Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 29-05-2012  - Het grote geheim is nu openbaar. Woningstichting Antares wordt honderd jaren jong. Nu is dat op zich niet geheim. Die datum was al bijna een eeuw bekend. Maar wel dat ze een groots cadeau aan de stad schenkt. De jarige Antares trakteert de Venlonaren, de gehele regio en de hele provincie op een wel heel originele en speciale manier. Via het Zomerparkfeest. Dan bereik je meteen heel veel mensen. Van jong en oud. Van arm tot rijk. Van groot tot klein. Slim van ze. Het cadeau is er een om van te smullen. Cultureel dan wel te verstaan. Rowwen Hèze! Op zondagmiddag, prime time, staat het Julianapark vol met uitbundige mensen. Feestvierend. Genietend. Van Antares, van Rowwen Hèze en van het Zomerparkfeest. Dat wordt echt feest. En actueler kan deze Horster band niet zijn. Dat weekend ongeveer komt hun nieuwe CD met nieuw werk uit. Voor het eerst in zes jaar een nieuw studioalbum. Dat is op zich al bijzonder. Ze waren onlangs ook op Paaspop zie blog #501. Toen waren we er intern al mee bezig. Iedereen kon het wel van de daken schreeuwen, maar radiostilte was geboden. Nu kan het niet vaak genoeg gezegd worden. Rowwen Hèze speelt op de Zomerparkfeestzondag. Hopelijk spelen ze ook 'Weej gaon allemaol'. Waarom verklap ik nu nog niet. De laatste keer dat Rowwen Hèze op het Zomerparkfeest stond is alweer twaalf jaar geleden. Dat kan ik me nog goed herinneren. We hadden toen plastic bekers. Vanwege de aantallen en vanwege het bierwerpen. Een Amerikaanse sport. Ik was een van de verkopers op bar drie. Die grote bar op het talud. Die plastic bekers waren op een bepaald moment op en we gingen over op glas. Dat was spannend. Heel spannend. Bij elke uitgifte riep ik dat de kopers toe. In de hoop dat ze zich dat realiseerden. Het is allemaal goed gegaan. De barcommissie met Thijs, Anke, Tim, Manpreet, Baer en Tom hebben extra bekers besteld. Voor Rowwen Hèze. Veel extra bekers. Tekort komen zal er dus dit jaar niet bij zijn.

  Ares of Mars
  P.S. Antares betekent 'anti Ares', 'tegen Ares' een figuur uit de Griekse mythologie.
  Hij is de god van de oorlog. Dus betekent Antares 'tegen oorlog'. Ook niet verkeerd!
 • 24-05-2012  - Het begon ongeveer in de zomer van 2008. Met fidget house-electro met artiesten als AC Slater, Jack Beats, The Bloody Beetroots, Nobody Beats The Drum, Boemklatsch, Lee Mortimer, TJR. Later pas dubstep en nu vooral die diepere en vreemdere sound ervan. Met record labels als hench, dubstar, bassclash, gangoon dubs, styx, alter ego, disfigured dubs en kapsize en met artiesten als joker, requake, hatcha, lost, brownz, megalodon, the aliens, badklaat, haze, vodex, 3rd kind, beezy, 16bit. Bij Perron 55 draaiden ze in ‘het oefenhok’. Met dj mixers. Meteen verkocht. Prachtig, al die nummers door elkaar heen spelen. Voorheen Sugarcrash, nu met Mike. Gepromoot door Tim zelf. De directeur van Perron 55 en als vrijwilliger de leider van het productie-team van het Zomerparkfeest. 'Stuur maar een mix op' en 'kom een avondje muziek draaien'. Vanaf 2010 kwam van het een, het ander. Hieruit ontstaat 'Strijkijzer'. Gekke naam, maar ondertussen wel erg bekend in Venlo. De eerste editie was spannend. Afwachten wat het zou worden. De eerste genres zijn electro, house en dubstep en een beetje rustig met voornamelijk disco-house van Wouter (Touche Records) en Oui! Al vrij snel richting dubstep en drum and bass. Eerst bleef het publiek nog aan de zijkant staan voor dat experimenteel concept. Geen feestende menigte. Maar daarna! Vanaf een uur of twaalf in de nacht speelden de toenmalige Prowley Burglars. Bij hun eerste track was het raak. Goed raak. Iedereen was opgewarmd. Het publiek groeide en de feeststemming ook. Mensen hadden plezier en sprongen mee op de muziek. Daarna groter en drukker. Naar de grote zaal van Perron 55. Die was ook snel vol met een rij tot in de fietsenstalling. Dat is wat we nu de 'Strijkijzer'-feeling noemen. Passie en creativiteit uitwerken, iets moois bouwen, anderen een toffe avond bezorgen. Daar gaat het om. Compleet met promotiefilmpje, stickers, plaktattoos en T-shirts. Stapje voor stapje opgebouwd. Benaderd door Stereo Sunday om samen met Bang Bang Club een stage te hosten op Stereo Sunday. Zo groeit het concept tot 'Strijkijzer 10.0 XL' en verder. Straks staat hij, via onze DJ-programmeur Max Thijssen, ook op het Zomerparkfeest. Was getekend: die zoon van een trotse collega Peter. Sjoerd van Duren, alias @Sjoeff. Hij schreef grotendeels dit gepassioneerde stukje. Hou ze in de gaten. Sjoerd 'Sjoeff' van Duren, maar ook Mike 'Mursk' Wilders.

