Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 29-04-2015  -

  Bijna de helft van de Nederlandse jongeren tussen de vijftien en vijfentwintig jaar heeft het afgelopen jaar vrijwilligerswerk gedaan.  Gelijkelijk verdeeld over mannen en vrouwen. Dat blijkt uit recent CBS-onderzoek voor de Landelijke Jeugdmonitor. Tussen mannen en vrouwen zit wel een verschil in welk type vrijwilligerswerk ze doen. Jonge mannen zetten zich vaker in voor een sportvereniging. Het gekke is dat in Limburg in verhouding de minste vrijwilligers actief, bijna 45%, terwijl gemiddeld in Nederland de helft van de volwassenen vrijwilligerswerk doet. Dat is helemaal tegen mijn gevoel in. Ik had juist veel meer verwacht. Althans in onze regio Venlo, de stad van actieve mensen. Op cultureel gebied organiseren we hier ongelooflijk veel als ik alleen al kijk naar vaak gratis evenementen georganiseerd door vrijwilligers, zoals, om er maar een paar te noemen, Texfree, Mercato Mundial, Venlo Stormt, Popronde, Stereo Sunday, All American Day, Bluesrock festival, Lekker Venlo, SlagerszFestival, Venloop (bijna helemaal), Feel the 50’s, Zoks, Ruis, Theater de Garage, A Day in the Park, Blierock, Nacht van ’t Limburgse Leed en natuurlijk Zomerparkfeest. Mede mogelijk gemaakt, of zeg maar beter, helemaal mogelijk gemaakt door vele tientallen tot zelfs vele honderden vrijwilligers. Misschien vinden wij het hier heel gewoon om dat te doen en we het ons niet eens realiseren dat we het doen. Overigens rekenen ze in het onderzoek tot 25 jaar hetgeen nog vrij jong is, qua vrijwilliger, als ik om me heen kijk. En dan heb ik het nog niet eens over al die andere vrijwilligers in de sportverenigingen, zorginstellingen en andere maatschappelijk organisaties, zoals SOB, Nederlands Rode Kruis, Voeselbank, vluchtelingenwerk en nog heel veel meer die allemaal enthousiast gerund worden door leergierige vrijwilligers. Bijna iedereen doet mee. Dat is misschien nog een droom, maar dat zou wel mooi zijn voor de toekomst.

   

 • 20-04-2015  -

  Vandaag staan we precies vier maanden voor het begin van de 39e editie. Het is zelfs bijna half acht nu dit geschreven wordt. Tweederde van het jaar is alweer voorbij. Vier maanden betekent ook dat het steeds concreter wordt. De programmeurs hebben al behoorlijk wat artiestennamen op het vizier. Vele sponsoren hebben al beslist om mee te werken en deze editie mogelijk te maken. Hun sponsoravond is in voorbereiding. De nieuwe lay-out van het Julianapark met behoorlijk wat veranderingen wordt weer ingetekend. De meeste tenten zijn al eerder besteld. Het ontwerp voor onze nieuwe filmtent is geconstrueerd en wordt nu getest. De afstemming ten aanzien van de veiligheid voor de bezoekers is opgestart. De vergunningaanvraag is ingeleverd. De cateraars worden straks weer in detail geïnformeerd. Het programmaboekje wordt stukje bij beetje geschreven als er wat bekend wordt. Ook de poster van dit jaar wordt ontworpen in samenwerking met Studio Denk. Alles wordt weer klaargestoomd zodat we onze grote groep vrijwilligers en verenigingen kunnen informeren en ook het boekje, beter bekend als "Ut Bukske", voor de vrijwilligers wordt geüpdatet. De Vriendenavond, de dinsdag voor het festival, wordt voorbereid om onze Vrienden optimaal te fêteren. De aankleding die de beleving voor onze bezoekers boeiend gaat maken, krijgt vorm. De komende maanden wordt iedereen op de hoogte gebracht. Vrijwilligers, Vrienden, Sponsoren en al onze bezoekers. Kortom, het is weer in volle gang, want we hebben nog maar vier maanden! U hoeft alleen maar uw vakantie zo te plannen dat U op donderdagavond de 20e augustus tussen zeven uur  en half acht in de avond klaar bent om het omgebouwde Julianapark in te lopen en U weer te laten verrassen. Precies vier maanden vanaf nu!

