343/1050247135016521/?type=2&theater

   

 • 20-01-2016  -
  Buiten is het koud. Vrieskoud. Gelukkig is de vijfde editie van de januari editie binnen. Niet buiten. Voor de tweede keer in het hele gebouw van Grenswerk. In alle spelonken van het gebouw gaan we een festivalletje bouwen. Een festivalletje van één dag. Het winterse programma is al rondgestuurd via http://www.zomerparkfeest.nl/programma/overzicht, maar ik wil het hebben hoe het eruit komt te zien en de overeenkomsten met het zomerse Zomerparkfeest. We hebben een “Main” stage in de zaal met een filmtheater op het balkon. De gezellige en geluidsarme plek waar we samen de korte films kunnen bewonderen, zie vorige blog. De oefenstudio’s zijn als het ware de “Arena” en “Amigo” of de "Grenswerk Kerk" en "Teatro Maaspoort", waar leuke nieuwe bandjes te horen zijn. Verrassingen zomaar tegenkomen. Zelfs de lift wordt ludiek en poetisch gebruikt! De WC nog net niet deze keer. Het héle gebouw van Grenswerk is eigenlijk het Julianapark terrein. De vloer en de trappen het gras van het Julianapark. Je kunt net als in de zomer rondlopen en genieten van alle andere bezoekers. Niets houdt je tegen. De cateraars zijn nu in de loge te vinden. Wellicht is er ook een shotjesbar. Er zijn zeker ook weer véle vrijwilligers aan de slag voor ons. Er worden pilsjes en wijntjes en sapjes getapt. Er worden bonnen gekocht. Er wordt geplast. Alles lijkt eigenlijk op de zomereditie, met één uitzondering. We weten nu zeker dat het warm en ook droog is!


  Jullie zijn allemaal welkom!                                  Foto:Bram van Rensen
 • 12-01-2016  -

  Alle soorten cultuur zijn vertegenwoordigd op het Zomerparkfeest. Nou ja, alle? Véél. Zelfs voor vele festivals de uitzonderlijkste als acrobatiek, lezingen en cabaret. Het is er. Ook korte film en zeker ook het genre van de “Animatie” met een grote “A”. Het is er. Zeker nu met Vers Gras 2016. Hooggeëerd publiek, Uw speciale aandacht voor “Job, Joris & Marieke”. Afgestudeerd aan de Design Academy (graphic en product design). Echt fantastisch om naar te kijken, te verwonderen en in weg te dromen! “Single Life” is hun Oscar nominatie van vorig jaar en door de New York Times uitgeroepen tot de Top 10 animatie van het jaar. “(OTTO)” is de Nederlandse Oscar inzending voor dit jaar en heeft al de Gouden Vleugel op het Eindhovens Film Festival behaald.  Zij staan op ons festivalletje. Echt bijzonder! Ook de vier standbeelden in Q4 zijn vormgegeven door J,J&M. Vergeten pareltjes in de stad. Wil je meer lezen, maar vooral alvast zien? Kijk naar http://jobjorisenmarieke.nl. Ik waarschuw je wel alvast. Je verliest jezelf op deze site om allerlei leuke filmpjes te aanschouwen. En vergeet de speciaal voor de film gemaakte en vaak grappige muziek niet. Sprankelend. Daarom kom lekker op 22 januari naar de wintereditie van het Zomerparkfeest “Vers Gras” en we gaan samen kijken en luisteren naar wat zij speciaal voor óns hebben gemaakt!


  Korte animatiefilm van Job, Joris & Marieke

 • 06-01-2016  -

  Elke prijs is er één! Maar deze is met zóveel uitgebrachte stemmen (4700 in totaal) wel héél speciaal. Het Zomerparkfeest is uitgeroepen tot "Beste Evenement 2015 van Venlo". Uitgereikt tijdens de "Venlose Horeca Awards" in Scala. We waren erbij. Een feestje gemaakt door horecabeesten, Kevin zelf en een aantal artiesten en dj's. Er kon gestemd worden op tien categorieën. De lekkerste barjongen (Lars Curvers) en barmeisje (Jessi Mevissen) waren er, maar ook het beste borrelcafé (De Klep), opkomend horecatalent (Nikolai Maitimu), beste terras (Café Central), irritantste ananas (Mike Teixeira), beste horecatijger (Vera Smits), populairste uitgaansgelegenheid (Café de Galerie). Het tofste themafeest is trouwens de shotjesbar van de Galerie tijdens afgelopen zomerparkfeest geworden! Allemaal van Venlo. Bij de uitreiking droegen we de prijs op aan Venlo als evenementenstad en aan al onze vrijwilligers. Terecht. Het is de eerste keer dat deze prijzenslag werd opgezet, maar Kevin gaf al aan dat het wellicht nog uitgebreider gevierd gaat worden. Dan denk je meteen aan restaurantjes, praatcafé's, eetcafé's, wijncafé's, hotels, kantines, snackbars, Bed & Breakfasts, cateraars, koffietentjes en wellicht nog veel meer categorieën. Dan wordt het geen late avond maar een dagvullend programma en blijven de prijswinnaars slapen in Hotel Scala.

   
  We nemen de award wel mee naar de wintereditie "Vers Gras"!