  Wie is Sjoeff? Check ze >hier< in het programma!

  Strijkijzer

  Jonge talenten uit de stad.
  Gesteund door perron 55, Stereo Sunday en het Zomerparkfeest.

 • 17-05-2012  - Afgelopen maandag hebben we bestuursvergadering gehad. Altijd een aparte vergadering in mei. De overgang van beleid naar operationeel. Lekker toewerken naar het 36e Zomerparkfeest. Alle puzzelstukjes komen samen. Er gebeurt weer van alles. Op vele fronten. Dat is een mooi bruggetje naar de open dag van de landmacht afgelopen weekend, waar onze tellers tienduizenden mensen hebben doorgelaten. Vlekkeloos. Feilloos. Ik heb normaal niet zoveel met de landmacht. Nu ineens wel. Dankzij Sam en Wiel. De opening staat trouwens goed in de steigers. Zo meldde Johan in de vergadering. Eigenlijk twee openingen vlak na elkaar van het festival. Ik zie jullie al fronsen. Maar het is echt zo. De programmacommissie heeft weer eens creatief uitgepakt. Binnenkort gaat dat de wereld in. Let op. Er wordt ook wat van jullie, eerwaardige bezoekers, verwacht. Met name voor Hans Canters zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het programma voor de senioren is bijna rond. Er is al volop rondgemaild door Marie-Jose, Nancy, Ton en Frans. Het organiserende team. Als er iemand een leuke naam heeft voor deze vrijdagmiddag, dan staan we daarvoor open. Stuur maar naar info@zomerparkfeest.nl. De tweede ronde van verwachte bands op het Zomerparkfeest komt eraan. Er is weer van alles vastgelegd voor die vier dagen. Van klein tot groots. Jullie krijgen dus een vloedgolf aan persberichten te verwerken de komende tijd. Hou je schrap. De technische tekening, getekend door Cor en Carel, is in de afrondende fase. Met leuke wijzigingen. Een extra grote lounge hoek. En twee nieuwe tenten als Circus en Carrousel. De verlichting wordt uitgevoerd met veel gekleurde feeërieke lampjes. Ook het thema wordt steeds concreter. Als je de blogs van de laatste tijd gelezen hebt of de uitzendingen van Blik op Venlo gevolgd hebt, dan kun je met wat speurwerk er achter komen. Maar dan moet je van goeden huize komen. En vooral de Zomerparkfeestboot niet gemist hebben.

  Landmacht 2012
 • 11-05-2012  - Wat een geweldige opsteker voor het Zomerparkfeest, de vrijwilligers, de vrienden, de sponsoren en al die vrijwilligers die in de afgelopen decennia dit festival naar dit niveau hebben getild. Als alles loopt zoals iedereen verwacht, dan speelt het Zomerparkfeest vanaf volgend jaar vier jaar lang in de provinciale culturele eredivisie. Dan zijn we cultuurplaninstelling. Een eer. Een keurmerk. Een erkenning als cruciaal onderdeel van de culturele ruggengraat in Limburg. Dat wisten we hier in Venlo al lang. De toekenning aan het Zomerparkfeest is daarom is een geweldige culturele impuls voor de stad en de regio. We zijn er al jaren en zeker de laatste maanden mee bezig. Ondersteund door de professionals van TRIAS. Maar er is meer. Een paar nieuwtjes. Dennis stond in de krant. Met zijn pasgeboren petekindje Marit. Verpleger Dennis van Mourik. Ik zet hem ook in het voorjaarszonnetje. In de Beerendonck, maar zeker ook bij het Zomerparkfeest is hij die grote goedlachse vrijwilliger en een van de vaste kern vrijwilligers. De tellerpoortjes staan bij de landmacht! Verhuurd door sam en Dikx Electronics samen. Extra inkomsten voor het Zomerparkfeest. Ton Lamberts, ook al sponsor met MC&S, helpt nu ook mee met het programma en de organisatie van de seniorenmiddag. Ook zo'n opgewekte doener met een enorm netwerk. Het wordt een aantrekkelijk programma. Overigens wordt sowieso deze maand het totale programma van het Zomerparkfeest samengesteld. Dus hou je twittersignaal, Omroep Venlo en de krant in de gaten. Voor Music&Foam stuurt Joep Keij, onze dichter-fotograaf, zijn beste concertfoto op, onder de titel "Hip Hop Direction". Onmiskenbaar Kyteman (Colin Benders) en gemaakt op negenentwintig augustus 2009 in Venlo op het Zomerparkfeest. Duimen voor hem.

  Joep Keij
  Kyteman, gefotografeerd door Joep. De foto is overigens al coverfoto van een brochure over Nederlandse hiphop van centrale muziekarchief in Rotterdam. Lag 2 jaar geleden bij alle bibliotheken in Nederland.

  Poortjes landmacht 2012
  Poortjes van de landmacht, gemaakt door Sam Verkoelen