Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 27-10-2014  -

  De b(l)ommen in de tas van de Vrienden van het Zomerparkfeest zijn uitgeworpen. Op het kazerneterrein waren velen aanwezig om de verstopte zaden gezamenlijk uit te gooien. Na het aftellen vanaf tien, negen, acht, zeven, ... wierpen we onze zaadbommen over een leeg stuk voormalig soldatenterrein. Dat zal in het voorjaar wel een mooie bloemenzee worden in allerlei kleuren en geuren. Maar daar niet alleen. Ik hoorde namelijk dat er heimelijk ook bloembommen in het Julianapark zijn uitgestrooid. Dat is dan echte onvervalste guerillagardening. Ook andere braakliggende terreinen zijn 'slachtoffer' geworden van de burgerlijke ongehoorzaamheid. Ook daar zal in het voorjaar paars en rood de boventoon voeren. Het paars van de phacelia en het rood van de klaproos. Naast het groen van het opnieuw ingezaaide gras. Hetgeen al een aardige grasmat aan het worden is overigens. Gevoed door de warmte van de najaarszon en het vocht van enkele malse regenbuien. Een ware metamorfose na die festivaleske modderpoel van de zeventiende augustus. Er zijn heel veel blommen door onder andere basischool De Zuidstroom gemaakt, dus wie weet waar nog onverwacht een ware bloemenpracht tevoorschijn zal komen. Hou ons op de hoogte als u iets onverwacht ziet opkomen dit voorjaar...


  De bloembommenwerpers van het eerste uur op het Kazerneterrein

 • 17-10-2014  -

  Deze foto maakte ik afgelopen vakantie in Friesland. Technisch gezien geen hoogstandje. Dat geef ik onmiddellijk toe. Tegenlicht. Daar kon ik niets aan doen. Ik zat in een zeilbootje en dobberde langs deze schapen. Ze doezelden wat met z'n tweeën in de lome zomerzon. De Z op het bord accentueert dit nog eens. Zoals bij stripverhalen. De Z van soezen en doezelen. Eigenlijk hadden er meerdere borden met een Z moeten staan. Zzzz ... . De Z is trouwens ook het kortste beeldmerk van het Zomerparkfeest. Er is ook een iets langere, namelijk ZPF. Die is ontstaan in 2009 bij het politiek getinte thema "Inspiratie" met "Kies ZPF". De naam "zomerparkfeest" in het schreefloze Helvetica lettertype is eigenlijk ook ons beeldmerk. Kortom met het Zomerparkfeest kun je alle kanten op. Maar slaapverwekkend, lui of in slaap gesukkeld, kun je ons niet noemen. Wat dat betreft sluit de "Z" niet aan bij onze creatieve, enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligersorganisatie. Maar dat deert die schapen helemaal niet. Die sliepen gewoon door ondanks ons voorbij drijvende vaartuig en het net te harde geklik van mijn camera.


  Twee soezende, doezelende zzzzchapen langs de waterkant....
 • 04-10-2014  -

  Ze hebben het weer voor elkaar. Kussentjes, shirtjes, tassen. In alle soorten en kleuren en maten. Alles was te koop op zaterdagmiddag zestien augustus jongstleden tijdens het Circus van de Gebroken Harten. Een super handig creatief team stond met schaar, naald en draad in de aanslag klaar in de buurt van het Vriendenpodium. Je eigen oude en nieuwe Vrienden-shirt kon je laten pimpen. Lagere hals, kortere mouwtjes, sliertjes aan de zijkant. Wat je maar wilde. Of alles zo verkleinen dat de nieuwgeborenen het passen. Babyshirts. Of voor de meer oudere jongeren als kindershirts. Alles kan! De meisjes met de gouden schaar waren onze Vriendinnen Marly & Maria, bijgestaan door een uitgebreid team van helpers, torners, meedenkers, aangevers, knippers, rijgers, knopers en natuurlijk kletsers. De creativiteit en het plezier spatte ervan af! Dus mocht je uit je oude Vriendenshirt zijn gegroeid of juist willen afvallen. Geen nood. Wellicht staat het team volgend jaar weer paraat om er een extra strookje in te naaien of het juist getailleerd in te nemen.
  U vraagt, wij naaien!  Een globaal overzicht van de verbouwingen ....