Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 29-12-2011  - Zo tegen het eind van het jaar droom je wat af. Beetje te laat naar bed. Leuke dingen bezoeken zoals Jos Deenen in Museum van Bommel van Dam, Kerstnacht 2.0, sporten bij Health City, Jelske Wilmer, Herman Verweij en Kees Verbeek bij Koops van Rogier Knipscheer. Lekker wijntje drinken, bijkletsen, wandelen. Muziek luisteren. Verjaardagen vieren. Weer net iets te laat naar bed. Later op en nog moe in de benen. Dan kom je in zo'n eindejaar roes. Dan ga ik ook meer dromen. Flarden van afgelopen jaar. Soms onsamenhangend. Dan zie ik ineens Louis en Shirley tussen allerlei biermeters gehurkt zitten. Met zaklantaarn. Terwijl het sist en kleppen schakelen. De Toeterman toetert terwijl ik Holland's Got Talent kijk. Dan weer sta ik triestig met vrijwilligers rond de boom eeuwig turend naar het naamplaatje van onze Richard van Polen. Dan weer zie ik Teun, Daan en René schroeven aan pallets. High five van Frank en Piet. Ik schaak en de mooiste meisjes dralen om mij rond op de zwart-witte vlakken. Dan weer doemt een lichtroze gekleurde foto van Henny van Roomen op. Ik zie de VVV bus wegrijden met (zoemaar XS) en een zwaaiende Lex Uiting. Ik rook een sigaretje met Fred en Hein. Dan zing ik weer mee met de Anita's op het Vriendenpodium en danst Hans met haar op het vrijwilligersfeest. Andy achter zijn Apple. Ik zie duizenden rollen Duck-tape zwevend om me heen. Marlie in het gele schijn van de vrijwilligerstent. Vaag verschijnen dichtregels uit Het Zomerparkgras. Hoog hangen Carel en Mieke in de hoogwerker. Giel en Els met politie. Roel Pants lacht met zijn maten op het podium in aanbouw. Daatje geniet en lacht. Een visioen van een rennende Plotje met spiksplinternieuwe knie. De achterkant van Piet Veerman en ik wordt gekust door de vrouw van de drummer. De muikale horecakeet. De Circus verrijst. Saartje laat haar plastic lepeltje vallen. Speed-daten met Guus bij de gedeputeerde. De lange rijen blije Vrienden op de Vriendenavond voor de Carrousel. Gescheiden afval. De gigantische biertankwagen. We dineren met z'n allen op het zonnige vrijwilligersterras. De actie van Sam bij het opspuitende water. Peter Beeker in het zweet. Arno genietend van zijn houten vloertje. Flashmob op het gras. We drinken na de bestuursvergadering een Upje bij Bert. De luchtballon over het Julianapark. De geraspte keelgeluiden van Hanggai hoor ik. Met Rob en Maud serieuze grappen maken. Ik wordt plots wakker. Met een lichte gelukkige glimlach op mijn gezicht.
  Een gooje roetsj 't nieje jaor startend op 6 januari met een herstart op 2 augustus 2012. Klinkt nog zover weg!

