Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

  • 25-02-2011  - De sponsormap is uit! De map van 2011. Met sponsoren vanaf vijhonderdvijftig euro tot boven de viereneenhalfduizend. Maar ook facilitaire sponsoren. En eco-sponsoren. Met maatwerk. Uw bedrijfsnaam op het sponsorbord, in de sponsor-area, op de website, zelfs op youtube en TV spotjes. En natuurlijk in het programmaboekje staan en vermeld worden bij de aankondiging vooraf van een optreden in het Julianapark. In de tenten, op de podia of in het museum. Alles kan. De sponsorcommissie denkt met u mee, zo verklapt de kleurrijke folder. Juist nu! Met op de voorpagina een artiest van Staff Benda Billili. Geconcentreerd. Met een ingenieus instrument. Zelf gemaakt. In de Congo. Onmiskenbaar. De achterkant is ook al een gepassioneerde opname, gemaakt op het afgelopen Zomerparkfeest. Vol overgave. Een leuke jongen met spijkerbroek, ruig jackje en laarzen. Ja, het was niet droog die dagen. Compleet met zijn eigen gitaar. En met een gezicht wat boekdelen spreekt. De vingers van de rechterhand aan de snaren en de vingers van de linkerhand maken een accoord. Nu al. De ogen onafscheidelijk op het podium gericht. Dat is natuurlijk al gauw bij een foto, maar hier voel je het ook. Onafscheidelijk. We zijn erachter wie het is. Roel Faessen van sponsor Oerlemans Food heeft de achterkant gescand en doorgemaild naar Anita. Haar zoon staat op de achterkant van de sponsorfolder. Simon Thijssen. Een echte rocker. Dat zie je zo. Staat met zijn gitaar bij zoveel mogelijk optredens, heeft ze ons gezegd. Ik heb hem, samen met een vriendje, volgens mij ook in de spiegeltent gezien. Vooraan. Grote ogen gefixeerd op de gitaren. Al vijfendertig jaar worden jonge mensen, die van muziek houden, gegrepen door hun idolen. Hier is dat bij Simon voor het Vriendenpodium. We weten niet bij welk optreden, maar mooi is het wel. Dat is het Zomerparkfeest. En dat moeten we zo houden. Generaties lang.
  • 21-02-2011  - De website is een tijdje uit de lucht geweest. Dat is in deze dagen van extreme zonnewinden en zonnevlekken enigszins aannemelijk. Maar waarom juist onze site, wordt nog onderzocht. Guus, Sam en Wiel waren radeloos. Alle nieuwe opmaak stond bijna klaar om ingezet te worden. Misschien ligt het wel aan de Prinsen en hun adjudanten. Want Marcel Boumans van Systemec en mede-vrijwilliger voor onze website, is adjudant geworden. Bij de Torvers. Misschien ligt daar een voor de hand liggende link. Je weet maar nooit in welke toestand Marcel na een adjudantenavondje toch vroeg op zijn werk is en wat hij dan aanricht. Ik ken hem van dichtbij bij zijn vrijgezellenavond. Lang geleden. Maar daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Aan de andere kant ligt het hotelwezen ook niet op zijn gat omdat sponsor Michael Ooms van Americain en Puur en Wilhelmina ineens Prins Michael I is bij de Wortelpin. Of dat er geen enkele foto meer wordt gemaakt of afgedrukt omdat Eric Sweijen, medewerker van sponsor Reinier Linders, nu plots adjudant bij de Vaegers is geworden. Misschien wel dat de Jocus poster net te vroeg wordt opgehangen. Of dat er niets meer met hout gebouwd wordt omdat Ruud Bruncken als Prins Ruud I en als supersponsor van het Zomerparkfeest, in het geweldige jaar 2011 het Jocus rijk leidt. Kortom gedegen onderzoek is nodig om de onderste steen boven te krijgen. Met als onderzoeksvraag: Waarom stond er alleen 'Connection Error' op onze site. Meer niet. Er stond ook nog niet al teveel op de website aan nieuwe informatie. Dat moet ik toegeven. Behalve dan deze blog, die ik pas op de site kon zetten en pas zichtbaar is, nu alle verbindingsproblemen achter de rug zijn en dus het blognieuws al weer gedeeltelijk wat verouderd is. Maar misschien is het toch nog de moeite waard om het te lezen. Als u dit trouwens leest , is de voorlaatste zin ook meteen overbodig. Afijn, volgens mij zit ik al half in de Vastelaovend stemming. Schaele wazel.
