Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 31-07-2013  -

  Koortsig overleg binnen het programma en productie team. Een alternatief voor de afgelaste seniorenmiddag in het park, wordt in samenwerking met Munckhof Groep het “Senior zomerparkfeest on tour!”. Ton & Shelly, 2x2 en Vital Wolter reizen per touringcar naar Tegelen, Blerick en Venlo. Ondertussen monteren Sam en Paul de eerste ventilatoren in de Carrousel. Johan krijgt een brief geadresseerd “Zomerparkfeest, Johan Hauser, Julianapark, 5900 AL Venlo”. En het is nog aangekomen ook! Het Pakhoes levert de lederen banken. Er is meteen een zetel voor Mies. Ze verheugt zich al op de tweede foto samen met kleine Mies van Joost & Saartje. Beide staan er dan lachend op. Dat is zeker! De gebroede Bever en Niels rijden lustig rond in hun eigen bebloemde wagentje met aanhanger hout. Er zijn weer genoeg klusjes. De prachtige 6-puntige Circus tent gaat omhoog onder leiding van twee projectleiders van vrouwelijke kunne. Met tientallen haringen die je op de camping zelden of nooit ziet. Iets breder en vier meter langer en rechthoekig. Mieke samen met haar mini-Mieke overleggen met Elke, Hans hoe de slagbomen komen te staan. in de ochtend is overleg geweest wie de openingen van elke dag gaan doen. In ieder geval zijn wethouder Satijn, onze buddy Martijn van Helvert en de familie Tabbers, eigenaren van de voormalige camping “Ons Buiten”. Het Vriendenteam bereidt de Vriendenavond voor. De rijen van vorig jaar zijn er niet meer vanwege een ingenieus scan systeem en vijf laptops. Sef verkoopt tegeltjes wijsheden. Ook voor niet-Tegelse. Tijdens de Vrienden rondleidingen vallen de monden open van verbazing en bewondering. De regen druppelt als Maison du Malheur begint met hun preview. Heerlijke muziek. Dat wordt straks ook tijdens het zomerparkfeest weer genieten voor het Vriendenpodium. Onze vijfde opbouwdag zit erop en de kop is eraf. Nog twee dagen buffelen en als het meezit kan het technische opbouwteam op tijd samen een pilsje pakken aan de speciale tafel.


  Mies lachend in de Pakhoes zetel achter de vrijwilligerstent met Jan en Marianne.

 • 29-07-2013  -

  Er moeten nog geraniums komen, zegt Anny. Voor de kassadames. Ger moest nog even voor controle naar het ziekenhuis en flyert daar gewoon door. De vrijwilligerstent wordt het centrum van de opbouw. Gelokt ook door de vers gesmeerde broodjes. Het bestuur heeft om half twaalf een briefing. Het werkatelier van de decoratiekunstenaars is fraai ingericht. Verscholen achter de blauwe containers. Er komen wasbakken met waterkranen voor als het tropisch weer wordt. De parasols worden ook ingezet om zo veel mogelijk schaduw te maken. De elektroploeg schroeft de lampen al in de verlaagde trussen. Gemakkelijker en veiliger. Daarna gaan ze pas omhoog. Na overleg en op advies van GHOR, gemeente en GGD, hebben we de beslissing moeten nemen om de seniorenmiddag af te lasten. Alternatieven waren ook geen gedegen oplossing. De Stein (St1) heeft het campingthema in de stad omarmd en organiseert een after-party na twee uur. De eerste nooduitgang borden hangen al. Met letter. De horecaploeg is bijna compleet met Anke, Nancy, Manpreet en Baer. De cateraars hebben een specialiteit in het kader van Hoofdstad van de Smaak. De tipi’s worden voorbereid en morgen als bouwpakketten opgebouwd. Er is bijna een Systemec draadloos netwerk in het park. Guusje, Luuk en Naomi hebben een geur en smaak test gemaakt. Je moet raden dat het Diesel is. Giepmans komt net langs. Toeval. Arno’s zinnen eindigen altijd met “… heb ik voor niks”. Goede basishouding voor een sponsorman. Onze eigen camping is helemaal ingericht met schaduwtent en muziek. In een ronde kring wordt er mentaal voorbereid op de dag van morgen als de bars ingericht moeten worden. De dieren van vorig jaar kijken ietwat bedremmeld en ondersteboven toe. Giel maakt een veiligheidsrondje en heeft een kort lijstje. Olaf heeft zijn blauwe poloshirt alweer gekregen. De zon staat lager en lager en over het gras tuffen Sam en Paul met de gele waterslangen om het gras te besproeien. Het helpt echt! In de avond wordt er een tribune opgesteld van de oude spiegeltenttrappen en draait Joost zijn gedenkwaardige "Mauerpark". De tribune zit stampvol. Een echte Campingplatz Kino sfeertje al op camping zomerparkfeest. Zeker als je de clip ziet van het campinglied. Morgen de vijfde opbouwdag en de Vriendenavond.


