Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 31-12-2015  -

  Tweeduizendzestien wordt een dubbel jubileumjaar voor het Zomerparkfeest. In de maand augustus is de veertigste editie van de zomerversie en in de komende maand januari is de vijfde editie van de winterversie. Festivals gemaakt door vrijwilligers. Al jaren trouw of juist nu net dit jaar begonnen. Pro deo, intrinsiek gemotiveerd en met lef. Gemaakt omdat het leuk is om iets te doen voor een ander. Voor de één om anderen te laten genieten. Voor de ander om te inspireren en juist te verrassen. Wat is er leuker dan om in de frontlinie mee te werken aan een jaarlijkse culturele uitspatting. Vijf jaar geleden, veertig jaar geleden, in de toekomst en zeker komend jaar! Daarom een actief, gezond, inspirerend Nieuwjaar toegewenst aan al onze sponsoren, subsidiënten, Vrienden en last but not least de vrijwilligers van het Zomerparkfeest! En natuurlijk ook aan al onze bezoekers van de twee jubileumfestivals, Vers Gras en Zomerparkfeest in 2016!

  Voor de stad Venlo zijn er nog meer jubilerende festivals! Zoks (30 jaar) en Texfree (20 jaar) en ook buurtvereniging "De Boener" bestaat net als Zomerparkfeest al veertig jaren!

 • 27-12-2015  -

  Zo aan het eind van het jaar drink je jezelf het nieuwe jaar in. Champagne, wijn of met bier. En een biertje was gewoon een pilsje. Dat is tegenwoordig anders. Dat zien we bij het Zomerparkfeest ook. De omzet inschatten door gewoon het aantal hectoliter bier te tellen is niet voldoende meer. Naast bier is het speciaal bier wat de klok slaat. Zwaar blond, Weizen, Imperator, IPA, Up of nog meer. Of het zijn de biermixen. De bekendste zijn de "Sjoes" en de "Half Om", een oud bruin en een bier half om half. Mijn nichtje Manou had als verkoopster aan de bar een code voor de schenkers. Een aantal vingers in de lucht betekent het aantal pilsjes. Logisch. Doet iedereen. Haar hand over beide ogen betekent één donker bier. De vlakke hand op één oog, is een "Half Om". Haar hand over beide ogen en twee vingers met de andere hand, betekent twee donker. Was hilarisch. Daarmee had ze een oplossing voor de meest verkochte biermixjes. Er zijn ook minder bekende biermixen. Wat dacht je van een "Dafje". Een oud bruin met malt. Minimaal alcohol dus. Soms wordt er ook nog een "Snorretje" besteld, cola met pils. Voorzitters drinken vaak, vooral in het begin van de avond, "Sneeuwwitjes". Dat is Seven-Up met een scheutje pils. Maar ook als verkoopster of verkoper van frisdrank moet je achter de bar thuis zijn in alle mogelijke varianten. Een "Sauna" is een Spa Rood met sinaasappelsap. Een "Spritzer" is een witte wijn met Spa groen. Een "PK" is een Apfelkorn met Spa Rood. Op een cocktailparty, is “Het Laffe Zweet der Druipsteen Grotten” verzonnen. De “mix” is flauw, Spa Blauw. Als je achter de bar staat en iemand besteld in goed humeur een Spa Goud, dan pak je gewoon een lekker pilsje. Proost. Ook in het nieuwe jaar!


  Een van de lekkere speciaalbiertjes van Brand!

 • 18-12-2015  -

  Zo in de vroege winter is het gras in het Julianapark alweer aardig aangegroeid. Daar is gelukkig al rond het eind van de zomer en begin van de herfst een beginnetje mee gemaakt. Vers gras heb je dan. Eerst dunne lichtgroene sprietjes en wat dun bezaaid, maar nu als de winter er aan komt is het al een aardig tapijtje. Zeker als de temperatuur nog steeds zo relatief hoog is. Dan groeit het gestaag nog wat aan. Van groenexperts heb ik wel eens gehoord dat als het 12 graden is gras nog steeds wat groeit. Zo heb je dat met bandjes en artiesten ook. In het prille begin is het dun, lichtgroen, vers. Dan worden ze door de scouts van het Zomerparkfeest opgemerkt en dan komen ze op de winterversie van het Zomerparkfeest te staan.  Als alle condities goed zijn dan maken ze een goede kans om door te groeien. Doorgroeien naar de vierdaagse zomervariant. We hebben dat al gezien met Mister en Mississippi, Gallowstreet Brass Band en Jungle by Night. Om er maar een paar te noemen. Het festival zorgt als het ware ervoor dat de temperatuur voldoende hoog is zodat ze kunnen uitgroeien. Dat is de reden dat we de wintereditie "Vers Gras" hebben gedoopt. Een podium voor verse bandjes om door te groeien. Volgend jaar 22 januari (zet alvast in je agenda en bestel kaartjes!) binnen in de zalen en foyer van Grenswerk. Lekker warm. Precies de condities die nodig zijn om vers gras te laten groeien!


