Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 29-11-2013  -

  Op regenachtige dagen is het heerlijk om in de bank te ploffen met een goed boek, de weer lekker dikke Buun of een schootgrote atlas. De Buun is een echte aanrader. Zeker als je van Venlo houdt en wie doet dat niet. Het Zomerparkfeest komt er weer een paar keer in voor of de schrijvers zijn onze vrijwilligers. Logisch. Het 38 jarige feest is van cultuur-historische waarde en dus staat het in de Buun. Zoals ook FeestDJRuud, een interessante overweging over de Nieje economie, de trouwe bezoekers en kopers van Sounds en de digitale wereld van Henk Vostermans zelf, ook een sponsor van ons festival. Voor maar twintig euro is de Buun een prachtig cadeau voor je ouders met Sinterklaas of Kerst. Heb je geen last meer van ze! Maar wat ook net zo heerlijk op de bank is, is de allernieuwste Bosatlas, met als ondertitel ‘Nederland van boven’. Een plaatjesboek, meer dan ooit. En met allerlei wetenswaardigheden en vreemdsoortige grafiekjes. Wist je dat er voornamelijk in het oosten van Nederland volleybal wordt gespeeld. En dat Venlo zeker veilig is bij extreme overstromingen. Aan het eind van de middag bellen een miljoen medelanders mobiel. En ook in deze rijk geïllustreerde Bosatlas staat het Zomerparkfeest in. Onder het hoofdstuk ‘Evenementen en tradities’ op pagina 173. Weliswaar verkeerd geschreven als Zomerparkfeesten, maar dat mag de pret niet drukken. Wij maken onszelf er ook vaak aan schuldig als we weer ’t Park of Parkfeeste, zeggen. Leuk om te weten toch?


  Carnaval en Zomerparkfeesten samen met de Passiespelen in de Bosatlas
 • 22-11-2013  -

  Nu het koud, kouder, zelfs waterkouder wordt, de oranje blaadjes van de bomen vallen en de grauwe dagen zichtbaar beginnen te korten, is het des te leuker om toevallig een weerkaartje tegen te komen van afgelopen jaar. Om preciezer te zijn in de week van 30 juli tot en met 4 augustus. De opbouwweek en de festivaldagen van het Zomerparkfeest 2013. Een ongelooflijk mooi schermfotootje van een T-Mobile mobieltje. Een prachtige week met heerlijke temperaturen. Met op donderdag en de vrijdag extreme waarden zelfs. Gelukkig zijn dat de halve dagen van het festival. Behalve dan voor de senioren. Maar daarvan weet u uit eerdere berichten, nieuws en blogs onze creatieve oplossing. Het Senior Zomerparkfeest on Tour. Nu het kouder en kouder wordt, komt daarmee ook het winterfestivalseizoen dichterbij. Dit jaar zoiets als “Zomerparkfeest kampeert door…”. Maar niet echt. Dat festijn is op 25 januari 2014 gepland, weer in perron 55. In alle zaaltjes, oefenruimten en kieren. Nu nog op de Kaldenkerkerweg. Straks als nieuw poppodium met een nieuwe naam in de beste middelgrote binnenstad van Nederland. Met het gouden duo Dustin & Tim aan het hoofd van dit nieuwe pareltje. Dat wordt wat! Dan staan we er in 2015, als alles goed gaat, ook weer. Met nog meer mogelijkheden qua zalen, ruimten en foyers. Dan is trouwens de editie van 2014 alweer vervlogen. Met een nieuw festivalthema. Van het beste middelgrote festival van Limburg. Dat zeker!


  Let op! Zondag was er 10% kans dat er 0 mm regen zou vallen!