  De vrijwilligerstent in de lage zomergloed. De palen van de Circustent gaat morgen de lucht in.

 • 28-07-2013  -

  Vanaf Marc, onze secretaris, fietsen we naar het Kapelleke van Genooi om kaarsjes aan te steken voor mooi weer. Niet te mooi weer ook. Het is nationale complimentendag. Iedereen geeft elkaar een pluim en is overaardig voor elkaar. We lopen via het fietspad over de Samlijn. De lijn waar de gevaarlijke datakabels lopen. In het gras aangetekend. Gelukkig is er niets gebeurd dit jaar. Wim laat zijn nieuw embleem zien van de “Stromend water”-ploeg. Het team van het drinkwater en de krachtstroom. De zusjes Mieke en Elke bereiden de start van de aankleding voor. Morgen is de grote dag. Tim Geurts en Lei Giesen zijn op het campingterrein voor een interview voor Dagblad de Limburger. Vanaf de hoogwerker worden foto's gemaakt. Guus en Karlijn worden met de Zomerparkfeest Volvo afgehaald van het vliegveld. Een warm onthaal alsof zij echte artiesten zijn. Ger rijdt ondertussen rond in zijn “Gator” met waterinfuus met slangetje direct naar zijn hart. Kay, Alex en Jasper knallen door met de trussen en hebben voor vandaag alles al klaar. De tweede lading komt morgen. Kay moet werken en draagt alles over aan Jasper. Carel heeft zijn laatste avondmaal (gehaktbal met heerlijke saus van Ad Born) en weemoedig moet hij afscheid nemen om naar Amsterdam te werken. De tranen staan in zijn ogen. Een laatste briefing in het golfwagentje met Plotje. Op vrijdag speelt Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, woestijnblues. Treffend gesponsord door BTL Realisatie BV, voorheen BTL Groen. Daarna zijn de jaarlijkse Miekwe feesten bij de Wereldvredesvlam. Met Hans (zang, gitaar), Ronald (zang, mondharmonica, gitaar), Daniel (piano) en onze ware gitaar dandy Plotje zelve. Tussendoor spreekt onze muziekencyclopedie Hans Blokhuis aardige wetenswaardigheden over o.a. Bowie, Janis en Jagger. De avond valt en de eerste Zomerparkfeestavond is weer een feit. De derde bouwdag was een hele productieve. Morgen weer vroeg dag.


  Ronald (met hoed, zang, mondharmonica, gitaar), Hans (zang, gitaar), Paul (gitaar) en Daniel (piano)

 • 27-07-2013  -

  Op de tweede bouwdag, staat de politie al vroeg in het park. Nog voor de koffie. Rond elf uur gaat het even waaien en flink regenen. Zeg maar plenzen. We zijn gewaarschuwd. De lunchpauze wordt vervroegd en op tijd zijn de gratis broodjes van "In 't Soete Huis" gesmeerd en de koffiekannen gevuld door Maaike en Jacqueline. Alle werkers zijn opgesloten in twee containers. Wel gezellig. Paul heeft een wit voetje gehaald bij de huisartsenpost en loopt met een verdoving rond. Splinter thuis in de keuken opgelopen. De haringen in de grond drillen voor de Carrousel is nog even spannend. Sam kijkt gespannen toe. De datakabels zijn weliswaar afgetekend. Maar toch. De kabels lijken gemist te zijn. Gelukkig. Carel wordt geroemd door zijn vrouw “An Carel hesse soms wat”. Sef, Daan en Lucienne bezoeken het park en kijken hun ogen uit. Van alle uitlijners heeft Alex het beste timmermansoog. Een haakse hoek op een paar centimeter nauwkeurig inschatten. Applaus en bewondering galmt over het Julianapark. Het dunne witte koord loopt nu parallel aan de Kleijnlijn. De metalen referentielijn voor de dansvloer. Nog een lijn dus. Dan is er een middagbriefing. Morgen mag er meegewerkt worden met de Gigant. Kan er even flink aangepakt worden. Zonder Ger. Het kassateam inventariseert de kassa's. Er wordt een inventarisatie gemaakt voor het extreem mooi weer scenario. Voorzieningen in de tenten en maatregelen voor bezoekers. De laatste man van Purple brengt op het hoofdpodium de rigging nog vast zodat het morgen mee omhoog gaat. Om zeven uur gaan we naar Restaurant Central. Paul heeft een verjaardag en moet het missen. De blonde beveiligeres en Olaf nemen het toezicht over. Controle dat er niets gebeurd met al het vele materiaal wat er al staat in het park. Op het terras en onder het genot van een pilsje, doceert winnaar Alex ons over de Griekse mythologie met Zeus en de goden Dionysus, Apollo en Bacchus. De frappante vergelijking met het Zomerparkfeest wordt door Jasper ingebracht. Die daarna ons een college gaf over puntbelasting, driepuntsbelasting en gelijkmatige belasting. Als trussenman hing ik aan zijn lippen. Daarna eten we (behalve Jan) gezamenlijk in het restaurant en worden we bediend door de twee dames van de horecacommissie, Anke en Nancy. De tweede dag van de opbouw verliep met weer prachtig weer na die fikse bui. Van het regenwater is al bijna niets meer zichtbaar. Op naar dag drie.


