Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

  • 26-02-2012  - Vanmorgen ben ik weer eens virtueel bezig geweest. Dromen terwijl je wakker bent. Spinning. Wielrennen zonder een meter vooruit te komen. Met een fiets zonder wielen. Wel met muziek. Gevarieerde muziek. En met Huub van Health City. Om je aan te moedigen en om je over je eigen grenzen heen te duwen. Virtueel dan. En om je in een droomwereld te helpen. Met mijn ogen dicht. Dat deed ik dus. Ik droomde meteen weg, ondanks dat mijn benen de trappers rond peddelden. Ik zat in een middelgroot peloton. Met Dick Evers en John Huijs naast me. Voor ons reed ook Sjaak Pennings. En nog meer atleten en atletes, Limburgs mooisten. We fietsten allemaal even hard. Rondje Julianapark. Met mijn ogen dicht. Vanaf Museum van Bommel van Dam, langs het Mikwe, voorlangs het amfitheater bij het Limburgs Museum, achterom de wereldvredesvlam, rechts van het Vriendenpodium, voor de cateraars op het talud, de toiletten voorbij naar de grote bar, bar 3 voor ingewijden. Via de emballage achter de Circus dwars door de vrijwilligerstent over de loopplank. Even via de ingang langs Olaf, via de Deken van Oppensingel over de bijna onzichtbaar geworden meet van de Vuelta 2009. Daarna weer het fietspad op langs de kleedkamers van de artiesten, de Carrousel, de kassa en het glazen huis van Omroep Venlo. Ik kwam weer bij toen we van Huub weer uit het zadel moesten. De muziek varieerde van Stereo Sunday beats, via Lekker Venlo deuntjes naar meer Zomerparkfeest symfonische pop. Met deze mengelmoes aan opzwepende muziek, waande ik me daarom nu al in het Julianapark. Straks eind juni, juli en begin augustus worden daar drie verschillende megafeesten gehouden. Om preciezer te zijn 22,23&24 juni, 7&8 juli en 2,3,4&5 augustus. Dan ben ik daar weer. Maar dan zonder fiets zonder wielen.
  • 15-02-2012  - Vaak wordt de focus gelegd op de verschillen. Kan. Geeft nieuws. Zeggen de mediae. Maar het is ook interessant om de overeenkomsten te zoeken. Tussen Vastelaovend en Zomerparkfeest. Opvallend is dat beiden gebruik maken van een motto. 'Dao fleurse van op' dit jaar bij Jocus en 'Let's Play!' vorig jaar bij ons. Het Zomerparkfeest noemt het thema, maar het werkt als een motto. Het is de kapstok waar je van alles aan kunt hangen. Zoals je veel fleurige pakken zag bij 't Pronke in de Klaasstraat. Het zijn de Guido Belcanto's en Dead Neanderthals tijdens het Zomerparkfestival. De bont geschilderde pronkwagens in de Jocus-optocht zijn de hilarisch heen en weer bewegende wipkippen op Zomerparkfeestzondag. De speelballen in het dak van de Circus zijn de metaphoren voor de gekleurde ballonnen in de feestzaal. De confetti dwarrelt op beide feesten naar beneden. Prins Jeroen I is te vergelijken met Prinses Imca Marina. Brand is overal het geliefde gerstenat. Velen zingen mee op beide feesten. De technische kemissie is onze technische commissie. Met allemaal bekenden als Bob, Hein, Ruud. Leeje zijn onze Vrienden. Donateurs zijn onze sponsoren. P&P is onze communicatiecommissie. Het bestuur is de raad van elf. Verder ga ik niet. Het is nog net niet zo dat bezoekers van het Julianapark afgelopen jaar verkleed zijn gegaan als tennisser of korfbalspeelster. Er blijven verschillen. Al is het alleen al dat de Vastelaovend in de winter is en het Zomerparkfeest in de zomer. Alhoewel. Dat is ook al niet zo! Zie je wel. Overeenkomsten zijn er meer dan verschillen. Vastelaovend same.

    Trio
  • 06-02-2012  - Daar staan ze dan. Diep onderin de kelder. De opvolgers van GĂ©rard Evers en in het midden GĂ©rard zelf. Met een streepje op de Ă©. Onze ex-archivaris. Met een herinnering en zijn fles Ketel 1 heeft hij vandaag afscheid genomen. Jarenlang heeft GĂ©rard in de krochten van het Gemeentelijk archief uitgezocht, gesorteerd en weggegooid. Alhoewel. Niet echt weggooien, maar deponeren in de doos VVV. Voor Vernietiging Vatbaar. Een soort 'Recycle Bin', voor de digitale jongeren onder ons. Het belangrijkste wordt in blauwe, zuurvrije mappen gedaan. Genummerd. En die mappen komen weer in een soort afsluitbare ordner. Oud-beige van kleur en ook genummerd. En die ordners worden dan weer in een genummerd schap geplaatst. Van een genummerde boekenkast. En al die kasten worden weer met een draaiwiel, alsof het een kluis is, tegen elkaar aan geschoven. Om plaats te winnen in de toch nog reusachtige geklimatiseerde kelder. Die kelder roept trouwens allerlei 'crime' associaties bij me op zo met die zware afsluitbare deuren. Daar wordt door Phil Janssen ook wel grappen over gemaakt. Hij is de belangrijke contactpersoon vanuit het archief. Hij weet alles en geeft college hoe het een en ander handig gedaan kan worden. Dus als er vragen zijn kunnen Cecile Beusker en Jos van der Poort bij hem terecht. Zij zijn nu vanaf vandaag GĂ©rards opvolgers. Het begin is gemaakt. Cecile en Jos gaan het afmaken en alle Zomerparkfeest geheimen ontsluiten. We werken toe aan het 40 jarig jubileum in 2016. Dan gaan we iets leuks met al dat materiaal doen. Het oorspronkelijke materiaal van de eerste voorbereidingen voor het eerste Zomerstraatfeest in 1977 is gelukkig al bewaard gebleven. Dankzij Fransz Rombouts, de eerste penningmeester. We hebben nog met Anny en Yvette gezocht naar het eerste optreden van Rowwen Heze op het Zomerparkfeest. Anny weet het nog. Zevenhondervijftig guldens. Maar niet gevonden. Maar dat moeten Cecile en Jos dan maar doen. Zoals er nog zoveel is te ontdekken in al die Zomerparkfeest paperassen. Voorlopig is er nog genoeg werk aan de winkel. Of beter gezegd in de kelder.

    Cecile, GĂ©rard en Jos
    Cecile, Gerard en Jos in het gemeentelijk archief