Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 30-07-2012  - Alle kaarten voor het Senior Zomerparkfeest zijn uitverkocht. De traditionele middag voor 55-plussers vindt ook dit jaar weer plaats op de vrijdagmiddag van het festival.

  Het is het enige onderdeel van het Zomerparkfeest waar kaarten voor nodig zijn. Dit garandeert een plek voor iedereen, want de capaciteit voor de middag is beperkt. We willen natuurlijk niemand teleurstellen aan de poort, zeker geen senioren die bijvoorbeeld een rollator nodig hebben. Voor het eerst waren dit jaar kaarten te koop via de Maaspoort.

  Komende vrijdag treden onder andere Thei & Marij, De VinylBoys en Sandra en Marco op.
 • thumb 27-07-2012  - Het optreden van Bola op zondag kan helaas niet doorgaan. De uit Ghana afkomstige zanger krijgt zijn visum niet rond en kan daarom niet naar Europa komen deze zomer. De plek wordt opgevuld door het energieke Skip&Die.

  Skip&Die speelde eerder op Zomerparkfeest Speelt Door en brengt een dansbare mix van elektronica, percussie en opzwepende zang. Blikvanger van de band is de Zuid-Afrikaanse zangeres Catarina Aimée Dahms (foto).
 • thumb 25-07-2012  - Vriendschap wil je natuurlijk delen. Daarom is het mogelijk Vriendschap voor het Zomerparkfeest cadeau te geven aan iemand anders. Voor een verjaardag, een bijzondere gelegenheid of gewoon omdat je Vrienden bent!

  Je kunt via de site makkelijk iemand Vriend maken. Als extra optie kunnen we je een toepasselijke cadeaukaart bezorgen, zodat je ook daadwerkelijk iets te geven hebt. Dit kan bijvoorbeeld ook in een combinatie met een mooi boek of een fles wijn. Bij Boekhandel Koops en bij Wijnhandel Dielen op de Klaasstraat liggen dan ook kaarten die je meteen in kunt vullen.

  Als je nog voor het einde van deze maand iemand Vriend maakt, ontvangt diegene een uitnodiging voor de speciale Vriendenavond op dinsdag 31 juli. Met een voorproefje op het Zomerparkfeest, een gloednieuw T-shirt, exclusieve optredens en spannende extra's.

  Ook maken Vrienden weer kans op een plekje in de L1-luchtballon, die op zondag vier mensen over het terrein laat vliegen met als bonus een exclusief privé-concert van Meindert Talma in de ballon.

  Wil je meer informatie over de Vrienden van het Zomerparkfeest? Klik dan hier.
 • thumb 24-07-2012  - Een exclusief concert van een artiest die optreedt op het Zomerparkfeest. Voor jou en drie andere gelukkigen. En dat in de L1-luchtballon die over het park vliegt. Een bijzondere gebeurtenis voor vier gelukkigen.

  Een concert op eenzame hoogte dus. Van de Groningse troubadour Meindert Talma, die zondag optreedt in het museum. Daarna gaat hij met vier mensen aan boord van een luchtballon voor een luchtig mini-concert!

  Wat moet je doen om kans te maken? We hebben twee acties verbonden aan dit concert. Je kunt ons Liken op Facebook en de speciale actieposter sharen op je eigen Facebook-pagina. Of je kunt via Twitter winnen door dit bericht te retweeten.

  De twee andere plekken verloten we aan Vrienden van het Zomerparkfeest. Dus als je nog geen Vriend bent en wel kans wil maken: kijk dan hier.

 • thumb 24-07-2012  - In afwachting van de zondvloed neemt de schrijver A.L. Snijders tijdens het Zomerparkfeest zijn intrek op een boot op de Maas. Hier blikt hij gedurende twee dagen terug op de geschiedenis van de mensheid, met het doel om de laatste herinnering te schrijven over de wereld zoals die was voor de apocalyps.