  Mode 2011
 • Wij

  26-12-2011  - Een Kerstgroet. Ja dat is een goed idee. Ik kreeg het van deze en gene zijde aangereikt. Op de valreep van 2011. Eigenlijk meer een Nieuwjaarsgroet. Aan alle vrijwilligers, sponsoren in tijd, aan al onze vrienden, sponsoren in goodwill, en aan al onze sponsoren, sponsoren in geld en faciliteiten. Jullie samen maakten het vijfendertigste Zomerparkfeest mogelijk. Jullie staan ook zodanig garant dat we elk jaar in de zomer het Zomerparkfeest kunnen organiseren. Dit jaar, of nog net volgend jaar, op 2,3,4 en 5 augustus. Dus heel vroeg in de maand augustus. Net als Solar. Dat wordt dus kiezen of delen. Je kunt zelfs voor twee keer het Zomerparkfeest kiezen. Begin januari, of nog net volgend jaar, op 6 januari is het Zomerparkfeest speelt door. Of ook wel het Winterperronfestival genoemd. Dat wordt spannend. Het programmateam heeft uitgepakt. Samen met Tim en Gijs. Twee kanjers van perron 55. Niet te onderschatten. Zij nemen samen met de perronvrijwilligers de gehele productie op zich. En de bars. En de garderobe. En het licht. En het geluid. Er is een behoorlijke overlap in vrijwilligers tussen Perron 55 en het Zomerparkfeest. Dat scheelt. Er is al een oplossing gevonden voor als het te druk wordt. Je hoeft je niet te vervelen. Als je de hele Kaldenkerkerweg bent afgelopen. Zelfs dan wordt er voor je gezorgd. De verzorgingsstaat ten voeten uit. Maar neem je verantwoordelijkheid en kom op tijd. Ook al mijn collega's gaan meteen na de Nieuwjaarsreceptie naar Dennis Gaens. Om in poëtische sferen te blijven. We kunnen tot in de kleine uurtjes doorgaan. Veel later dan bij het Zomerparkfeest zelf. Met de Blackwax. Rock & roll. Dat staat in het programmaboekje. Waar je ouders vroeger niet naar mochten luisteren - maar wat ze stiekem wel deden. Of moeten we ouders vervangen door wij. Hangt af van je leeftijd. Maar swingen doet het nog steeds. Tot in het nieuwe jaar!

  Nieuwjaar 2012
 • 17-12-2011  - Is de lampenkap weer in? Geïnspireerd door het nieuwe breien, het avant gardistisch haken, cool punniken, retro design en zelfs steenstrips aan de wand. Vroeger hadden wij thuis donkerbruin kurk tegen de wand. Ook in de badkamer. Ben benieuwd wanneer ik dat weer ga zien bij jonge mensen die hun huis in gaan richten. De lampenkap kom je vaker tegen. De lampenkap kom ik nu tegen in het programmaboekje van het Zomerparkfeest speelt door op 6 januari, waar jullie allemaal heen gaan. Ik zie een nette jongen zittend voor een klassieke lampenkap. Met van die trosjes eraan. In verschillende kleuren. Die had mijn oma ook. Lichte tinten groen en beige. Denk ik. Dan komt er nog genoeg licht doorheen. Ideaal om de krant bij te lezen. Lekker rustig op een zondagmorgen. Zijn muziek is daarentegen modern. Hip. Warm en diep. Mee eens. Voor mij als oppervlakkige liefhebber. De muziekkenners van Perron 55 en het Zomerparkfeest noemen het dubstep met een UK Funky-randje en een botsing tussen house, uk garage en techno. Maar dan haak ik af. Het is ook niet meer te rijmen met de foto van Presk in het programmaboekje. Daar zou hij ook een altviolist van het Rotterdams Filharmonisch Orkest kunnen zijn, wiskunde student aan de technische universiteit of een filosofie-collega van Bas Haring. Dat past dan weer wel bij die kwastjes van de lampenkap. Misschien is dit wel het mooie van deze wereld. Uiterlijk doet er niet meer toe. En het zegt ook niks meer. Laat je dus weer verrassen op het winterfeestje begin januari langs het spoor.

