Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 23-06-2012  - Tijdens Lekker Venlo was er nog een activiteit in het Julianapark. Van kleinere schaal. De aftrap van het Zomerparkfeest vrijwilligerslegioen. Nog zo’n zes weken dan is het park weer omgetoverd. We hadden een virtuele rondleiding. Alsof alles er al staat. Het Vriendenpodium, de dansvloer, bar zeven, en de extra grote loungehoek. En de hekken. Die met de witte zeiltjes staan er al en worden meteen geïnspecteerd en gecorrigeerd door het hekkenteam (H-team). Eigenhandig heeft Ger (beter gezegd de GVR) de bouten extra strak geborgd. De technische mannen van Lekker Venlo keken toe. Er komen allerlei ideeën naar boven als we weer bij elkaar zijn. De Glazen Balustrade aan het Limburgs museum is een prima plek voor het kloppend Vriendenhart. Ingeving. Of beter zingeving. Ook het idee om lekkere loungemuziek bij de bars te kunnen aanzetten als het even rustig is. Arbeidsvitaminen. Ut Bukske is vers van de pers door Kees meegenomen. Erg mooie cover die tevens de poster wordt. Marlie vindt meteen een tekstueel foutje. Heb je altijd. Zelfs als verschillende mensen het hebben nagekeken. Volgende keer Marlie dus aan dat nakijkteam (N-team) toevoegen. In Take Five worden vele algemene vragen beantwoord en het bier vloeit rijkelijk. Behalve bij Jellie. Zij drinkt een glas witte wijn. “Ik heb nog …” . Er ontstaat een steeds terugkerende discussie omtrent de spelling van Parkaholic. Met een a ondanks het woord alcoholic met een o. Boven bespreekt Paul alias Plotje de tekening met de vele geïnteresseerden. Er wordt gewezen en bekeken. En ondertussen draait Johan door. Op het bordes in Take Five. Liedjes die we straks ook op het Zomerparkfeest gaan zien en horen. Voor twaalven hebben we gezongen voor Rambo. Hij heeft de leeftijd van het Zomerparkfeest. Zesendertig. Na twaalven zongen we gezamenlijk meerstemmig voor Anke. Tweeëntwintig lentes jong en daarmee onze jongste commissielid horeca. Neal was al samen met Alex aan het overleggen over de app. In voor- en tegenspoed. Zo zal het altijd gaan. App en vloed. We hebben dit jaar weer volop jarigen en jubilarissen tijdens het Zomerparkfeest. Loes, Jasper, Michiel, Kay en wellicht nog meer. Dat vraag je aan Kees. Die beheert alle gegevens van alle vrijwilligers. Liesbeth gaat goulashsoep maken op zondagmiddag voor alle opbouwers. Dat hebben we samen afgesproken. Dat wordt smullen. Tussen het steigermateriaal, containers, tenten in opbouw, bars en trussen. Misschien vliegen er vlak voor de opening op twee augustus wel duiven op. Dat was ook een van de vele ideeën op de leuke Vrijwiligersaftrap.

  Even naar Take Five
  Voor diegenen die iets later waren een briefje aan de dikke boom bij het Vriendenpodium
 • 20-06-2012  - We hebben op het Zomerparkfeest allerlei teams. Subsidieteam (S-team), productieteam (P-team), vriendenteam (V-team), duurzaamheidsteam (D-team), kidsteam (K-team). Daar is sinds kort een team bij gekomen. Het verpleegkundigenteam. Beetje saaie naam. Daarom noemen we het A-team. Het team van artsen. Of nog beter The Flying Doctors. Dit zijn de verplichte verpleegkundigen of in ons geval dus doktoren, die we nodig hebben op bepaalde tijden op het festivalterrein. Als het aantal bezoekers de tienduizend overschrijdt. Om precies te zijn. The Flying Doctors bestaat uit Truus Stemkens (Baarlo), Piet Nijskens (Tegelen), Koen Vanwersch (Venlo) en Theo Cleef (Venlo). Artsen uit Groot Venlo dus. De Flying Doctors ondersteunen het EHBO team van vrijwilligers van het Rode Kruis. Dit team ondersteunt niet de sponsortocht van Ut Tuinhuuske. Alhoewel deze jongens van Wroclaw in Polen naar Venlo fietsen. Zo’n slordige 900 km. De opbrengst van deze sponsortocht komt ten goede aan een landbouwproject van de Stichting Tro Tro in Ghana. De fietsers zijn afgelopen maandag op de fiets gestapt en zullen komende zaterdag in Venlo terugkeren. Deze terugkomst wordt luister bijgezet tijdens het Benefiet festival. Met bands als Spytze 39, Audio Pilots, Cool ӒKeefe en Sunset Cinema. Kom daarom op 23 juni om zeven uur naar Take Five en steun de actie.

