Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 29-06-2015  -

  Het meeste vrijwilligerswerk gebeurt achter de schermen. In stilte. Onopvallend. Dat geldt niet voor de presentatoren, informatiebalie, barvrijwilligers, vriendenbalie en kassa vrijwilligers. Die zijn juist goed aanwezig als het nodig is. Maar voor de rest geldt dat bijna voor alles. Zeker als het gaat om de aanloop naar het festival. Om maar een voorbeeld te noemen: de vergunning. In cijfers uitgedrukt zijn dat vier ochtendvergaderingen, drieënveertig koppen koffie, enkele koppen thee, vijftien verschillende documenten met in totaal driehonderd twaalf pagina’s. Kortom zo’n vijfenzeventig megabyte aan vergunningsdata. En dan rekenen we de interne vergaderingen niet eens mee. Want de documenten die bij de gemeente liggen hebben een hele voorgeschiedenis bij allerlei commissies. De uitgekristalliseerde, gesublimeerde, kant-en-klare versie van al die discussies ligt dan vers geprint op de houten vergadertafel. Aan die gemeentetafel zitten vanuit zomerparkfeest Ronnie Timmermans, verantwoordelijk voor de technische tekening vanuit de technische commissie, de onlangs afgestudeerde veiligheidsdeskundige Marc Rossel (zie eerdere blog) van de veiligheidscommissie en verantwoordelijk voor het calamiteitenplan en vanuit het bestuur secretaris Marc Nelissen met een coördinerende rol ten aanzien van de vergunningsaanvraag. Zij zijn nu in de weer om de vergunning op tijd en goed geaccordeerd te krijgen. Zodat wij met z’n alle ruim tachtigduizenden kunnen genieten van een heerlijk feestje met honderden artiesten uit alle werelddelen. Daar doen we het voor!
   


 • 24-06-2015  -

  Er wordt weer gegraven in het park. Een lang haakse sleuf is zichtbaar. Langs het fietspad. Daarin kabel. Niet zomaar. Afgelopen jaar hebben we ongeveer 60% van het park met vaste stroom voorzien, de rest nog met aggregaten. We wilden meer. Om bijna het hele park met vaste stroom te voorzien, hebben we een extra vaste 250 Ampère kabel gelegd naar de Burgemeester van Rijnsingel. Hiermee kunnen we alle evenementen, Venloop, Lekker Venlo, Stereo Sunday en Zomerparkfeest nog beter van groene stroom bedienen. Het Julianapark wordt daarmee nog groener dan het al was! De eerste die van de spiksplinternieuwe stroom gebruik gaat maken is Stereo Sunday. Zij zijn daarmee 100% groen. Maar we zijn nog extra slim geweest. Naast de stroomkabel ligt nu ook een mantelbuis voor netwerkkabel. Handig voor later en de verdere toekomst. Het eerste Parkpower project is daarmee afgerond. Bedankt Sam, Kees, Sebastiaan, Cecile, Marc Freij, Marc Nelissen, Ralph Thijssen (Meulenkamp) Gemeente Venlo (Fred Jonker, Eefke den Dekker, Paul Bloemers, René Lemmen, Bata Nijland), Enexis (Marc Melssen, Piet Driessen, Henk Fleuren), Hurkmans (Tim Lomans en collega's), Wout Sanders (Dirkx electronics) en zeker Ronnie en natuurlijk de betrokken andere festivals Venloop, Lekker Venlo en natuurlijk Stereo Sunday. Jullie, heel veel succes op 4 en 5 juli met genoeg groene spanning!

  Fotgraaf Sam met Kees en Dirkx electronics.
 • 22-06-2015  -

  De veiligheid op het Zomerparkfeest is nu volledig gegarandeerd. Dat zou je op basis van de getallen wel kunnen zeggen. En dan heb ik het niet over het aantal security wat over het park de onveiligheid in de gaten houdt als iedereen feest of de hoeveelheid nooduitgangen of het aantal EHBO-ers wat de zorg levert als het nodig is. Nee. Dat is allemaal in orde. Marc Rossel, onze veiligheidscoördinator heeft zijn scriptie afgerond met een 8,9! Dat zijn nog eens cijfers. Cum laude! Marc is onze veiligheidscoördinator en bij een calamiteit de Officier van Dienst Evenementen van het Zomerparkfeest. Dat zijn nog eens titels. En daarvoor hoeft hij niet een in militaire dienst te gaan. Dat Marc een kanjer is hebben we al lang in de gaten binnen de commissie veiligheid, maar nu wordt het ook eens door anderen bevestigd. En wel de opleiding Integrale Veiligheid. Dan heb je een antwoord op complexe veiligheidsproblemen, hou je overzicht in crisissituaties en zoek je verbinding tussen partijen, zodat mensen veilig zijn. Wie wil dat nou niet? Marc is nu veiligheidsdeskundige of veiligheidsadviseur. Desondanks is Marc echt gewoon gebleven en nog steeds een toffe gast waar je serieus mee kunt werken en ook nog mee kunt lachen. Trouwens als je hem straks door het Julianapark ziet struinen, noem hem dan gewoon Marc en niet Bachelor of Business Administration. Hij moet wel gewoon Marc blijven!