  Persoonlijke aanraders: bewilder , Kunstbende, Anbu Nevlo en Job, Joris en Marieke!

 • 13-12-2015  -

  Sounds staat op 1. Nummer één uit 180 platenzaken. Vorig jaar nog een 2e plek, maar nu "De Muziekplek van Nederland" met vinyl, cd’s en muziek dvd’s. Ze lijken wel een beetje op het Zomerparkfeest. Net zo'n breed muziek assortiment als het Zomerparkfeest zelf wil en ook al lang bezig. Daarom is de relatie zo hecht en gebaseerd op wederzijds respect. Marlies, Geert en Leo en hun gepassioneerde, enthousiaste, vakkundige medewerkers ("de wandelende muziekencyclopedieën") hebben de prijs gewonnen. Terecht! Zoals jullie wellicht al weten staan zij ook al jaren op het festivalterrein van het Zomerparkfeest! Eerst in een tentwinkeltje met CD's. Nu is het een muzikale totaalbeleving. Sfeer gemaakt door live DJ's of mister Geert zelve. Altijd gave muziek in hun Sounds domein op het talud waar je ook nog wat gloed-nieuws of rete-ouds kunt kopen. In hun winkel aan de Parade kun je in alle rust rondkijken en lekker regionale, nationale en internationale artiesten beluisteren via koptelefoon of soms ook live op hun rode hoofdpodium en met het eetcafé aan de achterkant is er een plekje om even bij te komen. Ook daarin lijken ze, met een beetje fantasie, op ons. Zoals onze terrasjes met stoeltjes op het festivalterrein er zijn om even op adem te komen van de regionale, nationale en internationale bandjes op de Main, Arena, Zelt of Amigo. Geweldig! We zijn ook een beetje trots. Sounds de winnaar van de 2015 editie van de Platenzaken Top 10. Terecht. Who else?


  Sounds, gefeliciteerd met de winnende Platenzaken Top 10 prijs! • 03-12-2015  -

  La Pegatina komt weer naar Venlo. ‘s Avonds 11 december in Grenswerk. De rasmuzikanten van La Pegatina stonden op het grote Zomerparkfeest podium in 2009. De eerste en enige vijfdaagse editie van het Zomerparkfeest. Ook wel de Venlose Vuelta editie genaamd. Of beter de Benlose Buelta editie. Met De Staat, Heideroosjes, Pantzerkreuzer Potemkin en ook toen Armand op het programma. Op die prachtige vijfde dag stond het Julianapark in gloed en vlam. Het was op die maandag toen ook al “Feest in het Park”. De Spaanse karavaan was in een massasprint aangekomen over de finishlijn van de Deken van Oppensingel. De gefreesde finishlijn is nog steeds te zien. Vlak voor de hoofdingang. Vandaar dat toen de ingang en vele tenten, waaronder de sponsortent verlegd is. Daar kunnen Bob, Patrick, Ger, Wolfgang, Baer, Sam, Joost, Jan, Louis, Plotje, John, Ciske, Guus, Eefke, Carel, Fred, Arno en al die andere (bouw)mannen nog uren over vertellen. De flexibele, vrijwillige Nederlandse organisatie botste met de strakke, professionele Spaanse. Een soort contradictio in terminis. De grootste tent was omgetoverd tot een luxe galalocatie, waar de sponsoren werden gefeteerd en de race op grote schermen konden volgen. We hebben ons toen als vrijwilligersorganisatie ingezet voor de stad, gemeente en provincie. Alles binnen het Julianapark werd door ons geregeld. Eten, drinken, entourage. En goed! Een afterparty. We hebben onze kas toen ook goed kunnen spekken. Terecht. Maar dat terzijde. Dus alle wielerliefhebbers en Zomerparkfeestliefhebbers, komt hossen en feesten met deze mestizoband op rumba, merengue, ska, cumbia en disco. Draag stiekem onder je lange broek een zeemlederen fietsbroekje. Dan denken we nog even terug aan die gedenkwaardige vijfde wielerdag. Ik denk dat deze aardige Spaanse muzikanten zich dat ook nog kunnen herinneren. Het park stond toen op z'n kop, net als het poppodium straks!
   

  Het La Pegatina feest in Grenswerk op 11 december. Komt dat zien en horen!