  Het roerige bestaan van de mensheid dreigt in 2012 ten einde te komen. Al vele malen eerder pakten grote problemen zich als donkere wolken samen boven de geschiedenis, maar telkens wist de mens zich staande te houden in zwaar weer. De voortekenen stemmen nu opnieuw somber, in een tijd die wordt gekenmerkt door een hevige economische crisis en politieke instabiliteit.

  A.L. Snijders, pseudoniem van Peter Cornelis Müller, schrijft zkv’s (zeer korte verhalen) voor onder andere de VPRO-gids en het radioprogramma De Avonden, waar hij ze zelf voorleest. Vanaf de jaren ’80 publiceerde hij columns in verschillende kranten, die in de jaren ’90 werden gebundeld door uitgeverij Thomas Rap in vier boeken. Daarnaast werden zijn zkv’s inmiddels al in tientallen bundels uitgegeven, en werd Snijders in 2010 beloond voor zijn gehele oeuvre met de belangrijke Contanstijn Huygens-prijs.

  Snijders gaat op vrijdag aan boord van zijn ark en zet op zondag weer voet aan wal, om diezelfde avond zijn testament van de mensheid te presenteren aan het publiek in het Museum. Tijdens zijn verblijf zal hij het festivalpubliek op verschillende manieren op de hoogte trachten te houden van zijn overpeinzingen aan boord.
 • thumb 24-07-2012  - Wie een exclusief inkijkje wil in het programma van het Zomerparkfeest, kan komende donderdag om 9.00 uur 's morgens terecht bij 60 minutes of Zuivere Koffie.

  60 minutes of Zuivere Koffie organiseert maandelijks een inspirerend begin van de werkdag onder het genot van een kop koffie bij Café Central. Komende editie is onze hoofdprogrammeur Johan Hauser uitgenodigd om een kijkje in de keuken te geven.

  Johan geeft geheimtipps en toelichting bij de totstandkoming van het programma van dit jaar. Iedereen die interesse heeft is welkom. Dus zet je wekker - ook als je vakantie hebt! Meer info vind je hier.
 • thumb 23-07-2012  - Duurzaam plastic gaat de plaats innemen van maïsbekers. Afvalverwerker Van Gansewinkel gaat op het Zomerparkfeest namelijk een geheel nieuwe opzet voor de afvalverwerking realiseren. Het is de bedoeling dat deze opzet maatgevend gaat worden voor grote evenementen.

  Het Zomerparkfeest loopt graag voorop en dient daarom als pilot voor een nieuwe manier van afvalverwerking. Het verduurzamen van de afvalstroom staat daarbij voorop. In tegenstelling tot voorgaande jaren kiest het Zomerparkfeest zoveel mogelijk voor afval van één soort materiaal. Eerder hebben we gewerkt met maisbekers.

  Bekers van maïs zijn op papier volledig te composteren. In de praktijk bleek dit echter niet het geval omdat het proces van de afvalverwerking hier niet op ingesteld is. De bekers belandden hierdoor uiteindelijk in de verbrandingsoven. Daarom gaan we het vanaf nu anders doen.

  Dit betekent dat er om te beginnen zoveel mogelijk afval gescheiden wordt. Om iedereen bewust te maken van afvalscheiding zijn er dit jaar zogenaamde walking bins: letterlijk wandelende afvalbakken die naar bezoekers toekomen om afval op te halen.

  Van Gansewinkel en WAA Groep zetten verder medewerkers in tijdens het festival. Zij stimuleren het juiste scheidingsgedrag bij bezoekers, en zorgen tegelijkertijd voor de totale afvallogistiek. Afval trekt afval aan en dus zorgen zij dat er geen zwerfafval en uitpuilende bakken ontstaan. Hierdoor blijven het terrein en de omgeving netjes en opgeruimd!

  Door één soort plastic te hanteren voor de bekers, het servies en bestek én dit apart in te zamelen, kan het heel goed verwerkt worden door Van Gansewinkel. Dit kan dan weer dienen als nieuwe grondstof. Er wordt dus niet alleen achteraf, maar ook vooraf al nagedacht over de verwerking. Afval bestaat niet!

