Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 23-04-2014  -

  We willen, als het enigszins kan, voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom zijn de afgelopen maanden Ronnie, Sebastiaan en Paul volop in de weer om te onderzoeken of groene stroom in het Julianapark mogelijk is. Ja, is het antwoord. En grote kans dat dat dit jaar al is! Geen ronkende diesel aggregaten meer in het park. Of voor de piekbelasting op bijvoorbeeld zaterdagavond een of twee noodaggregaten. Meer niet. Stereo Sunday , Lekker Venlo en de Venloop kunnen er straks ook van profiteren. Die kunnen dan waarschijnlijk helemaal zonder dieselstroom. Dan zijn alle evenementen in het Julianapark groen bezig. En wellicht dat er nog meer evenementen kunnen meeliften. De gemeente Venlo helpt ook mee in deze groene ontwikkeling. Bata en Fred helpen waar mogelijk met meedenken en faciliteren. Daarmee bevestigend dat het de gemeente serieus is qua duurzaamheid. En natuurlijk Enexis, die straks in het park de stroomvoorziening gaat aanleggen. Zij staan ook in de startblokken. Even voor de technici onder ons. Het gaat om 630 kVA aansluitcapaciteit en 400 kW vermogen. Genoeg om de live muziek te laten klinken, de podiumlampen te laten branden, de taps te laten koelen en de fornuizen te laten sissen. En dan hebben we het nog niet over de juridische ondersteuning via Cecile en Geert. Maar daarover later meer. Kortom als u straks in het park ziet dat er gegraven wordt in het groene gras, dan weet u dat dit voor het groene doel is.


  Enexis electriciteitsaansluiting met 630 kVA aansluitcapaciteit en 400 kW vermogen

 • 09-04-2014  -

  De eerste fase van de opbouw van het Zomerparkfeest archief is in zicht. Dan kan het gedigitaliseerd worden, zodat het gemakkelijker toegankelijk wordt voor iemand die historisch onderzoek naar het Zomerparkfeest wil doen. Dat is best interessant. Maar dat neemt niet weg dat Cecile en Jos, de twee motoren achter deze grote operatie, nog met een aantal foto’s zitten waarvan ze de herkomst niet weten. Daar gaan we binnenkort voor de tweede keer wat aan doen. Voor dat dat gebeurt, proberen we jullie hulp eerst in te roepen. Het gaan om oude foto’s van twee artiesten. Waarschijnlijk tijdens dezelfde editie genomen. Als we afgaan op de vage tekst in het fotopapier. In de jaren negentig is de verwachting. Maar dat is niet zeker. Mocht jij het weten, geef ons dan een aanwijzing. Heb je zelf nog interessante oude Zomerparkfeest foto’s dan willen we die ook graag hebben. Of persoonlijk film- of videomateriaal, want dat hebben we niet echt. Gelukkig wel van Omroep Venlo. Alvast bedankt!

  Hopelijk weet iemand wie deze artiesten zijn?

 • 06-04-2014  -

  Lamers is eindelijk hofleverancier. Of beter “Hofleverancier” met een grote “H”. De banketbakkerij bestaat al meer dan 125 jaar. Een begrip in Venlo en op het Zomerparkfeest. En “Hofleverancier” word je niet zomaar. Een jarenlang traject van toetsing ging eraan vooraf. Stiekem kijkt het hof naar binnen hoe de taarten nu echt opgemaakt worden. Of wil een lakei in de keuken meekijken of eigenlijk meeproeven. Ook stelt de koningin moeilijke vragen. Noem alle dochters van koning Willem-Alexander en koningin Maxima inclusief hun leeftijd. Geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Gouverneur Theo Bovens en Burgemeester Antione Scholten, de officiële afgevaardigden van onze koning en koningin, hebben Jos en Enza onlangs het felbegeerde predicaat overhandigd. De slagroom op de kers van de taart. En daar zijn wij als Zomerparkfeest ook trots op. Want de wafels van Lamers zijn een begrip op ons festival. Elk festivalkind of jong volwassene is ermee opgegroeid. En zeker ook Joshua, hun zoon en vrijwilliger van het Zomerparkfeest in het kidsteam. Hij drumde zoals jullie zien met vrienden op straat en gaf daardoor extra glans aan het koninklijk predicaat. Zijn droom is om met zijn band ook eens op het Zomerparkfeest te spelen. De festivalbezoekers worden bij ons met de heerlijke geurtjes gelokt richting het Vriendenpodium. Een warme wafel ontsnapt uit de hete wafelijzers en de goudkleurige ruitjes worden gevuld met warme zoetige kersensaus. Wie kan dat weerstaan? Straks in augustus staan ze gewoon weer op ons festivalterrein in het Julianapark. Zijn ze weer gewoon die heerlijke banketbakker oet Venlo. Dan zijn ze “Zomerparkfeestleverancier” en dan met een hele grote “Z”.


  Drummer Joshua en Enza en in een collage met een van de eerste foto's van de zaak.

 • 03-04-2014  -

  Sommigen werken altijd. Altijd en overal. Zitten nooit stil. Een ongebreidelde onrust in hun lijf. Ik zal even opnoemen wat ik zoal bedoel. Hij komt in perron 55 aan het licht. Vanaf het balkon legt hij kleurrijke sfeertjes neer, soms in het ritme van de muziek. Geleerd van zijn leermeester Erick Huijs van de Maaspoort, ook vrijwilliger op ons festival en Pim van Purple, ook af en toe vrijwilliger voor het licht op het Julianapark feest. Hij werkt ook in de Maaspoort, volgens mij. Op het Zomerparkfeest bouwt hij mee in de opbouw. Op de heftruck en bij het team wat alle aluminium bouwsystemen opbouwt. Opgestart met Kay en Michiel, zijn boezemvrienden. En als alles staat en het festival op donderdagavond open gaat, gaat hij niet toekijken. Dan is hij stage crew op het hoofdpodium en bouwt alles op voor de artiesten. Als lid van de technische commissie werkt hij het jaar door ook nog mee en zal daarin verder doorgroeien. Soms hoor je ook dat hij, samen met zijn vader of zonder, projecten in het land doet. En hij speelt in een band. Black Box Secrets en druk bezig met het samenstellen van een cd. Dat is het dan zou je zeggen. Het is al een lange lijst. Maar wat schetst mijn verbazing? Hij brengt ook nog pizza’s rond. Ja, waarom niet. De zondagavond is nog vrij. Dus toen ik terugfietste uit Blerick kwam ik hem toevallig tegen op de stadsbrug. Op een brommertje in het bekende blauw met rood. Even een praatje maken en een foto knippen. Natuurlijk heb ik het weer over Jasper.

  Pizza's op zondagavond...