Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 30-10-2012  - Afgelopen zaterdag heeft het Zomerparkfeest de eerste Buun op een feestelijke manier in ontvangst genomen op de heilige grond van Domani. Het Zomerparkfeest als metafoor van alle vrijwilligers in de stad en omstreken, In hartje Venlo, de stad van vrijwilligers. De vrijwilligersstad. Met in de 300 pagina's dikke Buun geweldige verhalen over wielrennen, Molukkers, Italianen, gooje Pruuse. Het verhaal van de zingende voetballers van laaggelegen Tuvalu. Maar ook van spoken, Babangida, Managuay en Lex Uiting. En ook een aangrijpend stuk van de hand van Andy, vrijwilliger van de Buun en het Zomerparkfeest. Buun is een jaarlijks terugkerende cultuurhistorische almanak van Venlo. Te koop. Moet je hebben! Natuurlijk gemaakt door allemaal vrijwilligers. Er zaten vele vrijwilligers in de voormalige kapel, zoals Ineke, Ine, Alois, Daatje, Gerdie en Jos. Maar waarschijnlijk nog vele andere vrijwilligers uit de culturele, sportieve of zorgende sector. Elders waren Zomerparkfeest programmavrijwilligers bij Andy in Antwerpen. Brainstormen over het nieuwe thema van 2013. Ja, nu al. Dat gaat volgens de KJ methode. Deze keer niet Klaas Jan, maar een methode uit de jaren zestig, aangepast voor het Zomerparkfeest. Met gekleurde post-it stickers. Klaas Jan heeft het me eens uitgelegd. Iedereen brengt onderwerpen in. Onderwerpen die hem of haar opgevallen zijn in de media, persoonlijk of wat je denkt te voelen dat er speelt. Dat wordt allemaal op een grote muur geplakt. Die worden gezamenlijk gegroepeerd. Voor die groep wordt een groepsnaam bedacht, die de lading dekt. Dat wordt op roze sticker geschreven. Dan heb je een verzameling roze stickers. Die worden weer bij elkaar gevormd tot weer een groepsnaam. Dat gaat zo door tot er een gemeenschappelijke naam wordt gevonden voor alles wat er in den beginne op de gele post-it stickertjes stond. Dat is de eerste stap tot het nieuwe thema voor volgend jaar. En dat allemaal in het geheim. Niemand weet het behalve Andy. En zijn logees uiteraard. Straks in juli weten we het allemaal. En sommigen iets eerder.

  Andy
 • 26-10-2012  - We hebben een nieuwe secretaris gevonden. Dat was nodig omdat Yvette na vier jaren haar aandacht gaat verleggen naar lekker eten en ijs. En nog veel meer. Zij was onze notulist tijdens de bestuursvergaderingen en briefings tijdens het Zomerparkfeest. Voor haar kantoor in het vrijwilligersgebied of in haar kantoor tijdens slecht weer. Ook was zij de contactpersoon naar de vrijwilligers van het archief, Jos en Cecile. En vooral manusje van alles en nog wat. Zij was de enige vrouw in ons bestuur. Maar ze stond haar mannetje! De afgelopen jaren heeft ze alle hoogtepunten en dieptepunten van het Zomerparkfeest meegemaakt. Woelige jaren. Zij neemt met een ferme zoen afscheid. Marc Nelissen gaat haar opvolgen. We hebben Marc al verwelkomt in onze laatste bestuursvergadering. Hij voelde zich vereerd. Wij zijn blij dat we weer een goede secretaris hebben gevonden. De eerste plannen zijn er al. Want het Zomerparkfeest gaat alsmaar door. Uit drie goede kandidaten konden we kiezen. Op zich al een luxe. Wel alle drie mannen. Daarmee wordt het Zomerparkfeest bestuur een echt hengstenbal. Gelukkig zijn we geen echte haantjes. Een vergadering kan best wel eens op een kippenhok lijken. Maar dan wordt er ook een ei gelegd. Of een idee waar we nog verder op moeten broeden. Yvette, bedankt voor alles wat je gedaan hebt. Een dikke zoen ook van ons. Met rode rozebloemen straks.

