Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 23-11-2012  - Paus Benedictus XVI verzekert ons stervelingen dat de lezingen van onheilsprofeten over het einde van de wereld vals zijn. De laatste dagen van dit jaar worden gekenmerkt door overstromingen, terrorisme en de wereldwijde financiele ondergang, maar Paus Benedictus XVI geeft de gelovigen en ongelovigen zekerheid dat het einde van de wereld niet nabij is en geen geloof te hechten aan waarschuwingen van doemdenkers dat de wereld zal vergaan op 21 december 2012. Dat is goed om te horen. We hadden er tijdens dit Zomerparkfeest ernstig rekening mee gehouden. Volgens een oude kalender van de Maya-indianen valt de laatste dag op eenentwintig december tweeduizendtwaalf. 21-12-12. Het waarschuwingsnummer 112 zit hier ook nog in. Een additionele waarschuwing naar de mensheid. Dat is nog een extra meevaller omdat onze wintereditie het 'zomerparkfeest vaart door' dus gewoon door kan gaan. En als alles gaat zoals Benedictus beweert dan gaan de trossen los op negentien januari tweeduizenddertien. 19-01-13. Hier zit ook een verwijzing in. Naar het kinderwetje van van Houten en de daaruit vloeiende leerplichtwet, 113 online als nummer voor zelfmoordpreventie en natuurlijk het ongeluksgetal dertien. Dat kunnen we aan ons laars lappen door de uitspraak van Benedictus. Ik ga hem danken. Nu al maar zeker op Kerstnacht 2.0. Wie Benedictus wel wil horen maar niet naar de kerk gaat kan kiezen voor dit alternatief. Op vierentwintig december tweeduizendtwaalf. In Domani. Als we daar samen zijn, is dat al meteen een opluchting, want dan heeft Benedictus XVI gelijk gekregen. Dat dan weer wel.

  Benedictus XVI
  Benedictus XVI
 • 14-11-2012  - Fiets maar eens door het Julianapark. Zeg maar op het fietspad achter het hoofdpodium langs en vlak langs de kassa. In deze tijd ruik je de herfst. De kastanjes. Het koude vochtige gras. De bast van de oude bomen. Lekker fris en eigen. Een heel andere geur dan tijdens ons zomerse festival. Dan ruik je verschraald bier, tentdoek en staal. Toen de spiegeltent er stond rook je boenwas, velours en eikenhout. Zeker als de vloer net gelegd was en het pluche rode gordijn opgehangen werd. Je stem was dan ook ineens gedempt. Alsof je in een studio stond of in een dode kamer. Je hoort bijna het ruisen van bloed in de oren. Toen de boeg van de ark eind juli werd gebouwd rook je vers gezaagd hout. Bij het leggen van de houten vloer voor het hoofdpodium ruik je nattige en modderige houten planken. Als het sponsorgedeelte ingericht wordt ruik je schelpjes. Van het witte scherpe zand. En als het festival loopt ruik je heerlijke geurtjes vanuit de tentjes van de cateraars. Wafels, loempiaatjes, cocktails, beenham, tosti's, maar ook giros en verse mosselen of calamares. Als je doorfietst ruik je ook wel de gezellige houtrook uit de schoorstenen. Dan voel je eigenlijk dat de winter er al bijna aan komt.

