Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

  • 26-05-2011  - We gaan voetballen! Dat doe ik zelf al jaren. Maar toch. We gaan nu samen met vele vrijwilligers en met Vrienden. Namens het Zomerparkfeest. Dit is dus ook een informele uitnodiging om mee te doen. "Let's play" dus. De spelers van het beroemde Quick 5 zijn de initiatiefnemers. We kregen een mailtje van Marcel. Tijdens het "Toernooi veur Venlose Voetballende Vrinde" gaan we proberen een team bij elkaar brengen. Dat is meteen een Zomerparkfeest promotie! Dat moet gaan lukken. Het zijn maar kleine groepjes, zeven spelers per team. . De organiserende leden van Quick Boys '31 willen met dit sportevenement een nieuwe traditie neerzetten voor het Venlose voetbal. Misschien kunnen we zelfs een herenteam en een damesteam inzetten. Dat zou helemaal mooi zijn. Dan verzamelen we weer de 'Word Vriend' shirts van de Venloop en is dat meteen ons voetbaltenue. Weer twee vliegen in een klap. In de mailing worden ook collega's van het advocatenkantoor, kroegvrienden, het breiclubje genoemd!Het idee komt van het nieuwe Vriendenteam, Angela van Mersbergen, Carrie Lucassen, Gemma Driessen en Lucienne Kohlen dus. Zij zullen als cheerleaders met veel dansjes en een gillende yell langs de lijn ons aanmoedigen. Dat beloven ze. Dan zullen onze godenzonen vlak langs de zijlijn de longen uit het lijf rennen en de bal strak voorzetten. Dan plukt de keeper de bal met een atletische zweefduik uit de lucht. Dan kopt de spits het leer hard tegen het net. Of we verliezen alles. Want tegen de kanjers van Quick 5 zal het moeilijk worden. Zij spelen zaterdag 18 juni thuis. Quick 5 uit. Altijd lastig!
  • 18-05-2011  - Dit wordt een allegaartjesblog. Van alles wat. Zowiezo dat Guus vandaag jarig is. Dat Hanggai uit Mongolie eigenlijk vorig jaar al hadden moeten optreden op het Zomerparkfeest, maar gelukkig nu wel kunnen. Als ze tenminste geen keelpijn krijgen. Dat de rappers Sef (niet de beroemde ex-voorzitter van het Zomerparkfeest) en Kleine Viezerik komen. Dat het Duitse La Brass Banda dit jaar de afsluiter is op het hoofdpodium met feestelijke blaasmuziek met gypsy-invloeden. Dat wordt hopelijk een broeierig einde van een zwoel Zomerparkfeest. Dat ook The Budos Band, Guido Belcanto en JAH6 deze zomer in het Julianapark te zien zijn. Dat Bakkerij t Mikske mij volgt op twitter. Dat Giel, Els en ik met allerlei gemeentelijke instanties vandaag vergaderd hebben over veiligheid tijdens het Zomerparkfeest. Dat in het kleinste museum van het Museumkwartier, bij Geert en Marlies van Sounds aan de Stalbergweg, het Zomerparkfeest en de Vrienden van het Zomerparkfeest eervol worden weergegeven. Dat Richarda, moeder van, speciaal vanuit Volendam wordt uitgenodigd om op zondag te gast te zijn op het Zomerparkfeest. Wellicht in Volendamse klederdracht zoals ze dat ook al deed tijdens VVV-Volendam. Dat het Zoks dit jaar vijfentwintig jaar bestaat. Dat ik nog mensen zoek die kunnen breien. Haken kan ik zelf al. Dat ik graag nog eens samen met Giel en Rolph nog eens schoenen zou willen gaan kopen. Shoepping, zeg maar. Het is steeds meer een allegaartjesblog aan het worden. Maar wel een waar later nog eens op teruggegrepen wordt, omdat er allerlei verwijzingen genoemd worden voor het Zomerparkfeest 2011. Zoals de laatste weken al meer heimelijk kleine tipjes van de sluier zijn gelicht. Kortom een lapjesdeken. En ook dat is weer een aanwijzing.