  Flying Docters
  Ze zien er in het echt iets anders uit. Maar het blijven dokters! Dat dan weer wel!
 • 16-06-2012  - We krijgen een loungebar. Even lekker uitblazen op het talud. Bij bar nummer drie voor de insiders. Half liggen. Half zitten. Met speciale biertjes en loungemuziek op de achtergrond. Met aan het terrasje een sfeervol barretje met voortent. Je laat je om de beurt door je vrienden bedienen. Recht tegenover de hoofdingang. Met uitkijk op een stukje stadsmuur en natuurlijk het hoofdpodium. Als er tenminste geen ander publiek voor je staat. Dan moet je je ogen maar even dicht doen en rustig genieten. Kun je er daarna weer tegen. Want het wordt vier dagen lang gaan. Als je het volhoudt. Het begint met Rocks off!. Maar eigenlijk begint het al iets eerder. Daarover zal je binnenkort geïnformeerd worden. Nog even geduld. Eerst aanstaande vrijdag. Dan hebben we de aftrap met onze vrijwilligers. Op de plek der plekken. Het Julianapark. Daar starten we. Ter hoogte van het Vriendenpodium. Onder de bomen. Van daaruit maken we een virtuele rondleiding over het zogenaamde festivalterrein. Rond het afgesloten terrein van Lekker Venlo. Daar zullen Paul en Baer aanwijzen waar de loungebar ligt. Hoe de bezoekers binnenkomen. Vertelt Mieke wat er in het midden van het park komt te staan. Hoe het zesendertigste Zomerparkfeest begint. Want dat wordt helemaal anders. Anders dan al die voorgaande vijfendertig edities. Spannend. Zeker ook voor mij. Dus ben je vrijwilliger of wil je dat graag worden en heb je al contact gelegd met onze vrijwilliger coördinator Linda Koolen, kom dan. We hebben weer vele vrijwilligers nodig om het feestje goed te laten verlopen. Driehonderdvijftig heeft Kees er al in zijn database staan. Voor de opbouw, voor de kassa’s, voor op de podia, voor backstage, voor in de vrijwilligerstent, voor de bars en natuurlijk voor de afbouw op zes en zeven augustus. Maar zover is het nog lang niet. Eerst nog een paar weekjes werken en dan vakantie vieren. Lekker even iets anders. Nou ja anders. Loungen dus. Dan al.

  Loungebar
  Zo ziet de loungebar er ongeveer uit.
  Met dank aan de verjaardagskaart van de vandaag 50 geworden Tjal. Nogmaals proficiat!
 • 05-06-2012  - Gisteren een markante sponsoravond gehad. Bijna anderhalf honderd sponsoren verzamelen zich rond de de Trajecta Venlona. Beter bekend als de Gäöt, waar Sef ons via Tante Bet al weken lang hilarisch over bericht. Het is te koud voor een Venlose Rituele Voetwassing. Ook de commissieleden zijn er. Saartje, de jonge moeder van Mies. En Fred. Geweldig dat hij erbij is. En genietend vanuit de rolstoel. Met zijn vrienden en vriendinnen om hem heen. Daarmee kan de avond al niet meer stuk. Vandaaruit gaan we als een lange stoet naar de Luif. Daar galmen al gauw de rock&roll-geluiden door de middenzaal in aanbouw. Met dank aan het hele Maaspoort-team en aannemersbedrijf Jongen. Ze hebben opgeruimd en alles ingericht alsof de zaal al klaar is. Het is een soort vierde repetitie van "rocks off! stones in het park". De opening van het Zomerparkfeest 2012. Om half acht op donderdag 2 augustus. De Rolling Stones band is er al. Met Jules van Bussel (bas, ex-King Mo), Bart Kockelmans (toetsen, 't Verlange, The Suitcase), Jim Geurts (drums, Peter Beeker & Ongenode Gaste), Tasilo Pieck (gitaar, Juliette Travis, ex-Touchin' Tongues) en Jesper Driessen (gitaar, Peter Beeker & Ongenode Gaste) en de Mick Jaggers Roger Pinnow, Kristel Rouleaux, Peter Beeker, Andrew Elt, Peter Janssen, Rob van der Sluis, Jomy Boky en Baer Traa. We zoeken trouwens nog een Mick Jagger. Dus al je Satisfaction wilt zingen in vol ornaat, dan is dit je kans. Ik hoop dat Hans Canters komt. Nadeel is dat de lat wel erg hoog ligt. Dat weten ze bij het Plankenkoorts festival bij de Meulewiekers wel. Daarna speelt bij het vernieuwde trappenhuis van de Maaspoort de dansgroep "Ish". Een ritmisch en krachtige dans. Jongen en meisje. Straks staan zij naar verwachting, samen met nog meer dansers en danseressen, op zaterdagavond laat op het hoofdpodium. Dat moet dan helemaal geweldig zijn om te zien en te horen. Daarna bereiken we in kolonne Bij de Buren. Het restaurantje achter Sounds. De vergunning is net binnen, dus we vullen het gezellige modern ingerichte eettentje met z'n allen. Via de grote glazen deuren kuieren we binnendoor naar het Sounds podiumpje. Daar vertelt Nyk de Vries zijn korte verhalen. Hij leest als kersverse vader voor uit zijn nieuwste bundel "De dingen gebeuren omdat ze rijmen". Hij krijgt de lachers op zijn hand of laat ze in vertwijfeling achter. Hij speelt zondagmiddag 5 augustus samen met Meindert Talma. Vlak voor Rowwen Hèze dus. Hoe groot kan het contrast zijn. Heerlijk. Nog een kleine twee maanden, dus een paar weekjes en dan is het weer zover. Dan staan onze trouwe sponsoren er weer, maar dan in het Julianapark. Klaar voor de start van het 36e Zomerparkfeest.

  Rock off!!
  Foto door Purity-photography / Leon van Ulft