  Presk
 • 09-12-2011  - Het programmaboekje is uit! Hè, zult u denken. Nu al? Dat is vroeg. Het is toch nog geen eind juni. Dat moet een sprookje zijn. Het Zomerparkfeest is toch pas volgend jaar op 2-3-4-5 augustus? Dat duurt nog acht maanden. Klopt. Maar het Zomerparkfeest speelt in de winter door. Met een vriendje. Perron55. Gelegen aan de Kaldenkerkerweg nummer 55. Vanuit het station langs het spoor. Vandaar de naam. Samen spelen we door op 6 januari 2012. Geheel in de lijn van het Zomerparkfeest en Perron55 is er een geweldig programma in alle spelonken van het gebouw. De grote benedenzaal is zeg maar de Circus. De bovenzaal de Carrousel. Daarnaast spelen we nog in de Studio, zeg maar een soort Vriendenpodium. En in de Let's plee. Wat dat is zie je dan zeker. Of je moet het over het hoofd zien. Misschien wel vergelijkbaar met het Speakers Corner een paar jaar geleden. Maar toch helemaal anders. Laat je verrassen. Het hele programma is volgepropt tot een dag. Dus mis het niet! Niet zoals bij het Zomerparkfeest, dat je er even tussenuit kunt om op adem te komen of uit te rusten. Of even een dagje niet. Nee, dit is voluit gaan. Zonder rust. Alhoewel. Er is wel rust. Filosofische Stilte zelfs. Ook lekker luisteren en zelf meedoen met de lezing van Arjo Klamer. Ook bij de korte film kun je even bijkomen. Maar de rest is knallen. Vroeg op de avond staan de Early Adoptors. What's in a name. Die kennen we nog van 2009. En we gaan tot in de late uurtjes door. Met 2 Mini DJ's, Universal Ensemble en The Blackwax. Daartussen is er ook nog veel. Teveel om op te noemen. Ach kijk ook maar op de vernieuwde website van ons Zomerparkfeest. Daar staat alles. En er wordt nog volop gewerkt aan de app. Dan heb je alles bij de hand. Zet de datum meteen in je agenda. Goede voornemens voor het nieuwe jaar. En echt haalbaar. Dat is wel eens anders met goede voornemens. Dat zeg ik zo aan het eind van het jaar. Als de innerlijke reflectie toeslaat en de blaadjes van de bomen vallen. Dit heb je op de ochtend van de zevende januari meteen al binnen. Want je weet nooit wat er nog gaat gebeuren met de wereld …

  ZPF speelt door
 • 01-12-2011  - St1 is open. Vanaf nu. Ik ben er net geweest. Vijf jonge ondernemers staan aan het fundament. Dustin van Rhienen, Baer Born, Job Joosten, Joey Kempen en Boy Haenen. Felicitaties aan hen. Zowiezo. Een mooi cafe met een evenzomooie loungeruimte met cocktails. Baer is een van hen en een van ons. We kennen hem als een logistiek wonderkind qua horeca. Wat Wim is met water is Baer met bier. Laat maar stromen. St1 staat voor Stein. Of St-ein. Steen. Of St-ein in het Duits. Maar ook fonetisch klopt het in het Engels. St-one. Stone. In het Frans iets minder. Stun. Of Spaans. Stuno. Sten in het Deens. Sta in het Hongaars of Iers. In het Indonesisch wordt het meer Stsuatu. Klinkt minder romantisch. Net als Stum in het Portugees. Sto gaat wel weer. Roemeens. Stbir zouden de Turken zeggen. In het Tamils is het het lieflijkst. Een van de eersten die ik tegenkwam was Stijn. St-ijn. Stijn Brouwers. De stevige zoon van de iets smallere Jan. St1 is niet genoemd naar hem. Maar het is wel iets te toevallig. 'Ik gaon er eine drinken beej Stijn' krijgt nu een heel andere lading.
  Dat is 1 (spreek uit een) felicitatie, maar we moeten nog een Zomerparkfeest aanhanger gelukwensen. Dat is meester-ijsmeester Clevers. Hij is winnaar geworden van Smaakvol2011 met oranje-paprika-ijs. De oranje paprika heeft een overheerlijke zoete smaak en het is een kleurrijk, natuurlijk product dat ook vol vitamines zit. Het paprika-ijs wordt gepresenteerd op de Floriade volgend jaar. Hopelijk ook op het 'Zomerparkfeest speelt door' op 6 januari 2012. Bijna twintig acts gaan spelen. Van groot tot klein en tot heel klein. Hartje winter. In Perron 55. Dat wordt feest tot in de allerkleinste uurtjes. Veel later dan we op het Zomerparkfeest gewend zijn. Dus als je niet op ski-vakantie gaat is dit het redelijkste alternatief. De komende dagen en weken zullen jullie er meer van horen. Guus, Neal, Alex, Sam en anderen zijn al bezig om er een speciale website voor te componeren. Inclusief de app van Neal. Hem zal ik niet gauw meer vergeten na vanavond.

  St1