  Ciske accentueert de Kleijnlijn langs het touwtje. Download voor je (klein)kind de zomerparkfeest kleurplaat via  http://zomerparkfeest.nl/uploads/2013/kleurplaten/ZPF_kleurplaat.pdf


 • 26-07-2013  -

  De eerste echte opbouwdag is een feit. De dag begint meteen met een verassing. Ine van den Bercken biedt een kado aan. Rode teensokken, gebreid door Ine zelve. Passen precies in de slippers. Onze kok Alois heeft stukken meloen mee. Heerlijk fris. In de stralende zon is de Martijnlijn getrokken. Compleet met champagne. De krijtlijnen zijn uitgezet voor hoofdpodium, vrijwilligerstent, Carrousel, cateraars, Circustent en muziekregie. Dat is alvast klaar. Alle vier de kassa’s staan al op de plek. Naast het fameuze hoekspiegeltje is er nu ook een winkelhaak in gebruik. Of zoals Cor het noemt, de 3-4-5-steek naar Pythagoras. Voor wiskundigen onder ons ook wel de 12-5-13-steek genoemd. De container witte zeilen is ook al gearriveerd. Speciaal voor Joost’s cinema op zaterdagavond in het park. Even dachten we aan een aanstormende donder, maar het waren de stalen rijplaten die werden gelost. De kleurplaten voor camping zomerparkfeest zijn gemaakt door Niek van Studio Denk en worden nu rondgestuurd naar alle peuterspeelplaatsen, zodat de kinderen deze week al kunnen gaan kleuren. Tim komt op de fiets kijken en heeft een nieuwtje. Pieter Kakasina komt weer weer terug als backstage manager van de Circustent. De TerugkomPiet. Op de tekening stond ook nog steeds “Pieters container” vermeld, dus het moest er weer een keer van komen. Tim glundert. Ook Marcel Tabbers managet een dagje het podium. Hij voelt zich natuurlijk als een vis in het water dit jaar op deze 5-sterren camping. In de middag is er even pauze met een friet-ei en fris water. Plotje zet de lijnen uit voor de laatste uren van de dag. Dan verlaten we het mooiste campingterrein van Nederland om op het buitenterras van de Kluis te genieten van spijs en drank. De hele entree is bedekt met onze groene posters. Morgen staat Sam als eerste op het campingveldje om Rooswinkel, de groothandel, en de Gigant, de podiumbouwer, te begeleiden. Dan liggen de meesten nog op een oor. Hoewel. De zaterdag begint al vroeg. De manschappen moeten zich opstellen in rotten van vier om half negen in de ochtend. Dag twee van de opbouw van het zevenendertigste zomerparkfeest begint ...  Ine past de rode teenslippersokken. Ze passen precies!

 • 26-07-2013  - Je zou er zomaar aan voorbij lopen. Aan het nisje. Het kleinste museumpje van de stad. Aan het begin van de stalbergweg. Nummer 10 ongeveer. De tentoonstelling is ingericht door het beroemde kunstenaarsduo Phil Verbeek en Huub Eickmans, beter bekend als P&H. Hier wordt het campingthema van het zomerparkfeest in het klein uitgediept en ontgonnen. Het grasveldje vormt het fundament voor de waslijn, het sheltertentje met scheerlijnen, het Volkswagen busje en wat bloemen en boompjes. En natuurlijk de buitensporig grote gitaar als cultureel symbool voor de muziek op de camping. Elk jaar organiseren zij zo’n langlopende expositie. Er worden al vroeg gedetailleerde plannen gemaakt, neem ik aan. Zonder subsidie wordt de ruimte eerst volledig leeg- en schoongemaakt en vervolgens richten zij als decoratieteam de gehele tentoonstelling nauwgezet in. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze exhibitie te poneren als een stil protest. Als u er onverhoeds langs loopt, voel je je betrapt. Ik voelde dat zelf ook. Deze compositie is daarom een culturele kritiek tegen de doorlopende onverschilligheid. Maar goed. Dit terzijde. U denkt dat dit een soloactie is van deze twee. Geenszins. Zij hebben uitgebreid afgestemd met het andere museum aan de overkant van het Julianapark. In de Keullerstraat. Van het kunstenaarsechtpaar bij Huub & Fransje (H&F). Ook zij hebben het campingthema verder uitgewerkt in hun, iets grotere, galerie. Ook daar fiets je gemakkelijk langs zonder te kijken. Hier zijn meerdere elementen gerelateerd aan het culturele begrip camping in een ongedwongen compositie neergezet, waarbij de bezoeker werkelijk de etalage wordt ingetrokken om er intens getuige te kunnen zijn. Ook vormen basale graselementen de basis voor losse eenvoudige dagelijkse voorwerpen als een soort metafoor van het eenvoudige, maar daardoor juist cultureel rijke campingleven. Bij de bezoeker verschijnt, bij een bezoek, een ontwapenende glimlach. Daar is het de twee kunstenaars Huub en Fransje om te doen.
  Deze twee tentoonstellingen zijn nog geopend tot en met 4 augustus en beide zijn gratis toegankelijk aan de buitenzijde. Ook na te lezen in “Uit in eigen stad”. De combikaart is trouwens voor dezelfde prijs, inclusief een gratis bezoek aan het Zomerparkfeest.  De Nis van P&H  De galerie van H&F

