Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 30-09-2015  -

  Een stad moet karakteristieke, beetje aangenaam gestoorde bewoners hebben. Dat zijn de meest interessanten. Zij geven de stad ziel. Dat is, of nu helaas was, Beppo. Hij was een van de eerste cateraars van het Zomerparkfeest en op eigen kracht en creativiteit doorgegroeid naar andere muziekfestivals. Om daar zijn eigen pizza's te bakken. Hij kon 's nachts als alle cateraars al naar huis waren nog een grote plank vol met stukken pizza's bakken voor de vrijwilligers. Dan moesten we die met een paar man ophalen en naar de vrijwilligerstent sjouwen. Een enthousiast en hongerig applaus denderde dan over de biertafels. Om even later, met een glas rode wijn, stevig af te geven op zijn ongunstige plek in het festivalpark. Dat was Beppo. De vriendelijke mopperaar. We zien hem nog, vanuit het vrijwilligersgebied, op de maandagavonden het Julianapark inrijden. Een busje met een enorme aanhangwagen erachter. Om zijn unieke hout gestookte pizzaoven op te bouwen. Bijna twee dagen vroeger dan afgesproken. Je kon niet kwaad zijn op deze Duitse Venlonaar. Die met zijn zachte glimlach iedereen kon verschalken, inpakken en meenemen naar zijn wereld. Een wereld van lekker koken en daar uren over praten. Over limoncello, over pasta's en tagliatelle en over brochettes. We smulden van zijn pizza's en we dronken bij hem de lekkerste espresso's van het park. Dan dronk hij altijd mee en vertelde hij de smeuïgste verhalen die hij recent had meegemaakt. Met dat Vervenlooste, Italiaans getinte Duits. Dat was Beppo. Maar om eerlijk te zijn, Maarten Kuipers kon Beppo beter nadoen dan Beppo zelf. Daar moest Beppo dan ook zelf smakelijk om lachen. Bij Extravaganza kon je onbekommerd dansen. Bij Alla Casa kon je onbekommerd eten en soms op de vrijdagavonden ook onbekommerd dansen met DJ Jac. Daar vergat jij en zeker ook hij, de tijd. Maar je had het er voor over, want je kon erop rekenen dat je die avond iets geks zou meemaken. En dat was dan ook zo! 

  Het Zomerparkfeest gaat je missen, Beppo! Maar zeker ook je vrienden, je vriendin, je twee dochters en je zoon.


      ..... Beppo .....

 • 27-09-2015  -

  We hadden vrijdag een prachtig Zomerparkvrijwilligersfeest in City Cinema, waar in zaal 1 de aftermovie en de vrijwilligersfilm op een levensgroot scherm op indrukwekkende manier op ons inwerkten. Bas Brouwers van Studio Luidspreker heeft hier een geweldig visitekaartje afgegeven. De video gemaakt op de tekst. Hulde! Iedereen was even stil en klapte daarna luid. Mooi om een applaus te horen in een bioscoop. Daarna naar de foyer waar de heerlijke hapjes werden geserveerd door Restaurant Gaudi vanaf de overkant. Garnalen, salades, mosselen, spareribjes en nog veel meer. Het kon even niet op. Vrijwilligers kletsten met en door elkaar. Radio Grenswerk bracht de sfeer erin. De Mighty Typhoons traden voor ons op. En we dansten nog tot in de kleine uurtjes met de DJ’s. Het feest begon allemaal met Andé Manuel op de prachtig aangelichte Main in het Julianapark. André eindigde zijn vlammend kritisch betoog met ….

  "… en dan zal in heel Europa de rust wederkeren en kunnen wij ons weer concentreren op het organiseren van schitterende zomerfestivals. Die ons een week lang het idee geven dat alles koek en ei is in de wereld. Waar de vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken om het publiek en de artiesten te verwennen en te fêteren. Want dat is de ware beschaving die we hier met ons allen verdedigen. Het onvoorwaardelijke recht om een mooi feest te organiseren. En de mooiste feesten zijn de feesten waar het draait om een leger aan vrijwilligers. Dat zijn de legers die er daadwerkelijk toe doen. Daar draait het niet om gewin. Of om persoonlijk profijt. Daar draait het om gemeenschapszin en de overtuiging dat de mooiste dingen in het leven gratis zijn. En namens alle artiesten en alle bezoekers wil ik jullie daar meer dan hartelijk voor danken! Bedankt!"

  Een mooier compliment kunnen we met z’n allen niet krijgen! Andre, ook jij bedank!