  • 15-05-2011  - Afgelopen vrijdagmiddag heeft het Zomerparkfeest in het Koorenhuis in Den Haag de tweede prijs in ontvangst mogen nemen in de categorie 'Beste culturele regio-evenementen'. Georganiseerd door de Stichting Nationale Evenementen Prijzen. Een pluim op de hoed van alle vrijwilligers die ooit hebben meegewerkt aan het Zomerparkfeest. Al bijna vijfendertig edities lang. We zullen de prijs pontificaal laten zien op de vrijwilligersaftrap. Als het criterium het aantal edities was geweest waren we in alle categorieen eerste geworden. Het is aardig om het hele evenementenspectrum te zien uit heel het land. Van klein tot groot van stadje tot hele provincies. Soms een heel intiem evenementje, soms een banaal voetbalkampioenschap. Soms een robotachtig technocratisch gebeuren, dan weer klassieke concerten op het water. Soms in de hele provincie en soms een pril straattheater-evenement in een doodnormale straat. De jury noemde in de aankondiging van de genomineerden dit over ons ' ... het grootste gratis meerdaagse festival in Nederland. Met 80.000 bezoekers in vier dagen ben je in ieder geval een monument in je regio. Dans, theater, muziek, film, mode, literatuur, architectuur en wetenschap gebundeld in een gaaf evenement. Venlo mag trots zijn op zo'n evenement dat zich met een verrassende programmering op heeft weten te werken tot een groots evenement'. Het vreemde is dat in het persbericht we wel als winnaar genoemd worden. Freudiaanse verspreking wellicht. We hebben in ieder geval de prijs opgedragen aan al die duizenden vrijwilligers die ooit meegewerkt hebben aan al die vijfendertig Zomerparkfeesten. Want dat zullen er onderhand al wel zoveel zijn vanaf dat eerste optreden van Django Edwards in de Heutzstraat in 1977.

    Tweede prijs 2011
  • 06-05-2011  - Ik ben een fan van De Wereld Draait Door. Afgekort DWDD. Dat komt deels door Matthijs van Nieuwkerk, maar zeker ook door de redactie, het format en de muziek. Achter de presentator staat ongetwijfeld een groot professioneel redactieteam. Bezig met het zoeken, selecteren en screenen van nieuwe gasten. Hoe actueler hoe beter. De vragen worden secuur voorbereid en hij wordt tot in de details van tevoren ingelicht. De DWDD-muziek is trouwens net zo actueel. Daarom komen er zo vaak bands op het Zomerparkfeest, die eerst in DWDD gestaan hebben. Actualiteit staat in onze missie. De stichting Zomerparkfeest wil actuele ontwikkelingen in kunst, cultuur en samenleving een podium bieden in de vorm van een festival en daarmee een inspiratiebron zijn voor de lokale samenleving. Vandaar. Een van de geweldigste programmaonderdelen bij DWDD is de Jakhalzen. Daar blijf ik bij wijze voor thuis. Urgent, brutaal, snel, actueel en eigenzinnig. De Jakhalzengroep bestaat uit Janine, Isolde, Frank, Erik en Lex. Jazeker Lex Uiting. Onze Lex. De presentator van het hoofdpodium en zanger van Zoemaar natuurlijk. Lex is de benjamin onder de Jakhalzen. Ik heb die eerste uitzending in 2010 met voetballer Andy van der Meyde gezien. De start van zijn nationale Jakhalzen-carriere. We hebben dus eigenlijk een beroemdheid in ons vrijwilligersmidden. Net zoals eerst met Boris. Ook vrijwilliger geweest. En laat die Lex nu ook nog eens Vriend zijn van het Zomerparkfeest. Hij heeft de kaart ingevuld. Hebben we ook een beroemde Vriend in ons midden. Dat kan wat worden op dinsdag 9 augustus 2011 als hij binnenkomt in zijn zwarte pak met die rode das. Zoek dan maar dekking. Want zo urgent, brutaal, snel en actueel en eigenzinnig is hij zeker. Hetzelfde als toen bij de BBBZ. Met Giel Beelen.