Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

  • 29-06-2011  - Ik vertel jullie niks nieuws als ik zeg dat de nieuwe website klaar is. Dat wisten jullie al. Als je deze blog leest dan ben je er al lang langs gekomen. Het oogt basic. Is het ook. Ruig lettertype gemaakt van Duct tape (ook wel Duck tape genaamd), een zelfklevend en waterdicht soort plakband op textielbasis. Olie- en waterbestendig en geschikt voor noodreparaties en niet-permanente ophanging. Gemakkelijk los te maken zonder plak- en kleefresten achter te laten. Het is praktisch in gebruik doordat het in de lengterichting erg sterk is, maar toch makkelijk af te scheuren in de breedterichting. Maar die toepassing is voor een font niet echt relevant. Zelf ben ik nu aan het typen in lettertype "Courier". Dat is ook alweer lang geleden. Het typemachinetijdperk. Geen aangepaste afstand of spatiĆ«ring tussen de karakters. Nee, gewoon elke letter heeft een vaste breedte. Of het nu de w is of de i. Maakt niet uit. Voor de moderne Homo Ludens (Latijn voor "Spelende Mens") is dit een vreemde gewaarwording. Zij zijn gewend aan een rijk pallet aan fonts met zeer typografische kunstjes, waardoor het lezen veraangenaamd wordt en, gesteund door wetenschappelijk onderzoek, is de letter ook beter en sneller leesbaar. Dat is dus het manco aan onze website. Je moet dus iets langzamer lezen. In jezelf beter articuleren. Maar dan komt het helemaal goed. De tabs zijn van die doordrukletters in die zwarte tape. Wit uitgeslagen hoofdletters, soms wat vaag grijs. Je ziet ze nog op de rand van oude stellingkasten die opgeruimd worden. Daarvan blijven de plakresten wel zitten. Eigen ervaring. Geen idee hoe het heet. Wel basic. Het beeld ondersteund het Zomerparkfeest 2011. Basic. Daar heeft het trio van Studio Denk lang over nagedacht. Maar dan heb je ook wat!
  • 20-06-2011  - Het Zomerparkfeest is overal. Dit weekend in de Loco met de audities voor (ZOEMAAR XS) onder leiding van Lex Uiting. Supergezellige middag met veel jong talent en hun zenuwachtige ouders. De toekomst van (ZOEMAAR) is veilig gesteld. Mochten daar al twijfels over zijn. De bandleden van (ZOEMAAR) gaan repeteren met een 12-jarige pianiste, Nicky, twee gitaristen, Roy en Bram (14 en 11 jaar), een bassiste van 12, Femke, een 11-jarig zangeresje, Julie, de 11-jarige zanger Stijn en de allerkleinste is de drummer, Mika, 9 jaar jong. Ook vrijwilliger bij het Zomerparkfeest. Toevallig. Zij staan op 11 augustus op het hoofdpodium voor de opening van het 35e Zomerparkfeest. Samen met (ZOEMAAR XXL). Voor misschien wel tienduizend toeschouwers en een paar honderd vrijwilligers. Zomerparkfeest vrijwilligers zijn trouwens ook overal. Op allerlei festiviteiten is hun expertise en kennis welkom. Soms zijn ze als het ware opgeleid op het Zomerparkfeest of ze hadden die kennis al en het Zomerparkfeest maakt er gebruik van. Dit weekend was het kassateam volop aanwezig bij Lekker Venlo. Ik waande me al op het Zomerparkfeest toen ik bij Marly bonnen ging kopen.Ook Han van Lekker Venlo is een van ons. Glunderend liep hij rond. Weer een festival op de stadskaart. Uitwisseling van vrijwilligers zien we ook met perron55, Maaspoort en theater de Garage waar bijvoorbeeld Jasper, Michiel, Eric, Erik en Daniel en misschien nog wel meer vrijwilligers de cultuur in de stad hoog houden. Soms hebben we stagiairs die het zo leuk vinden bij ons dat ze blijven plakken. Volgens mij is dat Noortje overkomen. Of juist verder gaan studeren, in wat ze op het Zomerparkfeest hebben leren kennen. Samenwerking is dat. Geen woorden maar daden. Dit is ook de beste vorm van samenwerken. Via mensen. Die hebben ergens iets opgepikt of op school geleerd en op een natuurlijke manier wordt dat weer doorgegeven aan het Zomerparkfeest. En visa versa. Zo zou ik nog even door kunnen gaan met voorbeelden geven. Lekker Venlo was dit weekend maar een van de voorbeelden. Maar wel een hele lekkere!
