Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 28-08-2013  -

  Op het zomerparkfeest kom je soms bezoekers tegen die slechts een klein deel van het festivalterrein ontginnen. Ze hebben afgesproken met hun vrienden of gezin bij de rode gaslantaarn en daar blijft het dan ook bij. Of ze staan onder de stekker links van het hoofdpodium en wortelen welhaast. Geen idee wat er verder nog op het festivalterrein te beleven valt. Vriendenpodium? Hé? Campingterras? Waar dan? Jo Hocks, leuke vrijwilliger via de Kwas en ook heel handig met computers via zijn Rehja, maar dat terzijde, kwam terloops met een aardig idee op de proppen. We maken stempelroutes. Stempelroutes? Ja, stempelroutes. Bij de ingang krijg je een klein stempelkaartje. Het is de bedoeling dat je dat in die vier dagen afloopt. Je kunt het treffen met het volgende zomerparkfeest stempelkaartje:
  *1* eet een sushi met stokjes bij de sushi bar aan het campingterras
  *2* vraag een pleister van een van de BHV-vrijwilligers in de E.H.B.O post
  *3* krijg een groet van Lucas aan de NUATH bar rechts van Vriendenpodium
  *4* ontvang een kus van een van de vriendinnen in de Vriendenstand
  *5* krijg een hug van de security bij de kleine ingang, beter bekend als de Vredespoort
  *6* krijg een nepbekeuring van Marco op het overzichtsterras van de politie
  Bij elk van die plekken haal je meteen ook een stempel en bij een volle kaart kun je een consumptiebon afhalen bij de infostand. Zoiets. Zeg maar de tegenhanger van de bekers ophalende kinderen. Die komen ook met deze intensieve activiteit overal. In alle hoeken van het festivalterrein. De kaart noopt bezoekers om rond te dolen over het toch grote festivalterrein. Want er is zoveel te zien. Je kunt trouwens ook bij de ingang kiezen voor een artistieke route, een alcoholische route of een culinaire route. Dan moet je zes artiesten op verschillende podia gezien hebben op een dag, bij elke bar een biertje gescoord hebben of bij zes cateraars iets lekkers hebben gegeten. En overal krijg je een stempel. Dat kun je op het zomerparkfeest klunend doen. Zonder schaatsen.


  Met dank aan Jo Hocks, vrijwilliger via Vastelaovesgezelschap De Kwas, oudste buurtgericht Vastelaovesgezelschap van Venlo.

 • 21-08-2013  -

  Misschien weten het nog maar weinig potentiele bezoekers. Maar we hebben sinds dit jaar een voorverkoop van bonnen. Er was al een mogelijkheid voor Vrienden om op de dinsdag voor het zomerparkfeest bonnen te pinnen. Op hun eigen speciale Vriendenavond met exclusieve previews van het feestje. Maar nu kunnen dus ook anderen bonnen kopen voordat de poorten open zijn. De open voorverkoop was dit jaar op woensdag voor het zomerparkfeest. Deze foto is even na vijven gemaakt. De kassawagen stond op de Deken van Oppensingel, voor de hoofdingang. Het was een groot succes. Zeker ook omdat de kassadames, Charlotte en Karin, er zin in hadden en genoeg tijd hadden om met de kopers te kletsen, grapjes te maken en nieuwtjes uit te wisselen. Dus volgend jaar zal het er wel weer zijn. Zo blijf je als zomerparkfeest elk jaar weer experimenteren, hetgeen vaak een verbetering is. Dat blijft doorgaan. Zo experimenteerde de horeca met de bar buiten de Carrousel. Ook een succes. De analyse van de commissie was helder. Vooraf al. De bar wordt, als het niet in de tent staat, voor meer bezoekers beter bereikbaar. Als je eerst in dat gebied buiten stond dan was de dichtstbijzijnde bar bij het Vriendenpodium of achter de regietoren. Dat is best ver weg. Dus nu kon je als je achteraan in de picknick belandt was, gemakkelijk je biertje, glaasje wijn of bronwatertje halen. In de evaluatie van Baer, Manpreet, Thijs, Louis, Tom, Anke, Gijs en Tim zal dit idee zeker meegenomen worden en wellicht nog verder verbeterd. De eerste stap bleek een goede. Zo zijn er nog meer kleine stapjes die we elk jaar zetten. Ik hou jullie de komende tijd op de hoogte.


  Karin en Charlotte bij het begin van de voorverkoop.

 • 16-08-2013  -

  Deze zevenendertigste editie hadden we iets extra’s voor onze vrijwilligers. In de zijkant van het hoofdpodium was een extra tussenverdieping gebouwd. Daar konden de vrijwilligers vanaf de zijkant op het podium kijken. Zonder dat de artiesten die erna komen en de vrijwilligers die het instrumentatrium van deze artiesten alvast voorbereiden, er last van hebben. Ze zitten dan tegenover de sponsoren, die al jaren zo’n verdiepinkje hebben. Via een aparte trap kun je van achter op dat level komen. Veilig en lekker ruim en met een prachtig zicht van bovenaf. Er is wel een zwart gaasdoek voor gespannen om niet directe inkijk te hebben als publiek. Op zo’n podium is altijd alles zwart. De achtergrond, de vloer, de monitoren en de stage hands zijn in het zwart gekleed. Zwarte korte broek, zwart T-shirt, zwarte sokken, zwarte veiligheidsschoenen en een zwarte bril. Alleen hun sigaretje is wit. Dat is om zo min mogelijk op te vallen. Alles in het kader dat de band er optimaal uit komt en mooi uitgelicht kan worden. En dat er verder niets in het zicht komt. Dat neemt niet weg dat sommige vrijwilligers altijd wel mazen in het zwarte net kunnen vinden. Ik ga geen namen noemen, maar van Hans kunnen we veel hebben.
 • 10-08-2013  -