 • Bus

  25-07-2013  -

  Op dit moment wordt de nulmeting gedaan in het park. Sam en Paul lopen samen met de gemeente door het Julianapark en bepalen de toestand van het park. Hoe is het gras, wat is er kapot, hoe zien de bomen eruit. Na het Zomerparkfeest wordt dit wederom gedaan. Maar dan heet het de eindmeting, om te kijken wat de schade is. Het is dus begonnen. De komende warme dagen zullen velen gaan werken in het park. Hekken plaatsen, aankleding in elkaar zetten, podia bouwen, tenten opzetten, bars inrichten en nog heel veel meer. Veel water drinken is het devies! Ondertussen zijn er in heel de stad en dorpen eromheen posters geplakt en flyers uitgedeeld. De promo-bus rijdt ook al en gaat straks de dorpen aandoen zodat daar iedereen naar het festival kan komen. Kortom, er wordt nu veel parallel gewerkt op vele fronten. Het meeste is achter de schermen. De nieuwe vrienden inschrijven en het feest voor aanstaande dinsdag voorbereiden. Het belooft trouwens een geweldige avond te worden met een super preview van de donderdag. Je kunt nu nog vriend worden via www.vriendenvanzomerparkfeest.nl en Gemma zorgt dat je er dit jaar al bij bent. Je krijgt er geen spijt van. Dat geldt ook voor sponsoren. Die krijgen woensdag hun eigen sponsoravond en ook daar hebben we een preview. Dat is de sponsorcommissie allemaal nu aan het voorbereiden. We geven op beide avonden ook vier rondleidingen. Al vroeg in de avond. Alleen daarom al kom je naar het Zomerparkfeest! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vrijwilligers van de website, om bijvoorbeeld al deze blog te plaatsen, artiestenproductie, die alles aan het regelen zijn om de honderden artiesten goed op te vangen en te zorgen dat alle gitaren en orgels het goede geluid hebben straks, de cateraars, die alles aan het opslaan zijn in koelcellen en hun recepten nog aan het nakijken zijn. Om niet te vergeten de vrijwilligers van de fietsenstallingen, de vrijwilligers van het Rode Kruis en onze Flying Docters. Er wordt de komende dagen een heus campingdorp opgericht in het Julianapark. Een knusse, enthousiaste en saamhorig campingdorp, waar iedereen bezig is om straks tienduizenden een geweldig campingfeestje aan te bieden.  De promo-bus van Veolia rijdt al door de stad .... dat betekent dat het gaat beginnen ...

 • 24-07-2013  -

  Nu we camping als thema hebben, kan ik gerust een oproep doen aan alle mannen. Nee, deze keer niet de baarden laten staan, maar de korte broek. Effen, fel gekleurd of met een ruitje, maakt niet uit. Als het maar een korte broek is. Ik ben me ervan bewust dat ik hiermee niet iedereen verblijd. Trouwens naar een camping gaan, is ook niet iedereen gegeven. Wellicht clamping waarover ik al eerder blogde. In mijn directe omgeving al. Sef, onze vorige voorzitter, is zo iemand. En een reactie van hem kon niet uitblijven. Hieronder zijn reactie naar de sponsorcommissie op de uitnodiging voor de sponsoravond, de woensdag voor het festival.

  Geachte voorzitter van de sponsorcommissie,

  Hartelijk dank voor de uitnodiging om uw camping te bezoeken. Wij komen graag.

  Voor mijn persoontje is het de eerste keer dat ik in een dergelijk oord kom. Tenten, vouwcaravans, sleurhutten, campers…. Brrr. Ik heb nog nooit van mijn leven in een tent geslapen. Het idee dat ik ontwaak en een tentje verder iemand uit zijn achterste hoest of andere geluiden maakt, die ik liever niet wil horen.