  • 19-06-2011  - Gewonnen hebben we tijdens het voetbaltoernooi op de heilige velden van Quick Boys. Met de tombola dan. Een vlaai, een lederen bal en een sfeervolle keukenklok. Die komt in de vrijwilligerstent te hangen. De vlaai is al opgedeeld met het damesteam en de voetbalbal is voor na het avondeten tijdens de opbouw in het Julianapark. Qua spel hebben we ons laten zien. En de grote banner van de Vrienden van het Zomerparkfeest ook. Met enkele jonge opbouwers, Nikolai, de alleskunner, Pieter, de controleur, Joep, de doelpuntenmachine, en Rik, de dribbelende dieselmotor, hadden we een jonge, sterke naar voren gerichte ruit. Snel tikken en elkaar blindelings vinden. Daaromheen de wat oudere rotten zoals een Hans, compleet met pet en extra grote keepershandschoenen, een Ciske, met afgezakte kousen zonder scheenbeschermers, een Giel, met conditieniveau 98, een Kay, de vanaf links opkomende fysiotherapeut, en Rom, de aanvoerder met de Vriendenvaantjes voor de tegenstander. Zij zorgden juist voor de onnodige routine en de broodnodige temporisering. Tegen Quick 5, uit altijd lastig, pakte ons onvoorbereide team het initiatief en het goede voetbal. Op de achtergrond de fans, van vrouwelijke en mannelijke kunne met pompoenen. Angela, Lucienne, Carry, Alex. Dat joeg ons op tot ongekende hoogten en de voor ons bekende tegenstanders, zeker Jeroen, tot regelrechte sportieve wanhoop. Pieter slalomde door de as van het veld en scoorde de bevrijdende 1-0, gevolgd door goals van Joep en Rom. Met een 1-3 klonk het fluitsignaal. Daarna een broodje frikandel of broodje kaas en AA of koffie. Motown (met Rolph in de basis) en Nuketown (de uiteindelijke toernooiwinnaar) waren net een klein maatje te groot voor ons. Opgewarmd door een warme combinatie van stoombad, douche en jacuzzi, bezochten we de prijsuitreiking, gepresenteerd door Marcel, de kersverse vader van Ties en wonnen we alsnog iets uit de tombola. Maar dat wisten jullie al.

    P.S. Calli, de bekende beginstand voorspellende inktvis, heeft gedurende het toernooi alles goed geraden door haar eigen calamaresringen met deegbeslagje op de bodem van het aquarium in de goede volgorde te laten zien, 0-0.
  • 14-06-2011  - Heb je het al gezien op nolensplein.nl? Nee, het Zomerparkfeest staat daar niet te koop. Wel een digitale banner bovenaan de site www.nolensplein.nl. De marktplaats voor tweedehands spullen. Nu zien ruim dertigduizend unieke bezoekers elke maand het Zomerparkfeest voorbij flitsen. Eersterangs is ons team voor het Vrinde toernooi bij Quick! Met Kay, de meedogenloze opkomende voorstopper, Ciske/Cor, de linksback met slidings a la Theo Lazeroms, Hans of lijnkeeper of vlaggenist, afhankelijk van of er broodjes frikandel in de kantine zijn, Pieter als controlerende middenvelder, ook wel midmid genaamd, de aanvallende rechtsback Nikolai met het mooie loopje, Rik als hangende linksmidden met het verwoestende schot, Joep, de klassieke kaatsende kopsterke spits, waarbij schwalbes in het strafschopgebied geoorloofd zijn, Giel de godenzoon op uiterst links en Rom als slot op de deur en allerlaatste man met scheenbeschermers. Kortom het Zomerparkfeest team staat. We voetballen in 'Word Vriend' shirts of anders in ons overbekende over-de-top blauwe vrijwilligersshirt van 2010. We zoeken nog supporters om ons te laten opjutten. Aanstaande zaterdag vanaf twaalf uur op de Quick Boys velden in Venlo Zuid. We hebben blauwwitte pompoenen beschikbaar om mee te dansen en te joelen in gepaste schaarse kledij. Een aantal Vriendinnen hebben al toegezegd als enthousiaste danseressen. Om de tegenstander te misleiden. Of onszelf.