  Het Zomerparkfeest, WAA en Van Gansewinkel hopen hiermee een nieuwe standaard te zetten en andere evenementen te inspireren en aan te zetten om ook slim na te denken over de omgang met hun afval.
 • thumb 20-07-2012  - Het Zomerparkfeest staat weer voor de deur. Twelve O´ Clock maakte deze prachtige spot ter promotie van het leukste festival van Noord-Limburg.

 • thumb 19-07-2012  - De nieuwe mobiele programma-app van het Zomerparkfeest is klaar. Naast een iPhone-versie is er dit jaar ook een Android-app.

  In de app kun je het hele programma van het Zomerparkfeest bekijken. Op tijd en op podium. Ook kun je favoriete acts selecteren en zo je eigen ideale programma samenstellen.

  Wij sturen je dan reminders als je favorieten beginnen. Zo hoef je gegarandeerd niets te missen! Zijn er wijzigingen in het programma? Geen probleem, de app werkt deze automatisch bij. Je hebt dus altijd het meest recente programma tot je beschikking!

  Wie de iPhone-app al eerder heeft gedownload, kan deze vanaf nu gewoon updaten naar de nieuwste versie via de App Store op je iPhone, of via iTunes op je computer.

  Om de app te downloaden ga je met je iPhone of Android-toestel naar de volgende link zpf.to/app.

  iphoneapp2011-1

 • thumb 18-07-2012  - De Picknick op zaterdagmiddag (dit jaar in een Love Boat-thema) is al jaren een vaste waarde en een fantastische traditie op het Zomerparkfeest. En die traditie houden we graag in stand.

  Een picknick is een picknick. Daar zijn we ons van bewust. En daar hoort een hapje bij. Natuurlijk is er een uitgebreid catering-aanbod waar iedereen gebruik van kan maken. En over zelf meegebrachte toastjes of wat hapjes doen wij niet moeilijk.

  Als organisatie hebben we de laatste jaren wel geconstateerd dat het eigen verteer niet beperkt blijft tot een blokje kaas, een toastje of een pakje drinken voor de kids. Hele dozen wijn en complete maaltijden worden tevoorschijn getoverd. Dat is niet de bedoeling. Ook niet vanwege veiligheid. Vorig jaar hebben wij glasscherven op moeten ruimen. Dit is met spelende kinderen niet te verantwoorden.

  Wij vragen daarom vooral om begrip. Het Zomerparkfeest draait volledig op vrijwilligers (inclusief bestuur). Behalve de enorme inzet van die honderden mensen, kost het organiseren van een vierdaags gratis festival een hele hoop geld. En dat wordt voornamelijk bekostigd door de verkoop van bonnen.

  Daarom gaan wij vanaf dit jaar controleren op de bewuste flessen wijn. De Parkregels zijn hierin ook duidelijk.

  De Love Boat Picknick begint zaterdag 4 augustus om 14.00 uur. Op het programma staan onder andere One Take Charlies, Baer Traa Quartet en Dries Roelvink.

 • thumb 14-07-2012  - De Bristse dj/producer Claro Intelecto vervangt Convextion op vrijdagnacht in de Carrousel. Een waardige vervanger, want ook Claro Intelecto weet raad met sferische techno. Hij maakt dubtechno met ambient-invloeden; techno die diep gaat.
  Mark Stewart draait al meer dan een decennium mee in de top. Meer info vindt je op de artiestenpagina.
 • thumb 11-07-2012  - Het kan u haast niet ontgaan, maar het is vandaag precies 50 jaar geleden dat The Rolling Stones voor het eerst optraden. Op 12 juli 1962 speelde de band hun eerste show ooit in de Marquee Club in Londen onder de naam The Rollin' Stones.

  The Rolling Stones zijn de ultieme overlevers in de popmuziek. Dit heuglijke feit gaan we komend Zomerparkfeest vieren met een mooie dik aangezette tribute onder de naam: rocks off! Stones in het park.