  Marc schenkt voor de vergadering Cecile's Prosecco in. Gefeliciteerd en Proost!


 • 21-06-2015  -

  Take Five herbergt het Zomerparkfeest lokaal. Boven het café worden wekelijks vele vergaderingen gepland en meetings afgesproken om het festival elk jaar weer vorm te geven. Na deze intensieve bijeenkomsten wordt er in het jazzcafé nog nagepraat en uitgewijd over andere zaken. Creatieve momenten vinden hier vaak een oorsprong of een vervolg. Zo gaat dat al vele vele jaren en eigenlijk ook al generaties lang. Zo was er dit weekend in T5 een besloten feest van Geert, Anny en Anke Rutten. Ze waren in totaal 150 jaren jong. En, belangrijk om te melden, tevens twee generaties Zomerparkfeest. Anny als voormalige peningenmeesteres en in de financiele commissie actief, Geert als een van de langsttappende barmedewerkers en hun dochter Anke als coordinator catering. De Ruttens zijn een onmiskenbare schakel in de lange Zomerparkfeest ketting. Zo zijn er meerdere generaties actief op ons feestje. Hans en Karin Sax als belangrijke pionnen in de financien en hun dochter Karlijn, die de aankleding van de catering op zich heeft genomen na haar presentatrice rol op de podia. Of de familie Theunissen met Carel, technische commissie, Jacqueline, opschepster in het vrijwilligersgebied en hun zoon Jasper, actief op het hoofdpodium en trussen. Of Peter Paul en Joris aan de vrijwilligersbar. Of Giel Dekkers, nu technische commissie voor geluid en podia, en zijn moeder Marianne, al jaren onze onafhankelijke vrouwelijke vertrouwenspersoon is. Een belangrijke rol bij geschillen. Of Josje en Joost en de opbouwers van het eerste uur Sef en Sjuul. Amy Josten, aankleding artiestencafé en dochter van Frans, jarenlang de belangrijke man van het Zomerparkfeest en Margriet, de spil in het artiestencafé. Kortom, misschien zijn er wel meer generaties op te noemen. Generaties die het parcoholic virus van vader op zoon, moeder op dochter, vader op dochter of moeder op zoon overbrengen. Daardoor viert ons festival dit jaar de negenendertigste editie en gaat dus ook al generaties mee.

   

 • 12-06-2015  - Als het in een koude fase zit, dan zit het goed. Het wordt lastiger in een warme fase. Ik heb het nu niet over natuurkundige faseovergangen van materialen, niet over de overgang zelf en zeker niet over de gevoelstemperatuur. Neen. Sinds vanmiddag weet ik het. En praat ik er al bijna net zo gemakkelijk over als de veiligheidsexperts zelf. Zij onderscheiden tijdens een festival twee fasen. De koude en de warme. Ik had daar als leek graag nog een hete fase aan willen toevoegen, maar dat wordt door hen ten zeerste afgeraden. Ik had het nog niet begrepen. Zware regenval met zo’n 30 mm/uur, zoals net in Venlo of Landgraaf, is nog niet warm, maar zware regenval, gecombineerd met windstoten, is wel warm. Zeggen zij. Nog onafhankelijk van de buitentemperatuur zelf, alhoewel die net tegen de 28ºC aan liep. Ik vond dat al drukkend warm, zeg maar gerust heet, maar toen had ik het dus nog steeds niet begrepen. Dat blijft een warme fase. De warme fase is namelijk de fase waarin een calamiteit dreigt of manifest is. Dan zijn de veiligheidsexperts op hun hoede en klaar om de noodzakelijke maatregelen te nemen. De koude en de warme fase staan beschreven in het calamiteitenplan. Een plan, dat met deskundigen als Rolien, Officier van Dienst Bevolkingszorg, en Marc, onze veiligheidscoördinator, wordt gemaakt. Zij beschrijven hierin de stap-voor-stap procedures die nodig zijn om dan de bezoekers van ons feestje te beschermen. Het is onderdeel van een groter veiligheidsplan, het MCP, waar politie, brandweer, gemeente, security en GHOR aan meewerken. Zo wordt er goed en preventief over ons gewaakt, zonder dat we het weten.

   
  Zware regenval met 33 mm/uur op precies 18:50 uur in het Julianapark in Venlo.