  • 09-06-2011  - Het wordt nog duurzamer op het Zomerparkfeest. Net zoals Pinkpop. Dat idee van die plasjes hadden we nog niet. Maar "dat nemen we mee!" zullen Henriette, Fred en Maaike zeggen. Zij zitten in het duurzaamheidsteam van het Zomerparkfeest. Vanuit verschillende gezichtspunten kijken ze naar het festival. Zij drieen met een groen oog. Henriette kennen we van Vensters op duurzaamheid en Fred is van de gemeente en Maaike van Fairliefd. Maar we moeten wel duurzaam zijn. De toegangswegen naar het Julianapark zijn nu al dicht. Dat betekent dat je beter kunt komen met de fiets of lopend. Dat is duurzaam. Dat is ook fijn als je teruggaat naar huis. Hoef je je sleutels niet te zoeken en niet de Bob te zijn. Niet door alle straatjes te toeren in de nacht. En niet tegen het verkeer in te rijden. Geen doodlopende straatjes in. Niet voor het stoplicht te wachten. Niet om te rijden. Waarom zou je het eigenlijk nu al niet doen. Dat is nu al duurzaam. En heb je ook geen last van alle verbouwingen en wegversperringen. Dan ben je in topconditie als het tegen de elfde augustus tweeduizendelf aanloopt. Dan kun je meteen meedoen met (zoemaar) XXL en XS. De grote en de kleine versie. Laat dat maar aan Lex over. Die weet hoe je op het hoofdpodium staat. En met jonge mensen moet omgaan. En er alles uitkrijgt wat er in zit. Dat zien we wekelijks bij Kinderen voor Kinderen. Op TV. Ik weet zeker dat er veel jongens en meisjes komen. Met gitaar, drumstel of trompet. Zeker dat jonge talent wat achter op de sponsorfolder staat. Met gitaar. Die is er zeker bij. Dat wordt genieten. En ik mag Lex en al die jonge talenten in de dop aankondigen. Ik geniet er nu al van. Ik kom lopend. Jullie ook?
  • NY

    02-06-2011  - Het is wel een raar gevoel. Tussen de gigatisch hoge gebouwen op Manhatten op een iPad een blog schrijven over het Zomerparkfeest. Toegegeven. Over het Zomerparkfeest gaat het altijd. Maar de rest is helemaal anders. De negen uur lang vliegen, reizen, metro, lopen. De omgeving. Vierentwintig uur lang mensengeroezemoes, sirenes, optrekkende taxies, toeterende vrachtwagens. The city that never sleeps. Ik zit nu te typen tussen de wolkenkrabbers. Bij Starbucks. Glas, beton, staal. Geen gras, geen bomen, geen museum van Bommel van Dam, geen Ponyweike. Alhoewel. Er is hier veel groen. Madison Park, Bryant Park, Central Park bijvoorbeeld. Daar zou ik wel eens een Zomerparkfeest willen houden. Dezelfde opzet. Te gekke bandjes van ver en dichtbij. Met tenten en barretjes. Met sponsoren en vrijwilligers. Of zou dat niet lukken? Zouden er hier betrokken sponsoren bestaan. Bestaat vrijwilligerswerk hier? Of zouden ze er gewoon langslopen. Even kijken en dan weer door. Omdat er nog zoveel te doen is in de stad. En niet zoals bij ons dat de vakantie erop gepland wordt en er de maandag erna vrij genomen wordt. En dat er vier dagen lang vrienden ontmoet worden en er gelachen wordt met elkaar. Deze blog heb ik wel heel snel geschreven op het snelle gevoelige toetsenbord van een iPad. Ben ik dan toch al een beetje veranderd. Nee, ik geloof het niet echt. Wel geinspireerd!