  Een sfeerimpressie van wat U weer van ons kunt verwachten en meer ....

 • 16-04-2015  -

  Zaterdag is het weer zo ver: Record Store Day! Vele artiesten en miljoenen muziekliefhebbers op één dag wereldwijd bij elkaar om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. Meer dan tweeduizend podia in Amerika, Europa, Australië en Japan! Hiermee is Record Store Day het grootschaligste kleinschalige muziekevenement ter wereld. Meer dan tweehonderdvijftig optredens alleen al in Nederland. Nieuwe liedjes in kleine oplagen, exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn, remixes in gekleurd vinyl en nooit eerder uitgebrachte juweeltjes. Dat is Record Store Day. Voor iedereen vrij toegankelijk, net zoals ons Zomerparkfeest. Gratis. Van hiphop tot jazz, van rock tot klassiek, net zoals ons Zomerparkfeest. Zaterdag kunnen we dus naar Sounds platenzaak op de Parade. In de ochtend zingt op het kleine, rode, lage, halfronde podiumpje Paulusma en daarna Awkward I. Kennen we nog van Zomerparkfeest. De vroege middag wordt ingevuld door Frankly, Antillectual en The Guy Smeets Band. Die kennen we ook nog van Zomerparkfeest. In de namiddag Vanessa Peters, B.J. Baartmans en Alamo Race Track. Kennen we ook nog van Zomerparkfeest. Kortom als je niks te doen hebt of ook als je wel wat te doen hebt. Voel dan de verbintenis met alle andere aardbewoners van deze globe. En steun deze muziekartiesten, die kleur geven aan ons aardse bestaan. En wellicht zie je weer een vroege voorjaarspreview van een artiest op een nazomers Zomerparkfeest.

  Hup naar Sound (http://www.sounds-venlo.nl), ook sponsor van ons Zomerparkfeest...


 • 03-04-2015  -

  Bloggen is iets opschrijven. Een logboek op het web. Op een bepaald moment achter je typemachine gaan zitten en beginnen te tikken. Maar bloggen is niet zomaar iets schrijven. Het is een manier van kijken. Zo formuleerde Martin Bril het eens over het schrijven van korte verhalen en colums voor de krant. Toen ik dat las, herkende ik het meteen. Als je weet dat je iets wilt gaan bloggen, dan ga je anders kijken, sta je anders in het leven. Dat klinkt groots en meeslepend, maar het is vrij aards en eenvoudig. Maar het is wel zo. Je kijkt om je heen om te achterhalen of er een verhaal in zit. Ik loop dan anders door het Julianapark, herken nog meer in alle vrijwilligers en ontdek meteen weer wat je allemaal over ons festivalletje kunt vertellen. Je bent waakzamer, alerter en oplettender. Net als een fotograaf met zijn of haar camera. Zij kijken wellicht zelfs in frames. In de verhouding 4:3 of 16:9. Zit er een mooie foto in. Zo ook met bloggen. Zit er een mooi verhaal in. Misschien geldt dat wel voor meer beroepen. Ziet een slager ook een mooi hamlapje als hij een zwart Iberisch varkentje ziet. Of een kleermaker een op maat gemaakt confectiepak in een gedrapeerde lap stof. Of kijkt een timmerman anders naar een houten plank dan normale mensen en ziet er meteen al een hele nieuwe kleerkast of wenteltrap in. Volgens mij is dat een beetje zo. Een beeldhouwer schijnt in een stuk marmer ook al meteen een beeld te ontdekken. Hij hoeft alleen maar het overtollige gesteente weg te bikken. Het beeld zat er al. Maar hij zag het er al wel meteen tussen al het andere gruis in zitten. Dat geldt wellicht voor al onze creatieve Parkpraot columnisten en de schrijvers over onze artiesten voor in het programmaboekje, zoals Renée, Adrie, Ben, Dirk, Guus, Lucas, Paul, Caroline, Max. En dat geldt ook voor de blogger. Het verhaal was er al en de letters en woorden ook. Hij hoeft het verhaal alleen maar te zien en de letters alleen maar in de goede volgodre, sorry, volgorde te zetten.