Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 28-10-2015  -

  Ver van huis in Florida, moet je downtown Miami in. Of course! Wat een stad. Ook zo’n “City that never stops”. Constant geruis van dure ronkende raceauto’s en zwaar dreunende mega pick-ups. Ik heb me voorgenomen de zondag cultureel goed te besteden door twee moderne kunstmusea te gaan bezoeken. Pérez Art Museum Miami, afgekort PAMM, en het Museum of Contemporary Art, afgekort MOCA. Totaal verschillend, maar allebei interessant. PAMM klein, onooglijk, verlaten en via een industrieterrein te bereiken in het noorden van de stad. MOCA is groots, grandeur, strakke architectuur en prachtig gelegen aan de Biscayne Bay voor Miami Beach. Dan moet het wel interessant zijn. Toch? De moderne kunst is inspirerend. Wat kunstenaars allemaal vol bezieling en gepassioneerde focus verzinnen! En overal is er een verhaal bij. Gelukkig. Anders begrijp ik het niet helemaal. Bij het verlaten van PAMM verzeilde ik in het museumwinkeltje. Mooie kunstboeken en dito kaarten. Mijn oog viel op een tasje. Een soort 3D tasje wat anders open gaat dan je zou verwachten. Bij het verlaten van MOCA verzeilde ik ook weer in het museumwinkeltje. Ook weer mooie kunstboeken, vooral van Kehinde Wiley, en dito kaarten. Mijn oog viel dit keer weer op een tasje. Van eenvoudig “fairtrade” katoen gemaakt met een herkenbare repeterende afdruk. Het logo van onze Stichting Parkpower! De groene bliksemflits. Hoe ver weg toch zo dichtbij kan zijn!


  Misschien niet publiekelijk bekend maar dit is het logo van Stichting Parkpower. De stichting die de groene stroom regelt voor Venloop, Lekker Venlo, Stereo Sunday en Zomerparkfeest.

 • 25-10-2015  -

  De Buun staat op de bühne in Domani. De presentatie van de nieuwe Buun 2016 is tijdens de opening van de Week van het Venlose Boek. De Buun is dat fameuze cultuurhistorisch jaarboek. Een must voor elke Venlonaar. Geschreven en gemaakt door vrijwillige Venlonaren. Dat is bijna een pleonasme. Muziek, sport, architectuur, historie, kunst en cultuur zijn thema’s met een link naar Groot Venlo en de omliggende regio. In deze editie gaan de verhalen over Baer Traa, Evert Thielen, The Blue Diamonds en de magie van Ramona, Sef Thissen, Clarence Seedorf of Jay Driessen en de avonturen van de mannen van het bedrijf Mujjo. De ontroerende en interessante verhalen en prachtige foto’s geven een doorkijkje in de ontwikkeling van de stad en haar inwoners. Een eigentijdse geschiedschrijving. De vrijwilligers achter de Buun zijn stuk voor stuk kanjers, zoals Thijs, Sjors, Frans, Lean, Adri, Marc, Hélène, Annemarie, Peter, Edmond, Jan, Paul, Rolph, Martin en Jos. Allen vrijwillige vrijwilligers, maar dat is een tautologie. Kortom, komt vrijdag 30 oktober naar Domani en neem die vette editie 2016 mee naar huis. Als het dan lekker slecht weer is, heb je wat om handen! Jan van Mersbergen is trouwens te gast tijdens de presentatie. Hij was ook al vaker literaire gast op het Zomerparkfeest. Jan schreef de novelle ‘Oase’ over het leven van een vluchteling in Venlo als Geschenk voor de Week van ‘t Venlose Verhaal. Dus nog een reden om te komen en de Buun samen met het Geschenk voor de Week van ‘t Venlose Verhaal te kopen!
  P.S. Trouwens wat een lieve woorden van Moksi's Sam O Neal tijdens Nedinscoplein over het Zomerparkfeest!
        Zij stonden vrijdagavond 21 augustus 2015 om drie uur 's nachts bij de afterparty van het festival in Grenswerk.  Jan van Mersbergen te gast bij de Buun

 • 16-10-2015  -

  De naam Sweetlove staat in ons geheugen gegrift. En als dat niet is dan toch zeker wel de knalrode poedel in het Julianapark, tijdens het negenendertigste Zomerparkfeest. Resultaat van een vruchtbare samenwerking met onze andere Noord-Limburgse Provinciale Cultuurplan partner. Het Odapark uit Venray. Een bescheiden en sympathieke partner ook. Zij hebben de grootste solo expositie in Nederland van deze Belgische beeldend kunstenaar weten te krijgen. William Sweetlove kunnen we nu zelf zien, bevragen en wellicht ook aanraken. Op woensdag de 28e oktober komt hij naar het Odapark. Hij geeft een lezing over Waterwars. Vanaf half acht. Zijn project met een indringende, maar ook mooie pop-art boodschap. Dat we de wereld om ons heen moeten koesteren en zuinig moeten zijn op wat we hebben. Ik ben er voor het Zomerparkfeest geweest. Heerlijk. Mocht je nog nooit in het Odapark zijn geweest, dan moet je wat eerder komen en in alle rust door het beeldenpark wandelen. Er staat zoveel moois, leuks en geks. Laat je inspireren, net zoals je dat op het Zomerparkfeest laat gebeuren. Het Beeldenbos Odapark is eigenlijk ook een festival, een Beeldenfestival, georganiseerd door het creatieve trio Marijke, Pascalle en Fred. Deze bijzondere expositie is tot en met zondag 1 november. Dus gewoon gaan en zeker ook woensdag om William Sweetlove zelf te horen!


  De ingang van het Odapark met de Pinguin van  William Sweetlove, zie meer op http://www.odapark.nl/tentoonstelling/william-sweetlove/

 • 09-10-2015  -

  Haar prachtige afdrukken hangen nu 'Bij de Buren' in het Keizerstraatje. Een wisselmuur boven het sfeervolle retrozitje van Mary. Nu is de Zomerparkfeest collectie van foto's van Zomerparkfeest 2015 artiesten aan de beurt. Soms uitbundig  in full color, soms ingetogen in zwart wit. Soms scherp en gedetailleerd, soms kleurrijk en soft op de achtergrond. Soms pop, soms jazz. Soms een overzicht van de band, meestal een detail. Haar werk verraadt een secure observatie die vastlegd wat zij wil zien. Het oog van de meesteres heeft vanaf de juiste plek, op het goede moment en met de juiste sluitertijd geknipt. De energie van de geschoten podiumbeesten spat van het fotografisch papier af. De pareltjes zweet zijn individueel te detecteren op het uitbundig zingende gezicht. De wilde haren wapperen in alle toonaarden langs de gitaarhals. De artiest wordt pontificaal op een muzikaal voetstuk gezet. Respect en liefde voor de muziek druipt van de foto's af. Dat is Janneke. Zelf is ze de bescheidenheid zelve. Rustig en met een wat onschuldige blik kijkt ze je aan. Het liefst wat op de achtergrond en achter haar relatief grote digitale camera verscholen. Ze zegt misschien niet zoveel maar ze kijkt haarscherp. De artiest aan het werk, dus Janneke aan het werk. We zijn als Zomerparkfeest trots dat we haar in ons vast fotografenpanel hebben. Het legertje knippers dat in de eerste drie nummers de sfeer van de band probeert te pakken. En daar is zij een meesteres in. Loop eens binnen bij Mary voor tapas of lunch en geniet dan meteen ook van Janneke's wisselwerk boven het gezellige zitje.


  The Mighty Typhoons getemd door fotografe Janneke Michels