  Zijn er in de ‘meurende’ toiletblokken wc-rollen voor de gasten of moeten wij die zelf meenemen? Ze zijn deze week  in de aanbieding bij de Lidl. Helaas is mijn favoriete rosé er niet meer voorradig. Er heeft een zeer lovend artikel over die wijn gestaan in de krant. Ik vermoed dat de ook u bekende vinoloog John ‘ wat een fijne ribfluwelen afdronk’ Straten alle rekken heeft geplunderd.

  Is het erg als ik  een nette, lange pantalon draag tijdens het bezoek aan uw camping en een zogenaamd sporthemd met opgerolde mouwen’. En ook gewone schoenen met sokken?
  Ik geloof niet dat ik een ‘korte fleur’ wil dragen die vrij uitzicht biedt op de ‘loeiende klokke van Limburg mien landj”. Om over blote voeten in sandalen maar te zwijgen.  

  Ik zie dat er ook gedanst wordt. Ik heb veel geleerd in mijn leven, vooral van het leven zelf, maar dansen? Ik behoorde in de jaren zestig tot de protestjeugd en  geachte campinghouder u denkt toch niet dat de vertegenwoordigers daarvan op dansles gingen. Bij God hebbe haar ziel Jeanne van Rooy, de koningin der stijldansen? Aan miene hak, zag Koeëba! Wij hadden het veel te druk met het verbeteren van de wereld. Een dagtaak was dat.

  Nee, vraag Hans Canters maar de dansavond te openen. Weet u bij de weg dat hij uit een familie komt, die eertijds in Venlo een goede naam had vanwege de korsetten in eigen atelier vervaardigd? Een knellend rijkorset is weliswaar zinnenprikkelend, maar niet zo praktisch bij het bouwen in het Julianapark.

  Veel succes met het bouwen, dat een feest op zichzelf is.

  Met vriendelijke groet,
  Sef Derkx


  Sef Derkx, altijd gesoigneerd gekleed, nooit betrapt in een korte broek ....

 • 22-07-2013  -

  Soms kom je geweldige sfeer foto’s tegen van onze fotografen Henny, Chris, Marius, Ger, Ted, Rob, Leon en nog anderen. Je kunt ze allemaal bewonderen van vorig jaar op de website. Straks donderdag staan de nieuwe campingfoto’s erop. Van bezoekers, artiesten, vrienden, sponsoren en vrijwilligers. Ieder heeft zijn eigen stijl. Ze zijn een stabiel fundament en een heel belangrijk onderdeel van ons krantje. De Parkpraot. Dat is nu in een nieuw jasje gestoken. Tom, Twan en Adrie nemen het over van Maud en Andy. Die hebben het vele jaren gedaan en het een plek gegeven in ons hele festival. Iedereen kijkt er in de middag naar uit. Elke avond en vooral de nachten van het festival wordt er keihard gewerkt om het op tijd bij onze huisdrukker REKAFA te krijgen. Naast de foto’s schrijven Anne, Lucas, Femke, Bob, Renée hun kroontjespennen helemaal leeg. Tot diep in de nacht. En dan worden de verse gedrukte krantjes, op duurzaam papier en met niet-giftige inkt, in de morgen op het terrein afgeleverd en door vooral de kids van het Zomerparkfeest uitgedeeld aan u. En dan ligt u lekker in het gras of aan een tafel in alle rust de Parkpraot te lezen. Niet realiserend wat voor een werk erachter zit. Hoeft ook niet. Want dan zou u dat bij elke band, theateropvoering, korte film of pilsje moet denken. En dat willen we u niet aandoen op de camping. U moet zorgeloos genieten van Cultuur & cultuur. Op uw eigen manier. Net zoals deze mensen ooit voor het hoofdpodium ademloos en vol bewondering toekeken. De spots zijn op hen gericht. Kijk maar eens of je erbij zit en meldt dat dan op de reactiepagina hieronder. Nog 10 dagen en dan openen we om zeven uur de slagboom…


  Zit je erbij? Meldt dat even hieronder. Weet je nog wanneer dat was?
  Overigens is deze foto gemaakt door Leon.

 • 22-07-2013  -

  Sinds enkele maanden vertegenwoordig ik de rol van secretaris binnen het zomerparkfeest. Uiteraard zoals (bijna) elke Venlonaar ben ik opgegroeid met het zomerparkfeest. Het is dan ook voor mij een enorme uitdaging om deze functie in te vullen. De afgelopen maanden hebben voor mij in het teken gestaan van verkenning binnen de organisatie. Wat opvalt is het grote enthousiasme van het bestuur, de verschillende commissies, werkgroepen en andere Parkacholics.