  Het Julianapark ligt er weer leeg en enigszins verlaten bij. Niets wijst erop dat er negentigduizend mensen afgelopen weekend slenterden, picknickten en genoten. Wat rest zijn kleurenfoto’s, herinneringen en mooie verhalen. En met name die unieke verhalen maken het zomerparkfeest het zomerparkfeest. Iedereen heeft zijn of haar eigen relaas en daarmee maakt iedereen zijn of haar eigen zomerparkfeest. Tienduizenden versies van hetzelfde festival. Je zou ze allemaal willen weten. Een van die verhalen van achter de schermen wil ik jullie niet onthouden. Het speelde zich afgelopen zondagmiddag af op het Vriendenpodium. In de voorbereidingen op het optreden van de band “Cairo Liberation Front” om tien voor zes. In hun “rider” staat, naast technische gegevens, instrumentarium aansluitingen en opstelling, ook een kameel genoemd. Vaak een grapje van de band. Het bekendste voorbeeld is een pot M&M’s maar dan alleen de blauwe, een koe of een heel bijzondere fles whiskey. De crew van het Vriendenpodium, Wieneke, Edgar, Daan en zijn broer Lex, Daniel, Jeroen, Joost en Ronald, leest dat en ze fronsen hun wenkbrauwen. Dit is een uitdaging! Ze hebben wel eens voor hetere vuren gestaan. Een van hen herinnert zich nog dat de Ark van Noach dieren van vorig jaar uit de container zijn gekomen en in het vrijwilligersgebied staan uitgestald tegen de bouwhekken. Ze gaan polshoogte nemen aan de andere kant van het festivalterrein en inderdaad staat er een kameel tussen, met twee bulten. Anders was het een dromedaris geweest. Maar goed. Het plan wordt meteen gesmeed. De kameel wordt heimelijk via de Deken van Oppensingel naar het Vriendenpodium geleid. Op zich al een theater act! Daar wordt de gigantisch grote kameel eerst nog verdekt opgesteld, zodat de muziekanten het niet zouden opmerken. Tijdens de soundcheck van de band, wordt de kameel tegen de buitenkant van kleedkamer 4 van de band geplaatst. De drie komen, na hun moderne Egyptische bruiloftsmuziek, nietsvermoedend backstage. Grote ogen, verbaasde gezichten en meerdere high fives. Dit is het allereerste festival wat aan hun “eis” voldaan heeft. Dit moet een vriendschap voor het leven worden. Dat is typisch het zomerparkfeest. Al zevenendertig keer.


  Joost op de staart, Daan, Daniel, Ronald, Wieneke, Jeroen, Lex tussen de bulten en Edgar in de hals

 • 01-08-2013  -

  Een LP van het Zomerparkfeest uit 1983 is omgesmolten als bakje. Voor de zoutjes in de kantine. De kantinejuffrouwen zitten gedrieën bijeen, Ank, Mariet en Marlie. Marc zijn latop is gecrasht maar een paar uur later verholpen door Systemec. Wel handig voor een secretaris. De slagbomen worden geïnstalleerd. De ingang ziet er als een campingingang uit. Compleet met vlaggen. In de gang naar het museum klinkt krekelgeluid. Vijfhonderd opnemertjes heeft Joost om nog meer campinggeluiden te maken. Overleg over duurzaamheid met Serge van het Energie Bureau. In Normandie is er al een camping, die een Green Key heeft. Daar heet het dan Clé Verde. Er is ongeveer 1,5 km kabel nodig om draadloos te kunnen communiceren. Is het werkelijk toeval dat juist de 13e Seniorenmiddag niet door gaat? Daatje heeft lekker tuttige gordijntjes gemaakt voor de kassa’s. Het lijken nu net gereserveerde, permanent bewoonde stacaravans. De sponsoravond was heel gezellig met een prachtige avond. De volgende dag is Mieke jarig en heeft voor straks een paar mensen en een paar bandjes uitgenodigd. De drank moeten ze wel zelf betalen. Nog een paar uur voor de start van het Zomerparkfeest. Frank, L1 reporter, loopt al vroeg live interviews af te nemen met de echte camping en aankleding vrijwilligers en Janneke. Op de achtergrond klinkt gezaag en geboor. Het campinglied wordt via de app in de ether gestrooid. De banken en tafels worden door Nancy en Anke en het kinderteam opgesteld. Iedereen is bezig. De veiligheidscontrole is goed gegaan. Geen grote problemen. Marc en de zieke en koortsige Giel doen de allerlaatste veiligheid klusjes. In de sponsorruimte worden nog objecten verschoven. Roel heeft zijn Vriendenbalie gevonden. Backstage is er een briefing van zowel techniek als productie (met Pieter). De meetings zijn nog niet afgelopen of iedereen loopt uiteen naar zijn eigen klus. De donderdageditie van de Parkpraot is uit. In full colour. Het is al warm en daardoor zijn de laatste loodjes zwaar. Maar de voldoening zal hopelijk groot zijn als de slagbomen om 19.00 uur door Ton en Stefan worden geopend en onze campinggasten het campingveldje opstromen. Iets voor half acht openen we het 37e Zomerparkfeest. Camping zomerparkfeest deze keer.


  De kassa compleet met de truttige gordijntjes, gemaakt door Daatje!