Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 27-06-2014  -

  Het is geen nieuwe stroming in de House muziek of een speciale wikipedia over architectuur. Nee, nee, het is een huis ontwikkeld via de open source methode en dat met behulp van digitale fabricage door CNC machines of straks wellicht via 3D printers wordt gerealiseerd. De filmtent van ons festival wordt straks zo’n wikihouse. Inclusief dichte banken. De tent is mede door Technasium studenten en vooral ook door Joost Reijnen, architect van beroep, ontwikkeld voor het Zomerparkfeest. En niet zomaar. Het is meteen ook de grootste versie tot nu toe gebouwd. Er is ook goed over nagedacht. Dat kun je wel aan Joost overlaten. Goede zichtlijnen, weggewerkte kabels, weinig stofvorming voor de filmapparatuur en een veilige doorstroming van bezoekers via twee uitgangen. Kortom dit ontwerp is veel beter dan een tent. Binnen een paar weken wordt het eerste van de zes segmenten gebouwd. Uit houten platen. Dan volgt een controle op technische toleranties en wordt de maakbaarheid nog eens geverifieerd en eventuele aanpassingen gedaan. Voor eind juli is alles gefreesd. Dan zijn er zo’n honderdvijftig platen door de freesmachine gegaan. In de opbouw week bouwen we de filmtent-wikihouse op in een tweetal dagen. Daarvoor zal Joost een IKEA-aanse gebruikershandleiding schrijven. Met alleen maar plaatjes. Het netjes afbreken kan zelfs in een paar uur is de verwachting. Alle gefreesde (met een f) elementen slaan we netjes op en kunnen we volgend jaar hergebruiken. Of als anderen er gebruik van willen maken kan dat ook nog. Spannend!
  Inline image 5
  Een artist, of beter, architectural impression van ons wikihouse, filmhouse of wikifilm.


 • 100

  21-06-2014  -

  Een festival is pas een echt festival als er fel gekleurde of juist hagelwitte hesjes rondlopen met een groot rood kruis erop. Dat zijn de mensen die waken over onze gezondheid, als dat er even niet is of iets minder dan je zou willen. Of die ons uit netelige en bloedende situaties helpen. Ik heb het natuurlijk over de vrijwilligers van ‘Het Nederlandse Rode Kruis’. En iets specifieker voor ons Zomerparkfeest, ‘Het Nederlandse Rode Kruis Venlo’. Juist op zaterdag 16 augustus viert het Rode Kruis Venlo haar 100e verjaardag. Dat is precies op de dag van de Picknick der Gebroken Harten. Dat betekent niet dat zij die gebroken harten ook meteen kunnen lijmen. Maar wellicht wel een verzachtende pleister er overheen kunnen leggen. Zij zijn, net zoals wij, vrijwilliger in hart en nieren en staan ook klaar om mensen te helpen. Dat zit in hun bloed. Zij gaan ons dit jaar facilitair sponsoren. Als dank voor al die leuke jaren Zomerparkfeest. Dat vertelden Laura, Geert en George ons. Eigenlijk moeten we hen bedanken. Als tegenprestatie lijkt het me daarom leuk dat wij en alle bezoekers van het Zomerparkfeest zaterdag iets terugdoen. Feliciteer een EHBO’er, die je tegenkomt tijdens de Picknick. Niet alleen als je geholpen bent van je wespensteek in je nek, opengespatte blaar op je hiel of sneetje in je vinger, maar gewoon als je hem of haar tegenkomt in het versierde Julianapark. Het is natuurlijk het leukste als je dat doet op die bewuste zaterdag, maar vergeet je dat, dan kan dat op de zondag ook zeker nog. De gehele dag! Eigenlijk een heel jaar lang. Want 100 jaar ben je een heel jaar lang. Gefeliciteerd!

 • 13-06-2014  -

  We hebben een vacature voor een vereniging die iets wil bijverdienen voor de clubkas als beheerders van onze toiletten. Dat lijkt een vies baantje, maar dat valt mee. Althans als je er wat van maakt. De vorige groep heeft het jarenlang gedaan en met veel plezier. De pikante verhalen kwamen wel eens naar buiten. Van meerdere mensen in een toilethokje of allerlei geluiden die uit een van de hokjes kwam of iemand die ze bij een schoonmaakronde wakker moesten maken. Die persoon maakte eigenlijk optimaal gebruik van zijn toiletpasje, ook wel piespas of zeikpas genaamd. En dat de jongenstoiletten vaak schoner zijn dan die van de meisjes. Had ik nooit gedacht. Als je een groot team hebt zijn alle klusjes op het Zomerparkfeest leuk. En het verbroedert. Geen betere teambuilding dan samen voor zo’n parkfeest klus staan. En je helpt mensen, dus heb je altijd blije gezichten. Opgeluchte gezichten vaak zelfs in dit geval. Zo kun je gezamenlijk iets bijdragen voor de clubkas. En je wordt helemaal verzorgd door ons eigen Zomerparkfeest vrijwilligersteam in de vorm van eten en drinken en het altijd gewilde  Zomerparkfeest Crew T-shirt. Geïnteresseerd of wil je meer informatie? Mail dan naar onze vrijwilligerscoördinator Linda Koolen: lindakoolen@zomerparkfeest.nl en zij kan je er nog veel meer over vertellen.

  Toiletten zomerparkfeest
  Hier vind je meer info over de oproep voor de toiletgroepen.

   

 • 07-06-2014  -

  Er komt weer een Take Five weekend. Dat is voor menigeen geen bijzonderheid, meer gewoonte. Maar bij dit weekend gaan ook de romantische wieleroogjes van Bert zeker feller stralen. De fietsclub van het Tuinhuuske finisht zaterdag 21 juni hun sponsortocht op het festivalterras van Take Five. Een rondje Groningen van ruim 650 km eindigt dan voor Stichting TroTro. Het jaarlijkse Tuinhuuske Benefiets Festival gaat dan van start op het podium tegenover het café. Dit jaar is het fietsfestijn zelfs uitgebreid met extra zondagse optredens en een mooie Tour de France documentaire met Marcel Kittel in de hoofdrol. Het startschot van de fiets-fiësta op vrijdag is om half acht met de jonge Midnight Ramblers, waarna de echte fietsers binnenkomen en gehuldigd worden. Daarna barst het zangerssen-, drums-, gitaar-, bas-, piano-, en blazersgeweld los met ‘mijn' Runnin' Blue en aan de meet zorgt Cool 'O' Keef voor de extra muzikale doping. Kortom het festivalseizoen is dan helemaal begonnen. Kom lopend met fietsbroek of kom op de fiets en plaats je stalen ros of lichtmetalen springpaard naast het podium als eerbetoon aan de mannen van het Tuinhuuske, die het elk jaar maar weer flikken. Het pas opgeknapte Zomerparkfeest vergaderlokaal dient als front-backstage plek, zodat de artiesten zich even kunnen voorbereiden en ik mijn tenorsax vooraf kan stemmen.


  Paul Hendrikx in optima forma op weg naar zijn geliefde terras op vrijdag bij Take Five! 

  P.S.
  Over ons opgeknapte vergaderlokaal door HME, Wim van Gerwen schilderwerken en OG Styling later meer!