Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

  • thumb 24-07-2012  - In afwachting van de zondvloed neemt de schrijver A.L. Snijders tijdens het Zomerparkfeest zijn intrek op een boot op de Maas. Hier blikt hij gedurende twee dagen terug op de geschiedenis van de mensheid, met het doel om de laatste herinnering te schrijven over de wereld zoals die was voor de apocalyps.

    Het roerige bestaan van de mensheid dreigt in 2012 ten einde te komen. Al vele malen eerder pakten grote problemen zich als donkere wolken samen boven de geschiedenis, maar telkens wist de mens zich staande te houden in zwaar weer. De voortekenen stemmen nu opnieuw somber, in een tijd die wordt gekenmerkt door een hevige economische crisis en politieke instabiliteit.

    A.L. Snijders, pseudoniem van Peter Cornelis Müller, schrijft zkv’s (zeer korte verhalen) voor onder andere de VPRO-gids en het radioprogramma De Avonden, waar hij ze zelf voorleest. Vanaf de jaren ’80 publiceerde hij columns in verschillende kranten, die in de jaren ’90 werden gebundeld door uitgeverij Thomas Rap in vier boeken. Daarnaast werden zijn zkv’s inmiddels al in tientallen bundels uitgegeven, en werd Snijders in 2010 beloond voor zijn gehele oeuvre met de belangrijke Contanstijn Huygens-prijs.

    Snijders gaat op vrijdag aan boord van zijn ark en zet op zondag weer voet aan wal, om diezelfde avond zijn testament van de mensheid te presenteren aan het publiek in het Museum. Tijdens zijn verblijf zal hij het festivalpubliek op verschillende manieren op de hoogte trachten te houden van zijn overpeinzingen aan boord.
Word vriend!