Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • Rob

  26-03-2015  -

  Rob is niet meer. Rob van Rhienen is deze week weggegleden uit het leven. Met een paar vrijwilligers hebben we hem laatst nog gezien en gesproken en eigenlijk toen al een beetje uitgezwaaid. Zoals in de rouwadvertentie, een mens met een flamboyante levenswijze en luidruchtige levensgenieter. Als lid van de sponsorcommissie was hij altijd in de sponsortent. Relaties leggen. Praten. Gastheer spelen. Zijn kracht. Een mensenmens die vreugde haalde uit mensen met elkaar verbinden. Hij kende iedereen en iedereen kent hem. Hij wist alles wat er speelde in de stad. Als het maar over mensen ging. Dat uitte zich jaren geleden ook in de NCRV uitzending. Met een oase, kamelen, palmbomen en een Oosterse bazaar in een 1001 nachtenlijk Julianapark. Rob haalde alles uit de kast om heel Venlo mee te laten doen. Met succes. Venlo en Rob op hun sterkst. Hij zette veel later samen met zijn Marie-José, hun slaapkamerdeuren boven café de "Blauw Trap" wagenwijd open. Zomerparkfeest vrijwilligers konden daardoor vanuit de tweede verdieping luxe genieten van de Brand Boetegewoene Boetezitting. De rest van het huis op de eerste etage was gevuld met andere gasten en Dagblad- en Brand sponsoren. In het café op de begane grond tapte hij bier en moppen. Wie het maar horen wilde. Rob is op zijn eigen wijze maar veel te vroeg vertrokken. Met lieve familie dicht om hem heen. Weggegleden uit ieders vingers. Maar voor ons altijd en eeuwig een Parkaholic en vriend van het Zomerparkfeest. Om nooit te vergeten.


  Rob is 62 jaar geworden en zaterdag herdenken we hem in de St. Martinuskerk ...


 • 17-03-2015  -

  Als de zomer afloopt dan is het culturele Zomerparkfeest er alsnog. Als de lente in aantocht is dan is de sportieve Venloop er al. De opbouw van het vijfdaagse festijn is al in volle gang in het Julianapark. Arton laadt uit, Dynamic bouwt en Dirkx installeert. En je hoort niets. Bijna niets. Twee dikke kabels, aangesloten door Wout van Dirkx Electronics, lopen vanuit het groene trafohuisje naar de witte tent. Stroom stroomt geruisloos. Geen ronkende, diesel slurpende, vieze aggregaten. Nee, groene Greenchoice stroom. Geleverd door Stichting Parkpower. Dat is Venlose samenwerking in optima forma. Venloop is de eerste. Daarna volgen er hopelijk meer. De besprekingen met Lekker Venlo en Stereo Sunday lopen. Dan is de samenwerking er helemaal. Met voordelen voor alle evenementen. Zowel in duurzaamheid als in energie- en huurkosten. Het Zomerparkfeest heeft al proefgedraaid afgelopen augustus. En met succes. Voor de zekerheid waren er een aantal aggregaten aangesloten. Het piekverbruik viel reuze mee, dus waarschijnlijk gaan we het dit jaar zonder aggregaten proberen. Of wellicht met één aggregaat. De eerste die het helemaal groen doet is de Venloop. Als het aan de stroom ligt, onder luid gejuich, in stilte.

   
  De wagen van Dirkx Electronics uit Baarlo staat er nog...

 • 09-03-2015  -

  We hebben naast de Venlonaer van het Jaor ook een prijs voor de Venloos Voorname Vrouw. In het kader van de Internationale Vrouwendag een belangrijk statement. Voor dit jaar is dat Annemarie geworden, Annemarie Staaks. Zij kreeg die bokaal die hoort bij deze titel afgelopen zondag in het Venlose stadhuis uitgereikt. Toevalligerwijs precies in de Boekenweek. Zij was jarenlang de programmeuse voor de literatuur en poëzie van het Zomerparkfeest. Dus terecht zou je al bijna meteen denken, maar bij haar is dat ook zo. Zij heeft deze kunstvorm echt neergezet op ons festival. Ik herinner me nog een Belgische poëet die tijdens de sponsoravond in de parkeergarage in aanbouw zijn eigen poëzie enthousiast oreerde. De klanken galmden langs de betonnen wanden. Iedereen glimlachte. Zeker ook in deze duistere setting. Of columnist A.L. Snijders in 2012 eenzaam schrijvend in een bootje op de Maas en op zondagmiddag zijn nieuwste apocalyptische ontboezemingen over na de zondvloed aan het publiek voordragend. Of Jan van Mersbergen met Jeroen Houben de Zomerparkfeestbezoeker documenteren. Dat waren de niet-alledaagse acts waar Annemarie voor knokte om dat op het Zomerparkfeest te krijgen. Ook liet ze haar pen schrijven voor artikelen in de Parkpraot, ons festivalkrantje. En nog meer waar de programmacommissie voor haar toekomst nog veel aan heeft gehad. Annemarie is naast vroegere Zomerparkfeest vrijwilliger ook journalist en schrijver voor o.a. jaarboek de BUUN en heeft haar eigen bedrijf, Bureau Stof. Ze zit bij De Nieuwe Zakelijkheid en initiatiefnemer voor het project Handen aan het Bord voor de Regio van de Smaak. Dus wat moet je nog meer doen om de voornaamste vrouw van Venlo in 2015 te worden. En de collier die ze mag dragen, die staat haar geweldig! Overigens is die Maaskeien ketting gemaakt door niemand minder dan Ine van den Bercken, edelsmid en voorzitster van de stichting Venloos Voorname Vrouwen (VVV) en ook Zomerparkfeest vrijwilliger, maar dan bij de kassa.


  Annemarie Staaks, nog zonder VVV collier...