  Secretaris

  Nu terug naar de rol van secretaris, dat is namelijk de rol die ik enkele maanden geleden heb aanvaard. Het was naar mijn mening een te solitaire rol en op zichzelf aangewezen functie, ik ben meer een teamplayer en zoek dan ook graag de commissies op om te ondersteunen indien noodzakelijk. De secretaris heeft verder een belangrijke rol in de communicatie van de vergunning naar de Gemeente Venlo en andere instanties. Alle input van met name de technische commissie (tekening e.d.) wordt verzameld en toegevoegd aan de officiële vergunningaanvraag. Denk eraan, zonder vergunning geen zomerparkfeest! Spreekt voor zich dat officiële documentatie, post naar derden via het secretariaat verstuurd wordt.

  Archief

  Verder is de secretaris verantwoordelijk voor het archief. In de archiefcommissie zijn twee leden erg actief, te weten, Cecile Beusker en Jos van de Poort. Beiden zijn sinds een jaar bezig om alle documenten, foto’s, shirts, posters etc. te rangschikken op jaartal en evenement. Het zomerparkfeest heeft een schat aan documenten waarbij iedereen zo zijn eigen herinnering heeft. Voor de komende tijd is het plan om het archief naar een hoger peil te trekken en het zo compleet mogelijk te maken met behulp van iedereen die het zomerparkfeest een warm hart toedraagt. Dit is van belang omdat we over enkele jaren een jubileum te vieren hebben; dan bestaat het zomerparkfeest 40 jaar! Het archief dient meer te gaan leven binnen de organisatie zelf maar zeker ook bij de bezoekers. Hiervoor zullen nog zeker wat activiteiten ontplooid gaan worden, zoals aandacht op al onze mediakanalen.

  Er zijn veel ruwe ideeën om dit jubileum een extra glans te geven met behulp van het aanwezige archief, teveel wil er nog niet over kwijt want de ideeën dienen nog verder verfijnd te worden. Heeft u nog een goed idee? Laat het hieronder weten!

  Marc Nelissen, Secretaris van het zomerparkfeest


  Foto: Poster zomerparkfeest in 2006 door Studio Denk

 • 21-07-2013  -

  Deze 37e editie heeft u huiswerk. Voorpret zeg maar. Net zoals op vakantie. We verwachten een beetje dat u het campinglied mee kunt zingen vanaf het begin. Het lied gaat zo:

  Dit is de camping van het zomerparkfeest
  De allerleukste camping waar je ooit bent geweest
  Hier op de camping doen we alles voor elkaar
  En staan we, in weer en wind, voor iedereen klaar
  Pak nu je buurman, maak een draai in het rond
  Klap in je handen en een tik op zijn kont
  Stamp met je voeten en spring dan omhoog
  En zing met ons mee want dan blijft het droog!

  Wellicht zingen we elke avond wel minstens een keer dit campinglied. Je krijgt het vast te horen op het campingveldje. Je mag het in alle toonsoorten zingen. Het hoeft niet op dezelfde hoge hoogte te zijn als het meisjeskoor van het origineel. Die staat ook op de ZPF app en kun je daar ook beluisteren en bestuderen, inclusief de muziektekst. Druk op de zwarte Z op het witte vierkantje en je hoort de stemmetjes. Voor mannen is de oorspronkelijke toonsoort niet te doen. Voor dames van middelbare leeftijd evenmin. Misschien kunnen oudere mannen het tussenstuk van de trombones en trompetten mee brommen. Met de bijbehorende bewegingen. Veel succes. Trouwens nog vijf dagen en dan starten de opbouwactiviteiten in het Julianapark. Om twee uur in de middag ongeveer. Met het trekken van de Strijpstreep en de Plotlijn (officiële gedeponeerde benamingen Rom van Strijp Meridiaan en Paul Martijn Meridiaan, met dank aan Ciske). En dan gaat het weer beginnen en gonst het straks weer in de stad als het hoofdpodium boven de loofbomen uitsteekt. Dan draait de clip ook op Omroep Venlo. Als u dan goed hebt geluisterd dan kunt u moeiteloos meezingen.

   

  De voorpagina van de app en het gehele programma, waarvan u uw eigen selectie kunt maken. Dit doet u door het concert of activiteit aan te klikken en dan via de like knop in uw egen planning te zetten. Via de gele like button hebt u dan een overzicht van wat u leuk vindt! Handig he!

 • 19-07-2013  -

  Elk jaar is de horecacommissie volledig gericht om optimaal in te spelen op de behoefte van de bezoeker. Zo observeren we jaarlijks de interne routing en logistiek. Maar kijken we ook hoe de bezoeker zich voortbeweegt en stellen we onszelf vragen: Werken we efficiënt genoeg? Doen we genoeg diepte-investeringen? Is het assortiment ruim genoeg? Welke behoeften heeft de bezoeker eigenlijk? Hoe krijgen we de gemiddelde besteding omhoog? Etc. etc.

