Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

 • 30-06-2008  -

  Dit weekend heb ik weer wat gemist, zoals je veel mist als je eens een weekendje niet in de stad bent. En als je er wel bent, dan mis je vaak ook nog vanalles, want er is best veel te doen in Venlo. Dit als schriftelijk protest tegen alle "neulers", desalnietemin een van de mooiste Venlose woorden, vind ik. Dit keer was Vin L´eau al twee jaar open en dat werd gevierd. Een stil paradijsje in de stad, net als bijvoorbeeld de Roeje Lieuw van (de pas getrouwde) Louis Klaassens. Daar kom je tot rust, nippend aan een glas frisse Pinot Gris. Daar worden plannen gesmeed bij het staren in een glas robijnrode wijn. Daar worden dichtregels geplamuurd aan de wijnbar. Het is ook het enige etablissement waar de sigaardoos nog pontificaal tentoongesteld staat. Rookverbod of geen rookverbod. Het refereert aan lang vervlogen tijden dat de heren zich na de dis terugtrokken om een bolknak op te steken met een stukje vlammend mahoniehout en de politiek bespreken. Dat gebeurt daar nu nog. En dan Frans achter de toog. Dat is en blijft een kanjer. Die kan alles, nou ja bijna alles. Hij was jarenlang de man tijdens het Zomerparkfeest. Onmiskenbaar. En nu al een paar jaar opgevolgd door Baer en Hans. En het gaat gewoon verder. Wie had dat gedacht. En misschien heb ik wel meer gemist dit weekend, maar dat weet ik nn nog niet. Ach, ik troost me bij de gedachte dat je in je leven veel en veel meer mist dan meemaakt. Dat op zich geeft me ook al wel rust, merk ik, op deze zwoele zomeravond met een ijskoude rose en met dat schaaltje lekkere, vettige, dikke, groene olijven.

 • 26-06-2008  -

  Alsof je iedereen in de steek laat. Of dat je zelf verlaten bent. Zo diep zit ik in zuid Duitsland. Geen Omroep Venlo, geen Nederland 3, wel CNN met Zimbabwe. En helemaal te midden van de winnende Duitse Mannschaft. Overal zwart-rood-gele vlaggetjes op de auto’s. Overwinning op het eind weer. Geen enkele twijfel bij de spelers. Trots, zelfs bij de Turkse fans. Niets over ons landje hier. Alles is alweer vergeten. Geen internetverbinding op mijn hotelkamer. Overdag druk. Alleen sms en een anderhalf telefoontje. Waarom er een gat gegraven wordt in het Julianapark. Wat te doen met een speciale sponsoring. Over de nieuwe podiumdoeken. Over de provincie vertegenwoordiger. Dat Anne Catherine alsnog gezakt is. Over de aangepaste parkregels. Over de zondagmiddagact. Levend in een globale wereld, maar toch zo ver weg. Ik krijg weer een herinnering aan Funs van Grinsven, die hier vruchtbare heimwee had in de dertiger jaren. Nog een dag, en ik ben weer terug. Helaas te laat voor het Cultuurcafe. Nog veertig dagen, en het Zomerparkfeest is er weer. Dan staan we er weer midden in. Heerlijk.

