Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • PP

  27-09-2013  -

  We hebben alle soorten vrijwilligers. De meeste vrijwilligers doen dat wat ze in hun dagelijkse werk juist niet doen. Als afwisseling. Dat is meteen ook de beste vakantie. Iets doen waarbij je je dagelijkse werk helemaal kunt vergeten. We hebben ook bijna professionele vrijwilligers. Dat zijn zij die op meerdere festivals of evenementen vrijwilliger zijn, zoals Gonzo of Rambo. Dat is bijna hun dagelijkse werk, of beter gezegd hun dagelijkse vrijwilligerswerk. Je kunt deze Geuzen titel ook toekennen aan vrijwilligers die doen wat ze juist ook professioneel doen, zoals Erik en Andrew op het hoofdpodium of Linda met personeelszaken. Maar er zijn meerdere voorbeelden. Zij brengen een enorme hoeveelheid expertise binnen. En toch voelt het voor hen als een ontspannen werkvakantie. We hebben ook vrijwillige zzp’ers, dat zijn zelfstandigen zonder personeel, die vrijwilliger zijn. Dus vzzp’er zeg maar. Een ervan zit op bar 3, de bar naast het campingterras op het talud en heet Peter Paul en al 25 jaar eigenaar van technisch klusbedrijf PP Service in Venlo. Je zou dan verwachten dat hij in de technische commissie zit, maar nee hoor. Hij tapt en verkoopt pilsjes. Hij doet dat onder andere samen met zijn zoon Joep. Peter Paul is nu nog geen opa, maar wordt het straks meteen twee keer. Joep is namelijk in verwachting van een tweeling. Ik ga ervanuit dat er dan wel wat te klussen valt voor Peter Paul. En dan zeker ook vrijwillig.  Peter Paul aan het werk (foto uit het Dagblad De Limburger van 14 sptember)

 • 22-09-2013  -

  Na een geweldige editie van het 37e zomerparkfeest, hebben we samen feest gevierd op de Venlo-Veldense camping 'De Weerd'. Al in de vroege avond worden wij als vrijwilliger gefêteerd met een glas champagne, een wasknijper met naam en een douchemuntje bij de rood-wit geblokte slagbomen van de campingingang. Met het douchemuntje kan er uiteraard gedoucht worden in het paviljoentje of er wordt persoonlijk een speciale cocktail gemaakt. Massaal wordt voor dit laatste gekozen. Enkele vrijwilligers schrijven zich in voor het complete assortiment inclusief kampeerplaats voor de nacht. De camper van Cor en Marianne en de oranje tent van Tjal staan dicht bij elkaar op het gereserveerde grasveldje. Onder de zwoele klanken van zomerparkfeest muziek van afgelopen augustus, kletsen we bij en halen de kerverse oude verhalen op. Zoals van de kameel op het Vriendenpodium, de opening van de slagbomen, de foto’s in de full colour editie van de ‘parkpraot’, het brede en actieve kinderprogramma. En natuurlijk over het prachtige zomerweer, dat zelfs tot nu toe doorgaat. Onderwijl zoeken we naarstig naar elkaars partner voor deze avond. Ook is er een officieel momentje ingebouwd. Enkele vrijwilligers worden in het zonnetje gezet. Zij die al vijfentwintig jaar of meer dan vijfentwintig jaar actief vrijwilliger zijn, krijgen een gouden speldje. Dat zijn de vrijwilligsters Agnes Engels, Amabile Lena, Els Hermans, Maaike van Strijp en Roos Dael. En van de vrijwilligers zijn dat Gonzo, Hein Sax, Hennie Kessels, Leo Munten, Pieter Kakasina, Ruud Wolters, Sjors Peeters, Wiel Janssen en Wim Kranen. Een luid applaus van alle andere vrijwilligers galmt over de kantine. Na deze bloemenzee, is het de beurt aan BRUUT, die ons overgiet met prachtige saxofoon en orgel geluiden. Een soort virtuele samensmelting van een heleboel optredens van afgelopen editie. Daarna is het de beurt aan Dynomite!. Met hun dampende soul, krakende vintage funk en zwoele reggae, dansen we door tot in de vroege uurtjes in de campingkantine. Een prachtige afsluiting van een bijzonder jaar. Met dank aan alle bezoekers, vrienden, sponsoren, subsidienten, zangers, acrobaten, wetenschappers, bakkers en kokers, dansers, toneelspelers, sprekers, poëten, schrijvers, muzikanten en al die anderen die het zomerparkfeest vorm gaven dit jaar. Maar vooral speciale dank aan al die oude, kersverse, ervaren en soms ook piepjonge vrijwilligers. Wij maken samen het zomerparkfeest tot het zomerparkfeest.