  Yvette
 • 20-10-2012  - Noud stuurde ons laatst een oude foto op. Uit de oude doos. Hij woonde op kamers in de Heutzstraat en de foto is genomen vanaf zijn zolder. Als onze geschiedenis klopt, dan moet dit rond 1977 of 1978 zijn geweest. Het Zomerstraatfeest. De voorloper van het Zomerparkfeest. Met aan het eind van de straat tegen de Kaldenkerkerweg het podium. Meteen ook hoofdpodium. Langs de kant kraampjes met bier en hapjes. En de biertafels. Kortom er is bij wijze niet veel veranderd. Alhoewel, we feesten nu op gras. Daaruit ontstond de Picknick der Gebroken Harten. Dat kan alleen op gras. Op straattegels picknick je niet. De picknick is uitgegroeid tot een festival binnen het festival. Een samenzijn met op de achtergrond Dries Roelvink, Imca Marina, De Anitaas, Bonny St. Claire en Armand, deze week in bed in het flower powered Limburgs museum. Op de foto van Noud zijn nog niet zoveel mensen. Het is blijkbaar nog niet open. Je ziet een vrijwilliger kratjes aanslepen. Er waren toen al vaatjes in gebruik. Dat zijn nu duizend liter vaten en zelfs een vierentwintig duizend liter vat. Op het talud. Daar is nu ook een heel ervaren biertechnisch team voor nodig, met Louis, Niels, Lona, Debbie, Dennis, Anke, Marijke, Wolfgang, Manpreet, Baer, Tom, Tim, Thijs en zo, aangevuld met zelfs een operator van bierbrouwer Brand zelf. Ook toen al. Dat zie je op de voorgrond. Het oude Brand logo op het witte tap-unit. We hebben nog meer oude prenten uit het archief verzameld. Cecile en Jos hebben zich daar hard voor gemaakt. En binnenkort gaan we hier echt iets mee doen. Zeker in het licht van ons veertig jarig jubileum in 2016. Met een Zomerparkfeest wat helemaal anders is ten opzichte van toen, maar in essentie nog steeds hetzelfde.

  Oude foto
  De foto van Noud uit zijn oude schoenendoos.
 • 13-10-2012  - Als je op de hoogte gehouden wil worden van voor jou belangrijke gebeurtenissen of nieuws dan is er iets geweldigs! Volledig automatisch. Je hoeft zelf bijna niet meer te zoeken. Google Alerts. Ik heb het net ontdekt. Je meldt je aan met je email adres en een zelf ververzonnen paswoord. Daarna kun je een of meerdere meldingen maken. Zo heet dat in Google Alerts taal. Je vult een zoekopdracht in en je laat je elke dag informeren met alle nieuws. Dat wordt dan naar je email adres gestuurd. Elke dag of een keer in de week. Je mag zelf kiezen. Ik heb 'Zomerparkfeest' ingevuld. Natuurlijk. En nu krijg ik elke dag een update van wat er allemaal gezegd wordt over het Zomerparkfeest. In het nieuws, in blogs, video, discussies en boeken. Zo hoef je nooit wat te missen. Blijf je snel op de hoogte. Want het Zomerparkfeest speelt eigenlijk altijd door. Ik weet nog niet wat je mist met Google Alerts, maar dat gaan we de komende tijd ontdekken. Om je al een beetje op de hoogte te houden. We zijn nu bezig om de gemeente(raad) duidelijk te maken welke grote consequenties deze vorm van bezuiniging heeft op ons festival, ons volksfeest. Daarover later meer. We zijn nu ook bezig alle evaluaties vanuit verschillende hoeken te verzamelen. Dat 'naar jezelf kijken' is altijd nuttig. Er zijn altijd wel anderen die je kunnen verbeteren of veranderen. Uit deze verzameling 'ideeen' maken we dan in het Zomerparkfeest bestuur een selectie waar wij zelf mee aan de slag willen of moeten. Dat is dan de leidraad voor beslissingen in het komende festivalseizoen. Dat loopt ongeveer van oktober tot oktober. Aan het eind van het jaar zijn we alweer bezig met het nieuwe jaar. Met de winterversie, met het nieuwe thema en met alle verbeteringen die we kunnen doorvoeren. Als je dus Google Alerts hebt ingevuld, dan krijg je die resultaten in je digitale brievenbus. Want ik zal er over een tijdje wel weer over bloggen. En daar krijg je dan meteen een melding van. Als je het al gedaan hebt dan krijg je zelfs een melding van deze melding.

  Google Alerts