Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 27-02-2014  -

  Er staat een nieuwe generatie op. Een hopelijk nieuwe generatie vrijwilligers van het Zomerparkfeest. Zo ongeveer omstreeks 2030 actief in het Julianapark. Dan bestaat het feest al meer dan vijftig jaar. Ook dan zullen er jongere en oudere vrijwilligers bij zijn. Net zoals nu. Er zijn in de afgelopen jaren al vele jonge vrijwilligers geboren. Sommigen werken nu al in het ‘kids’ team, een paar zijn nog net te jong en een aantal nog niet geboren. Een paar van hen zullen bijna tegelijk in augustus geboren worden, zoals het er nu naar uit ziet. Een ware "baby boem!". Dus wellicht hebben we op 14, 15 , 16 of 17 augustus, beschuit met muisjes voor al onze bezoekers. En hangen we slingers op en zetten we een paar ooievaars in het gras. Afgelopen januari zijn in Utrecht al Sam en Julia geboren. Meteen twee jonge vrijwilligertjes. Een tweeling van Joep en Linda Selen. Wellicht een nieuwe generatie barchefs. Wellicht dan nog steeds actief in bar 3 op het talud. Linda beviel in het donkerblauwe vrijwilligersshirt van ons festival. Zat lekker en beviel goed. En het thema van dat jaar is erg toepasselijk bij een tweeling. Dat betekent natuurlijk niet, jonge moeders, dat als je in zo'n Zomerparkfeest T-shirt bevalt, dat je dan een tweeling krijgt. Dat zou wat zijn. Het Zomerparkfeest feliciteert Julia en Sam met zulke leuke ouders. En Joep en Linda met hun gezonde tweeling.


  Linda in het 'Ark van Noach' vrijwilligersshirt van 2012.
  Toepasselijk voor bij een tweeling!


 • 15-02-2014  -

  Toevallig slenterde ik gisteravond, na een lekker hapje eten in de Kluis, door de Begijnengang. Moe van de werkweek met drie vergaderingen over het Zomerparkfeest. We zijn al in de opstart. Op verschillende fronten. Met zoveel energie en goede wil. Niet allemaal even gemakkelijk, maar we willen ook zoveel. Dus eigenlijk was ik op weg om eens relatief vroeg in bed te komen. Dus via de Begijnengang rechtstreeks naar huis. Ter hoogte van de Loco zagen Marc en Femke mij via het raam. Ik hoorde de klanken van (zoemaar). Dacht dat het een CD was, maar de haarlokken van Marc waren nat van het zweet. Live. Of beter gezegd een "Laifsjoow". Onder het zingen en het spelen, zwaaiden ze. Buiten stond Manpreet, sinds twee maanden wonend in Venlo. Altijd leuk om hem weer te zien. Zeker nu hij en Mayke in verwachting zijn van een klein Parkaholikje. We gingen samen naar binnen. In de Loco. Daar was het feest. Een soort prelude voor Vastelaovend. Met Lex die moeiteloos alle liedjes aan elkaar reeg als een parelketting. Het leek wel of iedereen nu al carnaval wilde vieren. De rest van de horeca commissie was er ook. Anke, Nancy, Baer, Tim. Zij hadden net vergaderd en wilden samen nog even chillen. Gezellig meezingen. Een uur later slofte ik nu wel rechtstreeks naar huis. Een toevallige ervaring rijker. Dat zijn eigenlijk de leukste momentjes van het leven. En ik sliep er heerlijk op. 


  Oma Joke met Lex 'Ludo' Uiting. Wengske aan wengske.


 • 08-02-2014  -

  Het meeste Zomerparkfeest voltrekt zich achter de schermen. Buiten de schijnwerpers, buiten de camera’s. Dat zijn de mensen die het mogelijk maken anderen te laten schitteren. Door de vroege opbouwers galmt de presentator over het veld, door de toegewijde Brand-technicus schenken de bars fris bier, door de financiële commissie verkopen de kassa’s met een glimlach de bonnen. Op het meer virtuele vlak hebben we ook zo’n enthousiaste partner. Om onze digitale weg te plaveien. Om de groter wordende documenten- en informatiestroom beheersbaar te houden. Om SharePoint ten diensten van de vrijwilligers te laten zijn. Ik heb het natuurlijk over ITSN Solutions. Iets preciezer Han Beusker en Michiel Janssen. Zij zijn onze gidsen in de digitale wereld. Met gesprekken, support en op maat gemaakte training worden we in de avonduurtjes ingeleid in deze materie. Marc, onze secretaris, heeft wensen. Han en Michiel vragen door en implementeren. Wij testen in het bestuur hoe het gaat. Hier en daar wat kinderziekten en onhandigheidjes onzerzijds. Maar langzamerhand zijn we grote stappen verder. Over een tijdje gaan we met meer vrijwilligers ermee aan de slag. Draaiboeken, notulen, vergunningen, contracten, voorwaarden, tekeningen, calamiteitenplannen, agenda’s, parkregels, correspondentie, briefings. Alles wordt straks overal beschikbaar. Dat is handig op het festival zelf, maar zeker ook voor instanties als de gemeente en provincie. Transparantie heet dat. Dit is een heel goed voorbeeld van het werk achter de schermen en dan ook nog eens virtueel. Dat ziet dus bijna niemand. Vandaar dat het goed is om dit even in deze blog te zeggen. Misschien is het ook goed om deze blog op SharePoint te zetten. Onder het kopje “ITSN Solutions”, een van die fantastische sponsoren van ons Zomerparkfeest.


  Het ITSN Solutions logo gepersonificeerd door Han en Michiel.