Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 29-12-2013  -

  Het jaar loopt ten einde en dan is er een onweerstaanbare drang om terug te blikken en vooruit te kijken. In dat terugzien verschijnen mooie plaatjes van een zonovergoten park met louter vrolijke mensen die genieten van muziek, cultuur, lekker eten en drinken. Van een wastafel met uitgeknepen tandpastatuben, van een fenomenale dansvoorstelling in de Circus, van de gigantische camping barbeque, van een zwetende Peter Beeker en zijn opzwepende gaste, de indrukwekkende performance van L&D, lekker leesbare full colour Parkpraots, de vaste campinggasten Lenie Jacobs, Arno de Regt en de toen zwangere Funs Jansen, onvervalste blues van The Delta Saints, Daatjes kanten gordijntjes in de kassa’s, het talent van 2013 Jacco Gardner, al onze avontuurlijke vrienden, de Carrousel buitenbar, Ondatrópica, het Strandbeest, gemaakt door leerlingen van college Den Hulster, onze Pollux met Springsteen, de camping lampen in het half verdorde gras, het pakkende gedicht van Noor Roelofs, de camping DJ's op het taluud, de fucking awesome Broken Brass Ensemble, al die vrijwilligers van helpende verenigingen, al onze vrijwilligers, jong en oud en nog zoveel meer. Dit was de vitamine C die we innamen in de zomer om deze korte winterdagen door te kunnen komen. En ondertussen heeft Dries Holten een open sollicitatie geschreven om op het Zomerparkfeest op te treden en staat het programma al klaar voor de wintereditie. Op de achtergrond zijn alweer veel nieuwe en oude vrijwilligers bezig met de zomereditie van 2014 en het daarbij behorende nieuwe festivalthema. Dat wordt dan het 38e Zomerparkfeest festival gerekend vanaf 1977 als Zomerstraatfeest in de Heutzstraat. De 38e zeg ik. En dan reken niet de twee vorige winteredities mee. Anders vieren we aanstaande zaterdag 25 januari al de 40e editie van het Zomerparkfeest. Een mooi begin van het nieuwe cultuurrijke jaar dus.

  Een gezond en cultuurrijk jaar voor iedereen!


 • Wit

  18-12-2013  -

  Het affiche van de zomereditie van dit jaar representeerde het Julianapark precies. Groen. Het affiche van de wintereditie van dit jaar wellicht ook. Wit. Tenten zijn vervangen door iglo’s. Bomen door sparren of misschien zelfs kerstbomen. Volle loofbomen door kale takken. Er ligt een dik pak sneeuw op de daken van de huizen.
  De caravans zijn hopelijk geïsoleerd, want het oogt allemaal erg koud. Maar binnen bij Perron 55 is het warm. Zeker tijdens Zomerparkfeest kampeert door. Zeker met de acts die op het affiche staan gepland. Misschien ken je Town Of Saints nog niet. Dan wordt het tijd. Baer kwam ze per ongeluk tegen en was helemaal onder de indruk. Niet dat hij een grote kenner is. Hij versprak zich tijdens de zomereditie dat Chantal Janzen had opgetreden. Het was Laura Jansen. Johan is wel een kenner. Hij had ze al geboekt.
  Hou je van Jungle by Night en Broken Brass Ensemble, dan is
  Gallowstreet Brass Band iets voor jou. Er is ook iets wat we bijna nog nooit hebben gehad. Cabaret met De Partizanen. En een oude goede bekende van ons feest, Kunstbende. Op de site staat alles want er is meer te zien en te horen in alle uithoeken van het gebouw. Inclusief het tijdschema van die zaterdag van de 25e januari. Er is nog een verschilletje. Het Zomerparkfeest is gratis. Het Winterfestival kost zes euro. Maar wel lekker binnen en net zo zwoel warm als afgelopen zomer.