  Het begint op het zomerparkfeest zelf. Tijdens deze vier dagen kun je de meeste informatie halen. Theorieën die in het voorgaande jaren zijn bedacht, zijn uitgewerkt en in de praktijk zijn toegepast zorgen in de productiedagen voor feedback. Voorbeelden van deze feedback zijn directe omzetstijgingen bij bepaalde verkooppunten of stabielere bezoekersaantallen op bepaalde tijdstippen.

  Volgende fase is de evaluatie. Hierin worden alle op- en aanmerkingen door eigen commissieleden en door alle externe partijen (verenigingen, cateraars, leveranciers) samengevoegd. Deze bron van gegevens wordt de basis voor het volgend seizoen.

  Een belangrijk punt vanuit de horecacommissie is de kwaliteit van de cateraars. Deze is de afgelopen jaren dan ook enorm gestegen. Zo is niet alleen gekeken naar assortiment-uitbereiding maar is ook geïnvesteerd in de kwaliteit van de verkochte producten zelf. Dit jaar komt zelfs een cateraar die zich direct koppelt aan het thema!

  De natte horeca is afhankelijk van programmering, het weer, economische situatie van de bezoeker maar ook hoe de opstelling van het terrein is. Zo is dit jaar besloten om de bar buiten de Carrouseltent te plaatsen. Hiermee ben je minder afhankelijk van de programmering en staat de bar centraler ten opzichte van het Hoofdpodium, Carrouseltent en het Vriendenpodium. Uiteraard hopen we hiermee een omzetstijging te realiseren zodat het zomerparkeest het jaar erop betere bands kan boeken.

  Dit jaar wordt tevens verder geïnvesteerd in de lounge-area, deze bevindt zich boven op het talud tegenover het Hoofdpodium. Vorig jaar zijn we begonnen met een aparte hoek te creëren waar mensen kunnen relaxen en loungen. En bij deze woorden past natuurlijk een speciaalbiertje of een cocktail. Dit jaar wordt deze hoek “volwassener” gemaakt door producten te verkopen zoals sushi, mini-snacks en exclusievere wijnen.

  Volop ideeën dus….

  Baer Born, voorzitter Horecacommissie

  Cocktail in de loungehoek van het zomerparkfeest

 • 18-07-2013  -

  Over een week beginnen we met de opbouw van het zevenendertigste Zomerparkfeest en over twee weken staan we samen met een paar duizenden op de camping. Dan zijn we door de slagboom binnengekomen. Ik heb heel toevallig afgelopen jaren en zeker tijdens de laatste kampeervakantie een nauwgezette studie gemaakt naar het fenomeen campingslagboom. Want dat is het zeker en vaak een onderschat onderdeel van de camping. Er zijn meerdere soorten bomen. We onderscheiden grofweg twee typen. De enkelvoudige boom, maar zeker ook de dubbele slagboom. Wel altijd met een rood wit gestreepte boom. Andere kleuren heb ik niet opgemerkt en is ook niet in de literatuur bekend, hetgeen niet meteen betekent dat ze niet bestaan. In meer dan de helft van de gevallen is er ook een steunplaatje. Een dun paaltje aan het eind van de boom die vanzelf naar beneden bungelt als de boom naar beneden gaat. Dat ziet er met name bij een dubbele slagboom wat netter uit. De twee bomen lopen dan mooi op dezelfde hoogte in elkaar door. De slagboom is het visitekaartje van de camping. Een bekend ANWB kampeerder heeft wel eens gezegd dat je de camping herkent aan de slagboom. Netjes geschilderd, perfect horizontaal, gemakkelijk te bedienen en meer van dit soort slagboomkenmerken. Ik vind het een boute uitspraak, maar er zit wel wat in. Ik herken de camping meer aan de diversiteit van nationaliteiten aan vlaggen. Maar dit terzijde. Sommige knopjes voor het openen van de boom, zitten zo laag, dat je er vanuit de auto net niet of net wel bij kunt. Dat geeft geen goed gevoel als entree naar je kampeerplekje. Of je moet net iets te hard drukken op een bros donkergrijs knopje. Of de elektrische boom werkt gewoon helemaal niet. Dat is een nachtmerrie voor elke campingbeheerder. Beter is dan de manuele perfect uitgebalanceerde slagboom die je met weinig kracht, desnoods met je pink, vanuit een horizontale naar een verticale stand zet. Bij camping zomerparkfeest hoeft dat niet. Die zetten donderdag omstreeks zeven uur de slagboom omhoog en voel je je meteen welkom. Wie dat gaat doen, houden we nog even geheim.


  De perfecte rood witte dubbele slagboom met de dunne, vaak effen witte, steunpaaltjes.

