Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 23-07-2012  - Duurzaam plastic gaat de plaats innemen van maïsbekers. Afvalverwerker Van Gansewinkel gaat op het Zomerparkfeest namelijk een geheel nieuwe opzet voor de afvalverwerking realiseren. Het is de bedoeling dat deze opzet maatgevend gaat worden voor grote evenementen.

  Het Zomerparkfeest loopt graag voorop en dient daarom als pilot voor een nieuwe manier van afvalverwerking. Het verduurzamen van de afvalstroom staat daarbij voorop. In tegenstelling tot voorgaande jaren kiest het Zomerparkfeest zoveel mogelijk voor afval van één soort materiaal. Eerder hebben we gewerkt met maisbekers.

  Bekers van maïs zijn op papier volledig te composteren. In de praktijk bleek dit echter niet het geval omdat het proces van de afvalverwerking hier niet op ingesteld is. De bekers belandden hierdoor uiteindelijk in de verbrandingsoven. Daarom gaan we het vanaf nu anders doen.

  Dit betekent dat er om te beginnen zoveel mogelijk afval gescheiden wordt. Om iedereen bewust te maken van afvalscheiding zijn er dit jaar zogenaamde walking bins: letterlijk wandelende afvalbakken die naar bezoekers toekomen om afval op te halen.

  Van Gansewinkel en WAA Groep zetten verder medewerkers in tijdens het festival. Zij stimuleren het juiste scheidingsgedrag bij bezoekers, en zorgen tegelijkertijd voor de totale afvallogistiek. Afval trekt afval aan en dus zorgen zij dat er geen zwerfafval en uitpuilende bakken ontstaan. Hierdoor blijven het terrein en de omgeving netjes en opgeruimd!

  Door één soort plastic te hanteren voor de bekers, het servies en bestek én dit apart in te zamelen, kan het heel goed verwerkt worden door Van Gansewinkel. Dit kan dan weer dienen als nieuwe grondstof. Er wordt dus niet alleen achteraf, maar ook vooraf al nagedacht over de verwerking. Afval bestaat niet!

  Het Zomerparkfeest, WAA en Van Gansewinkel hopen hiermee een nieuwe standaard te zetten en andere evenementen te inspireren en aan te zetten om ook slim na te denken over de omgang met hun afval.
Word vriend!