   De vrijwilligersfilm is te zien op je laptop, tablet of pc via https://vimeo.com/140296922
 • 18-09-2015  -

  Het gras is weer groen. Niet alleen bij de buurman, maar zeker ook in het Julianapark. Althans als je er vanaf de Deken van Oppensingel, Burgemeester van Rijnsingel of vanaf de fiets op het fietspad naar het parkgras kijkt. Als je er echt op staat zie je wel dat het nog dun is. Dat is ook de strekking van het gezegde. Van een afstandje is alles mooier. Als je er echt op staat zie je wel dat het nog iel is, maar een paar warme regenachtige weken zullen graswonderen verrichten. Voor het Zomerparkfeest geldt deze oer-Hollandsche gezegde niet of bijna niet. Dat kan ik iedereen verzekeren. Als je er middenin zit dan voel je de energie van betrokken vrijwilligers elk jaar, elke dag, elk uur. Dat weten wij vrijwilligers. Niet alleen tijdens de festivaldagen en de dagen er omheen kan het onmogelijke. Dat hebben we dit jaar weer volop mogen meemaken. Ook gedurende het jaar zijn weer vele vrijwilligers bezig met wat er allemaal rondom het Zomerparkfeest gebeurt. Nu speelt het vrijwilligersfeest. Iets wat we allemaal met z’n allen echt hebben verdiend. Achter de schermen zijn er al vrijwilligers mee bezig. Manpreet voorop. Maar ook Nancy & Marly staan hun mannetje. En iedereen die bijdragen kan, helpt mee. Tot Omroep Venlo en Studio Denk toe. Creatief door leuke dingetjes te verzinnen, handig om onverwachte acties voor elkaar te krijgen en ook gewoon aanpakken en doen. De energie spat er vanaf. Dat voelt iedereen. Dat is wat het Zomerparkfeest zo bijzonder maakt. Dus Zomerparkfeest vrijwilligers, maak je op voor het vrijwilligersfeest en kom!


  ... dit is trouwens al een voorproefje van het vrijwilligersfeest ...


 • 12-09-2015  -

  Dit jaar was weer een jaar van vele, voor de meeste bezoekers onverwachte veranderingen. Een nieuwe frisse slag en iedereen merkte en voelde het. Teatro Maaspoort, Brandkas en Patio. Sowieso de nieuwe namen Main, Zelt, Arena, Amigo, Patio en Kino. Maar wat we allemaal meteen merkten in onze broekzak, overhemd of tas, waren de nieuwe bonnen. Of beter gezegd munten. De knalgele munten met de zwarte z. Met op de achterkant de “local” marktplaats: nolensplein.nl. We hebben dit jaar dus even in stilte afscheid genomen van de grote puzzelstukken. Die onhandige bonnen die aan de andere kant wel zeer karakteristiek waren voor het Zomerparkfeest. We hebben er geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar de reacties waren top. Aan de kassa’s was het even wennen met de aantallen per vel. Niet de gebruikelijke tien bonnen per vel, maar, even uit mijn hoofd, veertig munten per strip. Het heeft veel werk gescheeld achter de schermen bij Anny, Karin, Hans & Hans, Marc en het hele kassateam. Al die munten zijn zorgvuldig gescheiden verzameld en worden gerecycled. Nog niet echt “upcyclen” zoals dat bij C2C behoort, maar toch. Het muntafval wordt verpulverd en daar worden weer kunststof producten van gemaakt. Dat doet Tom van der Vlugt van VanderEng, de fabrikant van onze nieuwe munten. Wellicht komt uit deze berg plastic weer de munten voor het veertigste Zomerparkfeest in 2016. Wie zal het zeggen…

 • Kas

  04-09-2015  -

  Venlo is de stad van de kassen. Groentekassen wel te verstaan. Vroeger stond het rond de stad helemaal vol met kassen, zoals het gebied van het Groenveld. Nu zijn er nog veel kassen met o.a. tomaten van Tasty Tom en ook komkommers en paprika's. Maar sinds dit jaar is Venlo ook bekend van de Brandkassen. Niet brandkasten, maar Brandkassen. In het nieuwe hoekje van het Julianapark stond de kas er dit jaar. In volle glorie. Een stukje Frankrijk in Venlo. Als je op vakantie bent, dan ben je op zoek naar dit soort plekjes. Als je het vindt ben je zielsgelukkig. En soms vind je het niet en lig je al vroeg in je tentje. Dit jaar was het om de hoek in het park.Onder een mooie dikke boom kon je op houten vlonders tot laat in de nacht genieten van een menuutje of wat hapjes. Met echt bestek en echte borden. Of van een lekker Brand speciaalbiertje. In echt glas. ‘Zwaar Blond’, ‘Imperator’ of ‘Weissener’.  De ultieme vorm van ‘Party Local’. Georganiseerd door horecagoeroe Anke Rutten, gerund door Richard Stohr van Excellenz en versierd met planten en lichtjes door Karlijn Sax.


  Richard, Karlijn en Tei. S
  feervolle impressie door de Parkpraot-TV, zie http://kasverhuur.nl/2015/08/25/brand-kas-van-brand-bier-op-zomerparkfeest-venlo-groot-succes/