  Herst
 • 09-11-2012  - Dit staat vandaag in de Limburger: 'De organisaties van de honderdtachtig evenementen in Venlo kunnen gerust zijn. Het geheel afschaffen van hun subsidies lijkt de komende twee jaar van de baan. Een meerderheid van de raad is daar voor. Tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling kondigde coalitiepartij CDA gisteravond een motie aan, die vandaag waarschijnlijk ruim gesteund wordt. Het CDA benadrukte het grote belang van (culturele) evenementen. Ze dragen niet alleen bij aan de leefbaarheid en schwung in de stad, maar worden ook nog eens gedragen door veel vrijwilligers en verenigingen. Het college wil de subsidiering in 2013 meer dan halveren naar een ton en de jaren daarna helemaal afbouwen. Coalitiegenoot PvdA zal de CDA-motie vandaag steunen. De derde coalitiepartner, de VVD, wil subsidies van de provincie met name voor grote evenementen, als de Venloop en het Zomerparkfeest veiligstellen. Daarvoor is het wel nodig dat Venlo er ook geld in blijft steken. Zo heeft het jaarlijkse Zomerparkfeest van de provincie de status van Culturele Planinstelling gekregen. En kan daarmee rekenen op provinciaal geld...'. We hebben ons er tegenover de uitgenodigde gemeenteraadsleden sterk voor gemaakt. Ons hokje boven Take Five was er te klein voor. Het was een presentatie van Johan en daarna persoonlijke gesprekken in een goede opbouwende sfeer. We maakten ons sterk voor onszelf maar zeker ook voor al die andere door vrijwilligers gerunde evenementen. Daarom zijn we blij, want hier kunnen de kersverse en enthousiaste burgemeester en zijn wethouders niet omheen. Maar het is nog niet gedaan. Vanmiddag reageren de wethouders. Kijken of ze de argumenten over leefbaarheid, schwung en de inzet van vele vrijwilligers en verenigingen gewoon naast zich neer kunnen leggen.
 • 03-11-2012  - Gisteren waren we met vele sponsoren in het Pakhoes. Niet in het Pakhoes van Sinterklaas, zoals sommigen dachten. Maar in het Pakhoes, de leukste winkel van Venlo. Een telg van de WAA. Bij binnenkomst verwelkomd door een vriendelijke levendige pluche tweezitsbank. Eefke, Anny en Joep hadden de winkel in de middag sfeervol ingericht. Samen met de medewerkers. Het Pakhoes lijkt nu eigenlijk helemaal op het Zomerparkfeest. Het artiestencafe backstage met de keukentafel bij ons was precies zo ingericht als hier. Met een grote lamp in het midden van elke tafel. Alleen bewoog die bij ons omdat we met de ark midden op zee waren. Maar dat terzijde. Aangevuld met een boekenkast vol met boeken, cd's en lp's. Allemaal te koop. De rij tweedehands rollators leek wel op onze seniorenvrijdagmiddag. Er is zelfs een kassa, net als bij ons. De loungehoek met de grote banken en zetels was bijna een kopie van onze nieuwe loungehoek op het talud. Iets minder modern. Dat dan weer wel. De banken in de vrijwilligerstent kwamen zelfs rechtstreeks van het Pakhoes. Kortom iedereen voelde zich meteen thuis. Zeker nadat Elvis had gezongen. We startten met de veiling en het eenentwintigen. De meest mooie Chinese en Egyptische vazen, rustieke koffiemolens en kristallen wijnkaraffen gingen van de hand. Niet voor adviesprijzen. Niet voor winkelprijzen. Nee voor Pakhoesprijzen. Dat was in het begin wel even aanpassen voor het prijsbewuste publiek. Geert B. te V. aasde op het complete wijnassortiment. Helaas. Jacqueline ging voor de blauwgroene retro-vaas. Dat lukte uiteindelijk na veel bieden en gokken. Trots hield ze de vaas stevig vast. De Holland Casino hoofdprijs ging naar de politie. Marcel Dumont en zijn vrouw kregen officieel het arrangement voor ruim vijfhonderd euro aangeboden. Marcel is een van de wijkagenten die op het Zomerparkfeest surveilleert. Het Zomerparkfeest blijft de politie haar beste vriend. In de late avond gingen we weer naar huis. Met een Pakhoes sleutelhanger. Geheel in stijl. Het weer was weer wat rustiger en minder nat. Het Zomerparkfeest 2012 is hiermee afgesloten. Op naar 2013. Met binnenkort een verrassing voor januari.

  De Pakhoes sleutelhanger