  Wij hebben de band inmiddels al in actie gezien, en kunnen verklappen dat het gaat knallen! De fine-fleur van muziekmakend Venlo doet mee. Om de wisselende gedaantes van Mick Jagger zo goed mogelijk te vangen is gekozen voor een keur aan verschillende zangers en zangeressen. Zij stellen zich graag voor in het onderstaande filmpje (Kristel Roulaux en Jomy Boky onbreken).

  Dagblad de Limburger maakte afgelopen weekend een mooie special met daarin een groot stuk van Marco van Kampen over het rocks off!-project daarin. Een link naar dat artikel vindt u >hier<. • thumb 10-07-2012  - Tijdens de festivaldagen wordt het Julianapark veranderd in een grote Ark. De Ark is hét symbool voor overleven in zwaar weer, een metafoor voor veranderende tijden. Het is een serieuze knipoog naar het heden. Niet alleen wordt het einde van de wereld afgekondigd in 2012, maar de tijd stemt vanwege crises en politieke instabiliteit niet bijzonder vrolijk.

  Op de Ark komt de gemeenschap samen en wapent zicht tegen de storm die komt. Alles wat belangrijk is, is daar. Veel cultuur, lekker eten en de leukste mensen. Beter zorg je dus dat je deze boot niet mist.

  Het thema van de Ark keert ook terug in de rest van het programma. Overleven en het einde der tijden spelen een rol in de keuze voor meerdere programmaonderdelen. En wie aan de Ark denkt, denkt natuurlijk ook aan water, veel water.

  Thema-programma:

 • thumb 10-07-2012  - Het Zomerparkfeest gaat dit jaar van start met Project SAFARI. Vanuit alle vier de windstreken worden donderdag 2 augustus grote kunstobjecten in parade naar het festival gebracht.

  De kunstwerken worden de komende weken gemaakt onder de bezielende leiding van vier Limburgse beeldend kunstenaars: Korneel Jeuken, Erik Habets, Jeroen van Bergen en Etienne van Berlo. Overal bouwt de lokale bevolking mee. In Blerick en Tegelen zijn nog mensen nodig. Aanmelden kan via programma@zomerparkfeest.nl.

  Noord, Oost, Zuid, West, ofwel: Velden, Nettetal, Tegelen en Blerick. In die vier dorpen zijn de kunstenaars de komende weken aan het werk. Ze bouwen alle vier grote dieren, symbolen voor de verschillende dorpen. De vier iconen trekken op de eerste festivaldag in parade naar het terrein en blijven alle dagen zichtbaar in het park.

  De stoet van project SAFARI begint te trekken rond 19.00 in de binnenstad, vlak voordat het Zomerparkfeest start op de eerste dag. De iconen uit de vier verschillende windstreken blijven alle dagen zichtbaar in het park. Voor de bouwen van de iconen in Blerick en Tegelen zijn nog mensen nodig. Aanmelden kan via programma@zomerparkfeest.nl
 • thumb 10-07-2012  - Spijtig nieuws vandaag, want de Texaanse techno-dj Convextion laat weten niet naar Europa komen deze zomer vanwege familieomstandigheden. Wie zijn plaats in gaat nemen op vrijdagavond is nog niet bekend.

  Wel is Case Mayfield toegevoegd aan het programma. Deze Nederlandse singer-songwriter is een grote revelatie dit jaar. Hij treedt zaterdag op op het Vriendenpodium.
 • thumb 07-07-2012  - Het Zomerparkfeest zoekt mensen in Tegelen die willen helpen bij het realiseren van een kunstwerk. De komende editie van het festival wordt afgetrapt met een parade van kunstwerken vanuit alle vier de windrichtingen.

  In Velden, Nettetal, Tegelen en Blerick wordt onder begeleiding van een professionele kunstenaar gewerkt aan een groot rijdend kunstwerk. Door de lokale bevolking. De vier kunstobjecten trekken op de eerste festivaldag in parade naar het terrein en blijven alle dagen zichtbaar in het park.