   

 • 13-11-2013  -

  Dit is een vrolijkere foto dan de foto’s die ons deze dagen vanuit Azië bereiken. Ze komen uit Indonesië. Ook wel uit het wat minder bedeeld deel van dat land. Peter helpt daar armere mensen. Ter plekke. Buiten de schijnwerpers. Peter komt regelmatig naar Nederland en neemt dan via Jellie een paar nieuwe oude vrijwilligersshirts van het Zomerparkfeest mee. Afgelopen jaar waren dat de shirts van 2012. Hij heeft ze direct aan de hulpbehoevende geschonken. Op deze foto heeft hij wat kennissen gevraagd om als model de ‘matrozen’ shirts ter plekke te showen. Deze kiekjes zijn gemaakt in Indonesië, in Yogjakarta op het eiland Java. Daar blijken ze nu een Venlo avond in de week te hebben. Waarbij de shirts die ze hebben aangetrokken worden. Mooi he! Wij hebben ze toch over en anders liggen ze maar. De meeste vrijwilligers slapen er trouwens in heb ik vernomen. We zorgen er zelf wel elk jaar voor dat er altijd vrijwilligersshirts over zijn voor in het gemeentelijk archief. Zodat we de shirts van alle jaren in bezit hebben. Vanaf negentienzenenzeventig tot tweeduizendendertien. Die kunnen we altijd wel eens gebruiken voor een veertig jarig jubileum. Of zoiets. Overigens was het allereerste T-shirt een grijze vuilniszak. Waar een hals en twee mouwgaten in geknipt waren. Zelfs die hebben we nog. Dankzij Leo en Amabile. De grootste verzamelaars met een prachtige collectie. Ik ben benieuwd wanneer zij een overzichtstentoonstelling gaan houden. Nu zijn het mooie luxere, kwaliteitsshirts met vaak een meerkleurige opdruk. Mochten we dit jaar toch weer enkele shirts overhouden dan houdt Peter zich natuurlijk weer aanbevolen. De vrijwilligersshirts gaan dan weer rechtstreeks naar Yogjakarta in Indonesië.


  De vrijwilligersshirts worden in Yogjakarta goed gebruikt ...

   

 • 02-11-2013  -

  Er bestaat zoiets als klassiek denken. Of ouderwets, zoals je wilt. Of achterhaald. Nog beter. Ik herken het steeds meer. Het klassieke denken in oude termen, die niet meer gelden. Het gaat volgens mij nu meer om het nieuwe denken. Het nieuwe denken bestond echter vroeger ook al. Dat maakt het zo paradoxaal. In de recente relatief korte geschiedenis werd het gebruikelijk om zaken groots aan te pakken. Megalomaan zelfs. Meteen pats boem klaar. Grote investeringen, kant-en-klaar, meteen af. Dat werkte een tijd lang. Die tijd lijkt over. Ik denk even aan Ithaka, Floriade, MFC en meer van dat soort grootse plannen. Ik heb er geen uitgebreide studie over gemaakt, maar ik ga op mijn ‘educated-guess’ buikgevoel af en enerverende initiatieven om me heen. We moeten het nieuwe oude denken weer oppakken. Klein beginnen, groeien en aanpassen vooral. Begin klein, kijk waar het aan slaat, maak kleine stapjes en groei mee. Qua financiering, qua ziel, qua menselijke maat. Ga samenwerkingen aan met kleine eenheden en groei verder. En als het niet verder groeit heb je er veel van geleerd, uitgespaard en waarschijnlijk zit je vol met nog betere ideeën. En … je kunt altijd klein beginnen. Wat je ook wilt doen. Als je dat niet kunt verzinnen, is het waarschijnlijk al niet realistisch. Wat het lastig maakt, is dat je niet exact en precies weet waar het heen gaat. Beheerders en controllers hebben het daar moeilijk mee. Die willen voorspellen, uitrekenen en Excel grafiekjes maken. Onderzoekende ondernemers niet. Die worden geïnspireerd door de kleine aanpassingen en verbeteringen door de markt of de mensen die ze zelf hebben ontdekt. Ik kom er niet zomaar op. Goede dingen beginnen altijd klein. Kijk maar naar het Zomerparkfeest. Dat is een voorbeeld hoe een initiatief door velen is doorontwikkeld tot wat het nu is en in de evolutionaire ontwikkeling wellicht nog lang aanpassingen ondergaat als dat nodig is.  Evolutionaire ontwikkeling als startpunt voor jet nieuwe denken ...