 • 19-06-2008  -

  Je kunt ruiken dat het Zomerparkfeest eraan komt. Zweet. Allerlei boekjes, posters, t-shirts en bukskes worden samengesteld en gaan binnekort naar de drukker. Ik schrijf me lens en dan wil ik ook nog bloggen. Maar dat is nog niks vergeleken met Guus die alle (bijna alle) teksten voor het programmaboekje schrijft. Die maakt overuren en de deadline nadert, zoals elk jaar. We krijgen wel een waanzinnige slot-act op het festivalterrein. Ik verheug me er nu al op. Een huzarenstukje wordt het ook voor zowel geluid, licht, logistiek, sponsoring en natuurlijk de Argentijnse artiesten zelfs. Tibet roert zich ook, wapperend in de wind op het taluud. De dochters van Sarkozy komen zingen, zucht Marcel. Op de Picknick der gebro... nee de Picknick Europa. En dan heb ik het nog niet eens over de twee vleugels op het hoofdpodium van Aufgang. Dan was mijn Keith Jarret keuze tijdens het interview van Venlo Verantwoord nog niet eens zo gek. Puur intuitie. Er is ook een solar performance op het Zomerparkfeest. Althans als de zon schijnt! Of de dag ervoor wanneer de act zich oplaadt. Kortom wij kunnen haast niet meer wachten. Maar er moet nog wel het een en ander georganiseerd worden. maar we hebben nog zeven weken ...

 • 13-06-2008  - We hebben er lang op gewacht, maar deze week hadden we dan eindelijk de jaarlijkse vrijwilligersvergadering, nou ja vergadering. Informatie uitwisseling. Leuk als iedereen vertelt wat er zoal gedaan en voorbereid is. Dan blijkt ook wel dat er weer veel is gebeurd in die afgelopen paar maanden. Het is ook een samenkomst van veel vrijwilligers onderling. Een reunie van gezichten. Zomerparkfeest in het klein al. Het kassateam was erg voltallig en waren zelfs vantevoren al aan de slag gegaan. Heerlijk om te zien zo´n team. Ze waren nog net niet allemaal in het oranje! Nu we het toch over geld hebben. John was opgelucht en straalde. De sponsoring ging goed. Ongeveer vijfenveertig duizend euro per sponsor commissielid. Dat staat gelukkig in schril contrast met de "1" promille kas-tekort per cassiere. Dat geeft de programmacommissie extra mogelijkheden. Rolph lichtte een tipje van de sluier op. Voorzichtig nog. Luister maar eens naar The Soul Snatchers. Ik sta nu met mijn tenorsaxofoon in de spiegel en "speel" mee. En dan Milow, wereldberoemd in Belgie. Aan de andere kant van het contrastrijke spectrum staat de band Bitcho. En Shirley werd plotseling jarig rond middernacht. Zoenen. We fietsen terug naar huis. Nog twee maanden. En nu naar Pieter Duijf voor een interview in Maas&Kade. En een kop koffie, na de nacht ervoor met de opluchting van een geslaagde dochter.
 • 06-06-2008  - In de rust van de Bovenste Molen, waren veel sponsoren samengekomen. Het is meteen een festivalsfeer compleet met tent, podium, geluid, hapjes, drankjes en opzwellende opera geluiden van Poel, begeleid door de charmante Russiche Oxanne. John en de sponsorcommissie halen hier altijd hun laatste centen binnen om het Zomerparkfeest uberhaupt mogelijk te krijgen. Marcel verklapt dat Salsa Celtica komt, op vrijdag. Dat wordt een fantastische start van het weekend begin augustus. Swingen en genieten tegelijk! Ik luister nu naar Steye (via YouTube), ook een van de singer/songwriters op het Zomerparkfeest 2008. Trouwens, als ik een gok mag doen wie de Paolo Nutini of de Wouter Hamel van 2008 kan worden, dan zijn dat The Dodos wel. Het "gerucht" gaat dat we een grote theateract hebben als afsluiter op de zondagnacht. Dan schrijden de bezoekers, bedwelmd door muziek en licht indrukken, huiswaarts na het Bal der Allerlaatste Bonnen. Maar zover is het nog lang niet. Nog twee maanden. Dan is er weer een sponsormeeting, maar dan in het festivalgeweld van het Juliananpark. Ik ga straks naar de receptie en feest van Kelpla en dit weekend naar Omroep Venlo voor een interview bij Venlo Verantwoord en daarna lekker naar het TexFree festival met Grupo! En onze Jasper aan de knoppen en onze Hans als presentator op het hoofdpodium. Dan zie ik jullie daar wel.