Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

  • 31-10-2011  - De breiboom in het Julianapark is gedeeltelijk afgepeld. De bast van het middenstuk van de stam is weer zichtbaar. Wat overblijft is een topje en een bikinibroekje. Wel koud nu de herfstige temperaturen ingevallen zijn. Ik ben benieuwd hoe de rest in ontbinding zal vervallen. Een langzaam degeneratieproces. Een test of wol zich kan verzetten tegen de wisselende weersomstandigheden. Maar gelukkig. In de Jupiterstraat bij de Sint Jozefhof staat ook een boom. Deze heeft al een aardig lang wollen hemd aan. In de herkenbare kleurcombinaties. Ik begreep dat de bewoners van het hofje, na het Zomerparkfeest, niet wilden stoppen met breien. Vandaar. Een originele afbeelding van de Zomerparkfeest breiboom hangt in hun gemeenschappelijke ruimte. Gemaakt door een van onze huisfotografen, Henny van Roomen. Prachtige kleuren. Kunnen wij en zij de breiboom altijd nog bekijken. Zoals het was tijdens het Zomerparkfeest. Na het zomerfeest is er ook een dankbrief van de Voedselbank Venlo bij ons binnen gekomen. Van Toos Stroeken, namens de cliënten, het bestuur en haar vrijwilligers. Ze bedanken ons voor het broodbeleg dat na het Zomerparkfeest over was en die we gegeven hebben aan de Voedselbank. Dit was een welkome aanvulling op de wekelijkse voedselpakketten die als noodhulp worden gegeven. Het is altijd lastig om precies te schatten hoeveel honderden vrijwilligers tussendoor eten. Bij het ontbijt, de lunch of tussendoor. Er zal dus als het goed gaat altijd iets overblijven. Dus als wij wat beleg over hebben, helpen we de Voedselbank. Dus ook als u wat breiwol over heeft, helpt u de bewoners van het hofje.

    Henny van Roomen
    Foto van Henny van Roomen
  • 23-10-2011  - Goede initiatieven komen van onderuit. Van mensen. Gedreven door intrinsieke motivatie. Niet door semi-beieikbare subsidieworsten of bepaald vanuit vaak creatiefloze te dikke beleidsplannen. Dat is altijd zo. Kijk maar naar de de toeristische aantrekkingskracht van 2Brüder, Sounds en Joep Dielen. Of de creatieve inspiratie uit Kamer voor Kunst, 60 minuten Zuivere Koffie en Boeiend Bikke. Je kunt het zelf invullen. Iedereen kent ze. Mensen die het verschil maken. Omdat het eruit moet. Let's Play! Er is nog zo'n initiatief. Over twee weken al. Popronde. Ik ontmoette een jonge jongen, Roel Bongartz uit Baarlo. Bij Eefje de Visser gisteravond. Samen met Bram Jacobs maakt hij een overdekt festival van onze stad. Vijftien café's, Sounds, 'Milk And Cookies' en de bieb. Een reizend festival. Popronde doet zevenentwintig steden aan. Complementair aan de Nach van 't Limburgse Leed eigenlijk. Onbekende popbandjes uit Nederland krijgen de kans om hier in de stad op te treden. Uit Zwolle, Amsterdam, Emmen, Haarlem, Deventer, Haarlem, Den Haag. En nu dus ook in Venlo. Tof. Venlose bandjes krijgen dan ook de kans om elders te spelen. Vele bekende bandjes hebben al de Popronde gedaan. Onze kans om deze stadsbandjes te zien. Nog pril. Enthousiast. Vol overgave. Alle clichés kun je er op loslaten. Maar zet in je agenda. Vier november. Laat je verrassen door talent buiten onze regio in onze eigen stad. Zorg dat je een foldertje in je handen krijgt. Of anders kijk en luister op Popronde. Kies een bandje en daarmee een locatie. Of anderom. Vanaf een uur is er zelfs een After Party in Perron 55. Dat allemaal op 4 november. En dan twee maanden later 'Het Zomerparkfeest draait door' of HZDD in P55 op 6 januari. 2012 dus. Ook zo'n initiatief van onderuit. Een paar initiatiefrijke mensen zijn daar achter de schermen al volop mee bezig. Voor jullie. Straks door jullie.

    Popronde
  • 14-10-2011  - Dit weekend wordt het weer mooi weer. Net zoals twee weken geleden en zes maanden terug. De seizoenen zijn de draad kwijt. De herfst is welhaast mooiere dan menige zomerdag. De lente was geweldig. Zelfs te droog. Kurkdroog. De zomer weer kletsnat. Gelukkig zijn we als Zomerparkfeest gespaard dit jaar. De wolken dreven richting Venlo vanuit het zuidwesten. Met de Maas mee, maar werden bij Hout-Blerick linksaf gedirigeerd. Door de klimaatsverandering hebben we wellicht meer seizoenen gekregen. Een Homer of een Zerfst. Een mengelmoesje van Herfst en Zomer. Homer is dan iets meer zomerse temperaturen dan herfstig. Je kunt dan ook een Lerft hebben. Lente-achtige temperaturen in de herfst. Dit jaar hebben we dan meer een Zente gehad. Een lente met zomerse, droge temperaturen. Vorig jaar hadden we in de avond womerse temperaturen van rond de twaalf graden. Winterse kou in de zomer. Hente is een natte lente. Een lerfstige dag is een frisse, droge, zonnige, heldere herfstdag. Ontluikend. Dat is het zo ongeveer zoals nu. Ik heb het raam open staan. Eigenlijk te fris omdat het zo zonnig oogt. Echt Lerfst dus. Hopelijk hebben we begin januari als we in Perron 55 weer een Zomerparkfeestje hebben ook mooi weer. Zinters weer of linters weer. Zo heb je ook Wente en Werfst. Als ik dit zo type dan moet ik denken aan de film Life of Brian van Monty Python. Die Romeinse Centurion die alle r's als een w uitspreekt. Dat leidt tot hilarische, verwarrende situaties. Net zo gek als het weer in de Linter of als het nog iets warmer is in de Zinter. Als het een nat Zomerparkfeest is noemen we het gewoon Homerparkfeest en als het te koud is Womerparkfeest. Dan blijft het Zomerparkfeest altijd een feest met mooie, zwoele, warme avonden.