  • 09-02-2011  - Johan en ik doen het. Samen. Althans op hetzelfde moment soms. Denk ik. Allebei gaan we voor een 10. Allebei trainen we voor de tien kilometer. Net op tijd opgegeven. De Venloop dus. Zomerparkfeest en de Venloop, twee niet-meer-weg-te-denken mega-evenementen van de stad. Al jaren. We lopen voor het goede doel. Juist nu. Wij lopen voor de Vrienden. Niet alleen om Vriend te worden van Omroep Venlo maar ook van het Zomerparkfeest. Ook een niet-meer-weg-te-denken duo in de stad. Met name in augustus met het festival en Parkpower. Waarin Thijs, Twan, Ruud, Hein, Lody, Michael en al die anderen jaarlijks een prachtig beeldverslag maken van de bands en het drukbevolkte Julianapark. Er is nog een tweetal. Net nieuw. Althans. Al vijf jaar, maar nu helemaal echt. J&F. Of F&J. Helemaal uit Lapland, hoorde ik. Net terug van hun honeymoon reis. Zij hebben elkaar het ja-woord gegeven afgelopen januari. Janneke en Femke. Of Femke en Janneke. Twee vrijwilligers achter de schermen. Zij helpen Jellie en Kees, of Kees en Jellie, mee met alle T-shirts, bonnen, bandjes en bukskes voor de vrijwilligers. Femke filmde eerst ook nog. Individuele vrijwilligers voor, tijdens en na het festival. Er prijken nog grote videodozen in mijn boekenkast van al haar achter-de-schermen-werk. Buiten het zicht van alle bezoekers. Nu samen en helemaal uit het Drentse Havelte. Twee vrijwilligers die andere vrijwilligers verzorgen. En wie verzorgen hen dan, zou je je afvragen? Zij verwennen elkaar, lijkt me. Zeker nu. Gefeliciteerd. Namens alle vrijwilligers die door jullie af en toe toegestopt, verwend, verzorgd en toegelachen worden. Hopelijk ook dit jaar weer.
  • 01-02-2011  - Huib is niet meer. 91 was hij. Maar dat was niet te zien. Een jeugdig elan had hij nog. Ik lees het net in Trouw. Een paginagroot artikel op pagina 25 van Naschrift in het katern De Verdieping van eenendertig januari. 'De rebellie zat hem in het bloed. Gezag en conventies waren een uitdaging voor hem. De peetvader van de provo's. Het leven moest een feest zijn, geen sleur'. Zo lees ik in het artikel van Frans Dijkstra. We herinneren hem nog als die voorzichtig dansende tengere oudere man op het Vriendenpodium. Met kralenkettingen omringd. En veel mensen om hem heen. Dansend. Altijd dansend. Een soort twist en polonaise door elkaar heen. Met veel vrouwen, rolstoelers en kinderen. Hij vriendelijk lachend naar iedereen. Vooral de dames. Hij had een ontwapenende blik in zijn half geopende ogen. En een zachte glimlach. Dat maakte hem vertederend en broos, maar wel krachtig. Gecombineerd met een Amsterdams accent en Amsterdamse humor, was hij een beetje vreemde eend in de bijt in de vrijwilligerstent. Maar Huib was eregast. Op alle posters in de stad prijkte zijn beeltenis. Manshoge aanplakbiljetten als lokkertjes voor het Zomerparkfeest van 2004. Met zwart-witte voetbal. Maar vooral met dat kleine tangaslipje. Bijna naakt. Een zacht model op leeftijd. Toen al. Hij was wereldberoemd in heel Venlo. 'Ik moest handtekeningen zetten op buiken , armen en benen van jonge vrouwen', zo vertelde hij nog trots later. Huib. Huib Bronkhorst. Iemand om nooit te vergeten. Iedereen rond het Zomerparkfeest kent hem nog. Misschien wat in de vergetelheid geraakt. Maar nu even niet. Hij komt wat mij betreft op het lijstje met onder andere Ge van Dageraad en Hans Thijssen, de eerste voorzitter van het Zomerparkfeest. Beiden hebben veel betekend voor het Zomerparkfeest. Beiden hebben een kleine insigne op de stam van de grote boom vlak achter het hoofdpodium in het Julianapark. In het artiestenkwartier. Daar moeten we er ook maar een bijzetten voor Huib. Om hem nooit meer te vergeten. Huib, nog bedankt.

    Huib Bronkhorst overleden