 • 15-07-2013  -

  Dit zijn de eenvoudige spelregels voor het “Grote Zomerparkfeest Campingspel”. Te spelen in een groep, liefst een redelijk grote groep. Bijvoorbeeld van een persoon of twaalf. Liefst aan twee campingtafels in zwemkleding en in de schaduw onder de loofbomen. De regels zijn oorspronkelijk ontstaan bij Hans en Karin, bekend van de financiële commissie. Later door onze twee  Zomerparkfeest vrienden Paul en Nicole Traa verder joeksig doorontwikkeld met behulp van enkele flessen Limoncello. Dat alles tijdens het jazzfestival in Perugia, Italië. Ik was erbij. Maar laat ik jullie niet in spanning. Het begint eenvoudig, zoals het Zomerparkfeest thema ook is. De eerste zegt 1, de tweede 2, de derde 3, de vierde 4, de vijfde 5, de zesde 6, etc. Tot zover eenvoudig niet? Maar bij veelvouden van zeven of als er een zeven in het getal zit, dan mag je juist niet het getal zelfs noemen. Dan roep je “Parugia”. En niet Perugia, zoals de eigenlijke hoofdstad van Umbria heet. Dus bij veertien, eenentwintig of zeventien roep je duidelijk hoorbaar “Parugia”. Bij veelvouden van elf, komt er nog een regel bij. Dan roep je heel hard “Harry Pouwels”, onze dertiende Vors Joeccius XI. Dat zijn de twee basisregels. Het lijkt eenvoudig, maar speel het maar eens. Wiskundigen hebben er zelfs moeite mee en hier spreekt een ervaringsdeskundige. Maar waarom heet het nu het “Grote Zomerparkfeest Campingspel” hoor ik u zeggen. Dat komt pas bij veelvouden van zevenendertig. Dan pas mag je “Camping Zomerparkfeest” scanderen. Het is per slot dit jaar het zevenendertigste Zomerparkfeest. Eerder niet! Straks kan je dit spel aan een van de tafels bij de eettentjes spelen of doen we het samen in de vrijwilligerstent. Mocht je het in je vakantie al willen proberen, ga je gang. Wil je het nog iets moeilijker maken dan is er nog een extra regel. Die heeft Pien Traa tijdens het spelen zelf erbij verzonnen. Wanneer “Parugia”, “Harry Pouwels” of “Camping Zomerparkfeest” wordt geroepen, dan keert de volgorderichting om. Dit is echter alleen weggelegd voor de echte ervaren spelersgroepen. Mocht de honderd gehaald worden, dan moet gezamenlijk het “Zomerparkfeest Campinglied” gezongen worden. Maar zover zijn wij tot nog toe nog nooit gekomen.    Harry Pouwels, een van de belangrijke personen in het "Grote Zomerparkfeest Campingspel"

 • 12-07-2013  -

  Vrienden zijn belangrijk. Voor iedereen, maar zeker voor het zomerparkfeest. Zij maken het mogelijk om elk jaar een sprankelend festival neer te zetten. Zij maken het verschil. Maar hoe laat je zien en vooral merken dat je die Vriendschap waardeert en koestert?

  Dat en meer houdt het Vriendenteam in de aanloop naar het zomerparkfeest bezig. We willen onze Vrienden iets extra's bieden. Nét iets meer laten genieten dan 'gewone' festivalbezoekers. Natuurlijk doen we dat al met de Vriendenavond op de dinsdag voor het zomerparkfeest, maar wat ons betreft is dat niet genoeg.

  We willen Vrienden verrassen met een bijzonder, exclusief avontuur tijdens het festival. Avond aan avond zitten we te brainstormen. Tal van ideeën passeren de revue. Zullen we ze laten abseilen van het hoofdpodium? Laten racen over het terrein? Of juist prikkelen met een bijzondere ontmoeting? Eerste schetsen worden verscheurd, nieuwe plannen komen op tafel. En plotseling komt er een glinstering in de ogen, een ondeugende glimlach op het gezicht…Ja dit is het! Maar hoe gaan we het aanpakken? Hoe zorgen we ervoor dat het avontuur veilig in banen wordt geleid, toegankelijk is voor meerdere Vrienden en toch exclusief blijft en dat alles binnen ons zeer beperkte budget?

  Want Vriendschap is tenslotte goud waard! Lijntjes worden uitgezet, mailtjes verstuurd, telefoontjes gepleegd. Maar het plan dat we hadden, blijkt uiteindelijk te veel risico met zich mee te brengen. Te gevaarlijk, te bewerkelijk. Even zakt de moed ons in de schoenen.

  Er komt al vlug weer een nieuw plan, nieuwe lijntjes worden uitgezet. Actie 2.0 zullen we het maar noemen. Het hele Vriendenteam is enthousiast. De komende weken moet blijken of het gaat lukken om dit voor elkaar te boksen. En zo niet dan toch: hoe dan ook laten we onze Vrienden tijdens de komende editie een geweldig avontuur beleven.

  Misschien hebben jullie het al begrepen, maar: het motto 2013 van de Vrienden is: Samen op Avontuur! Komen jullie mee?

  Oppervrienden Angela van Mersbergen en Carrie Lucassen