  Affiche van het winterse kampeerplekje aan de Kaldenkerkerweg


 • 13-12-2013  -

  Zo in de late herfst en het begin van de winterperiode, lijkt het alsof er niets gebeurt rondom het Zomerparkfeest. Niets is minder waar. Uiteraard worden de laatste boekingen gedaan voor de wintereditie op 25 januari met “Zomerparkfeest kampeert door”. Daar hoor je binnenkort meer van. Maar ook de afronding van de vorige 37e editie, is nog in volle gang. Dat concentreert zich rond de financiële afwikkeling. Tijdens het festival helpt het al enorm dat er een fikse groei is in het aantal PIN handelingen. Maar de financiële afwikkeling voor het financieel jaarverslag is nog een bijna onzichtbaar hels karwei. Daar zijn vele vrijwilligers achter de schermen mee bezig. Af en toe komt daar iets van zichtbaar. Via Anny, Suzanne en Marc en de betrokken accountants van sponsor Full Account. Anny, onze zeer gewaardeerde ex-penningmeester boekt nu alles wat er betaald moet worden van het afgelopen festival. Dat is heel veel. Dat weet ik wel. Overal moet een bonnetje van zijn. Suzanne concentreert zich op de artiesten. En dat zijn er zo’n ruim honderd. En er is altijd wel wat. Uiteindelijk moet alles kloppen. Daar kijkt Marc dan weer naar. Ze hanteren dezelfde nauwkeurigheid als bij de kassa’s tijdens onze festivaldagen. Een foutmarge kleiner dan een half promille. Dat is een extreme accuratesse. Menige supermarkt droomt daar alleen maar van. Voor ons is het bijna gewoon. Daar zorgt het hele team voor, want naast Anny, Suzanne en Marc, spelen Hans, Karin, Henny en Hans ook een grote rol. Dan zijn jullie een beetje bijgepraat wat er zoal nog loopt. Ook zijn de eerste beurzen en symposia, zoals het Festivak en het Nationaal Evenementen Symposium, alweer bezocht om up te date te blijven. Inspiratiebron. Begin januari komt daar voor de programmeurs Noorderslag bij. En dan kijken we alweer vooruit naar de 38e editie op 14, 15, 16 en 17 augustus 2014. Mocht u in de Kerstvakantie uw zomervakantie boeken, hou daar dan rekening mee!

  De afgedekte kassa's overdag vlak voor de opening van het park. Zonovergoten... • 05-12-2013  -

  Moeilijke tijden haalt creativiteit naar boven. Zoals uit verdriet de blues ontspringt en luie mensen slimme dingen verzinnen of 'Prakkezere kump van erm luuj'. Tijdens het afgelopen Zomerparkfeest is taxi van Bommel een van die creatieve ondernemers. Inspelend op het thema van ons festival. Met de groene achtergrond met de campingicoontjes heeft hij zijn eigen programma samengesteld. Elk gespijkerd op een stok staat er “Wils se truuk”, “Nao dien” en “Eige tent?”. Hoe toepasselijk is dat laatste bordje. Daaronder op twee paaltjes “Bestel een taxi” en daar weer onder het telefoonnummer. Slimme ondernemer. Het jaarlijks terugkerend festivalthema is niet alleen voor onszelf een mooie kapstok om van alles aan te koppelen. Dus ook de sponsoren kunnen ermee aan de slag. Dus een oproep aan alle ondernemende sponsoren, zetzetpee-ers, scholen, stichtingen, kerken, slagers, restaurants, accountants, platenzaken en alle anderen. Verzin een list en koppel jezelf aan het thema. Afgelopen jaar had Bever een mooie slag kunnen slaan. Maar helaas. Tuincentrum Leurs is er al sinds jaar en dag bij. Zo ook dit jaar. Zij leverden de plantjes voor bij de camping kantine. Zo stonden de DJ en de speciaal-bier tappers ook in de bloemetjes.


  Taxi van Bommel