  De opstelling van Cor, Marianne en Tjal op ons gereserveerde grasveldje in camping De Weerd

 • 09-09-2013  -

  Jullie weten dat we tellers hebben op het zomerparkfeest. We weten precies per minuut hoeveel mensen er naar binnen gaan en hoeveel naar buiten. Het verschil tussen het aantal bezoekers wat naar binnen en naar buiten zijn gegaan, is het aantal bezoekers wat op dat moment in het Julianapark staan te genieten. Voor de mathematici onder ons, en dat zijn er meer dan je denkt, is de oppervlakte onder de grafiek een belangrijk gegeven. Hoe groter het oppervlakte, hoe meer mensen lang in het park zijn geweest. Ik heb voor jullie de oppervlakten uitgerekend via Excel. De verhouding tussen de donderdag, de vrijdag, de zaterdag en de zondag is interessant. Ik heb het tot zes decimalen bepaald, maar ik zal het voor het gemak afronden. De boodschap wordt dan ook meteen duidelijker. Als referentie heb ik zondag genomen. Dat was de beste dag, qua oppervlakte wel te verstaan. Misschien dat er andere criteria zijn waarop een andere dag beter is, maar dat terzijde. Als ik dan de verhouding bereken, dan is de zondag natuurlijk 1. De zaterdag is ca. 90%, de vrijdag 50% en de donderdag is dan ongeveer één derde. De laatste twee komt natuurlijk doordat dat korte dagen, beter gezegd avonden, zijn. Daarvoor kun je corrigeren. Ik heb de gewichtsfactoren gebaseerd op het aantal openingsuren per dag versus het totaal aantal openingsuren, dat zijn veertig uren. Dan valt op dat alle dagen ongeveer gelijk zijn. De donderdag is iets minder. Wat minstens zo interessant is, is het verloop van de zaterdag. Meestal is er na de Picknick der Gebroken Harten een dip of dipje. Nu zien we daar een bult. Er komen ineens veel meer mensen de poortjes door. Veel meer dan er weg gaan. Met Pollux Duit Springsteen en niet te vergeten de band met geweldenaren als Emil Szarkowicz, Sjoerd Rutten, Alexander Op het Veld, BJ Baartmans en zeker ook Mike Roelofs. Kortom zij zijn de oorzaak van de bult in de zaterdaggrafiek. Dat is voor het eerst sinds we het meten. Dat noemen we vanaf dit jaar het Pollux-polletje.

  Het verloop van de bezoekers gedurende de zaterdag 2 augustus 2013 met het Pollux polletje

 • 01-09-2013  -

  De ruige rockopening van het zomerparkfeest 2012 krijgt een vervolg in het Theater van de Stad, ook wel Theater de Maaspoort genoemd. Op vrijdag 6 september. Een grote eer! In de fantastische, spiksplinternieuwe ‘Frans Boermans’ popzaal komen alle Rolling Stones nummers van deze memorabele donderdagavond langs. Met het excellente geluidniveau van Maaspoort-kwaliteit. Dat heeft Erik Lange me zelf enthousiast verteld. Meier top apparatuur. Met overal bijna onichtbare luidsprekers, die digitaal gestuurd worden om de optimale galm en geluidskracht te bereiken. Dus genieten wordt het. Ben je even vergeten hoe het was? Geniet en beleef het dan nog een keer via http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/582. Ik weet dat mannen als Jules van Bussel, Bart Kockelmans, Jim Geurts, Tasilo Pieck, Jesper Driessen staan te popelen om hier te knallen. Als ze voltallig zijn dan is dat ook met Roger Pinnow, Kristel Rouleaux, Peter Beeker, Andrew Elt, Peter Janssen, Rob van der Sluis, Jomy Boky, Baer Traa, Marcel Willems, Kamerkoor Cantate en Drumband Velden. Een extra hommage aan de 50-jarige Stones! Dus liefhebbers. Dit is jullie kans! Trek je ruigste leren jasje aan. Laat voor de voorpret je haren nog even lang groeien of laat een campingbaardje staan, zoals Leon Thomassen zelve. Misschien zie je hem ook nog wel luchtgitaar spelen. Doe dan mee, dan wordt het zeker een echt rockfeestje. Voor drie-en-een-halve euro ben je vrijdag binnen in het muziekpaleis en kun je ook nog genieten van Van Gelder en het legendarische Venlose Decennium beleven. Gewoon doen!

    

  “Rocks Off", de openingstrack van het Rolling Stones dubbelalbum ‘Exile on Main St.’ uit 1972.