  In Tegelen zijn we nog op zoek naar mensen die mee willen doen: bouwers, brekers, architecten, carnavaslisten, timmermannen, dromers, doeners professionals, amateurs, jongeren ouderen, noem maar op! Iedereen wordt opgeroepen. Input en ideeën zijn nodig. Interesse? Op zaterdag 14 juli om 11:00 uur is er een informatiebijeenkomst in de voormalige Kievit aan de Grotestraat 66 in Tegelen.

  Onder leiding van Etienne van Berlo gaat er gebouwd worden. Wordt het een boot? Wordt het een beest? U bepaalt het! Op zaterdag 14 juli is er een informatiebijeenkomst op de Grotestraat 66 in Tegelen. Na afloop wordt meteen begonnen.

  Mail voor meer info naar etiennevanberlo@gmail.com, of bel 06-18978605.
 • thumb 05-07-2012  - Optimaal voorbereid het Zomerparkfeest ingaan, betekent natuurlijk alle muziek luisteren! Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we een Spotify-playlist gemaakt van de artiesten die optreden tijdens het komende Zomerparkfeest. Maar liefst acht uur voorpret aan muziek! Online te beluisteren.

  Check de lijst hier

 • thumb 04-07-2012  - Omroep Venlo zendt de komende weken op zondag Parkpower-uitzendingen uit van de laatste vier jaar. De uitzendingen zijn bedoeld als aanloop naar het komende Zomerparkfeest.

  De Venlose omroep doet ieder jaar uitgebreid verslag van het festival met een eigen programma. Deze Parkpower-uitzendingen laten een dwarsdoorsnede zien van het programma. Komende zondag beelden van de editie van 2008, toen onder andere Room Eleven, The War On Drugs, The Dodos, Milow, Voicst en Ton Engels op het programma stonden.

  De komende vier weken wordt zo afgeteld tot het begin van het Zomerparkfeest. Tijdens het festival doet de omroep vier dagen live-verslag op de radio en is er dagelijks een verslag van de dag ervoor op tv.
 • thumb 03-07-2012  - Het programma voor het Senior Zomerparkfeest is bekend. Thei & Marij vieren hun 25-jarig artiestenjubileum op het Zomerparkfeest en ook Sandra en Marco en de VinylBoys staan op het podium. Anders dan voorgaande jaren is er een vrije verkoop van kaarten via Theater de Maaspoort.

  De presentatie van de middag is in handen van Herm Pollux. Verder is er plek voor De Oldtimers en Hay & Marian van den Ham. De middag wordt dit jaar voor het eerst muzikaal omlijst door het Zomerparkfeest Hoésorkes o.l.v. Sef Gubbels.

  Het Senior Zomerparkfeest is bedoeld voor iedereen van 55 jaar en ouder. Kaarten zijn zoals altijd verkrijgbaar via SOB Venlo, de Stichting voor Senioren (voorheen Stichting Open Bejaardenwerk). Daarnaast is dit jaar een nieuwe samenwerking aangegaan met Theater de Maaspoort. Een kaartje kost € 7,50 en geeft behalve toegang recht op een kop koffie met een stuk vlaai en twee consumptiebonnen. De kaartverkoop gaat hard, er zijn nog slechts ruim 100 kaarten verkrijgbaar. Daaronder ook een aantal plaatsen aan stamtafels.

  Net als bij reguliere Maaspoort-voorstellingen kunnen kaarten voor het Senior Zomerparkfeest besteld worden via telefoon, internet en gewoon aan de kassa. Er worden geen reserveringskosten berekend, behalve als entreekaarten thuisgestuurd moeten worden. Dat kost €2,50. Als alternatief kan men via internet ook een e-ticket kopen. Hieraan zijn geen reserveringskosten verbonden. Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet meer worden teruggenomen.

  Het programma van het Senior Zomerparkfeest begint op vrijdagmiddag 3 augustus om 14.00 en duurt tot 17.00 uur. De tent gaat om 13.00 uur open.

  Contactgegevens Theater de Maaspoort:
  T: 077- 3 207 207
  E: www.maaspoort.nl
Word vriend!