Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 28-06-2012  - Het programma van het komende Zomerparkfeest is compleet. Van alle artiesten is nu onder programma extra informatie te vinden aangevuld met handige links en filmpjes.

  Nieuwe toevoegingen zijn onder meer de doommetalband Electric Wizard, indiepop van Ewert And The Two Dragons uit Estland en het jazz-trio van Neil Cowley. Electric Wizard is een wereldtopper in het metalgenre. De band cureert het prestigieuze Roadburn-festival komend jaar. Hun komst is dan ook zeer bijzonder. Ewert & The Two Dragons was een van de grootste smaakmakers van het Eurosonic-festival eerder dit jaar, en brengt prachtige indiepop met een folk-inslag.

  Verder een lezing én een korte film van Floris Kaayk, die wereldberoemd werd door een internetfilmpje waarin hij suggereerde dat hij kon vliegen als een vogel met zelfgemaakte vleugels. Ook zijn er lezingen van zeezeiler Henk de Velde en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden.

  We kunnen nog wel een even doorgaan met de hiphop van Kraantje Pappie, feestcollectief Yellowclaw, of progressieve rock van het Engelse Wolf People, maar voor de volledigheid is een avondje surfen op deze site is een stuk productiever!

 • thumb 24-06-2012  - En of er vanmiddag Satisfaction was in Motown! Op overtuigende wijze wist Marcel Willems jury én publiek voor zich te winnen in de Sing Like Jagger contest.

  Als beloning mag Marcel het nummer Satisfaction live spelen op het hoofdpodium tijdens de opening van het komende Zomerparkfeest. Onder bezielende begeleiding van rocks off!, de Venlose Rolling Stones, zette Marcel vanmiddag in Motown een heerlijke Jagger neer.

  Het nummer van The Stones galmde meermaals door de kroeg. De band had er zin in, en de kandidaten ook. De grote tegenstrever van Marcel Willems was Chris de Haan, die al 49 jaar meezingt met de platen van Jagger.

  De drie-koppige jury lette behalve op de juiste intonatie en performance ook op het sex appeal van de beoogde Mick Jagger. Of Marcel het op dat laatste punt gewonnen heeft, blijft de vraag maar zijn heupbewegingen mochten er zijn.
 • thumb 05-06-2012  - Zondag 17 juni is de Ouverture, speelt Nederland tegen Portugal én is het VADERDAG. Maar wat doe je cadeau aan je ouwe die natuurlijk alles al heeft?

  Wij hebben de gouden tip: namelijk Vriendschap. Bij het Zomerparkfeest kun je Vriendschap aan iemand anders cadeau geven. Hiermee help je het Zomerparkfeest, maar je krijgt er ook iets voor terug.

  Als Vriend krijg je ieder jaar een bijzonder T-shirt. En je krijgt toegang tot de speciale Vriendenavond de dinsdag vóór het Zomerparkfeest, waar je samen met andere Vrienden een voorproefje van het Zomerparkfeest krijgt!

  Dus als je nog op zoek bent naar een origineel vaderdagcadeau: grijp dan je kans!

  Iemand Vriend maken van het Zomerparkfeest (of zelf Vriend worden) kan via deze link.
 • thumb 04-06-2012  - The Rolling Stones bestaan 50 jaar dit jaar. De band heeft tientallen, misschien wel honderden andere muzikanten die door de jaren heen op het Zomerparkfeest hebben gestaan direct of indirect beïnvloed. Het festival vindt het daarom tijd voor een mooie, dik aangezette Venlose hommage aan The Rolling Stones. Daarnaast start eind deze maand de zoektocht naar een Venlose Mick Jagger. De winnaar mag meedoen in het park.

  The Rolling Stones zijn de ultieme overlevers in de popmuziek. De band is met het creatieve tandem Jagger/Richards een van succesvolste creatieve samenwerkingen ooit. Het duo zorgde voor een halve eeuw succes, ontelbare hits en miljoenen fans, al liggen de verhoudingen in de band sinds het verschijnen van de biografie van Keith Richards even niet meer zo lekker als vroeger.

  Het is dan ook maar de vraag of er überhaupt een jubileumtour van The Rolling Stones komt dit jaar. Het project op het Zomerparkfeest vult deze lacune in Venlo op en krijgt de titel "rocks off! stones in het park" een knipoog naar de openingstrack van misschien wel hun beste album Exile On Main Street.

  En het mooie van het Zomerparkfeest-project is dat we nog op zoek zijn naar een zanger! Er is al een fantastische band gevormd met Jules van Bussel (bas, ex-King Mo), Bart Kockelmans (toetsen, 't Verlange, The Suitcase), Jim Geurts (drums, Peter Beeker & Ongenode Gaste), Tasilo Pieck (gitaar, Juliette Travis, ex-Touchin' Tongues) en Jesper Driessen (gitaar, Peter Beeker & Ongenode Gaste).

  Bekende Venlose stemmen van Roger Pinnow, Kristel Rouleaux, Peter Beeker, Andrew Elt, Peter Janssen, Rob van der Sluis, Jomy Boky en Baer Traa nemen deel aan het project, maar we zoeken nog één gastzanger, dus jij kunt meedoen!

  Rock off!!
  Foto door Purity-photography / Leon van Ulft

 • thumb 04-06-2012  - Het Zomerparkfeest opent dit jaar met een Venloos hommage aan The Rolling Stones onder de titel: rocks off! stones in het park. Hiermee vieren we dat de band al 50 jaar bestaat en generaties muzikanten heeft beïnvloed. Daarnaast start eind deze maand de zoektocht naar een Venlose Mick Jagger. De winnaar mag meedoen in het park.

  Wedstrijd:
  Iedereen heeft wel een beetje Jagger in zijn lijf. En soms moet dat eruit.

  Op 24 juni organiseert rocks off! daarom de "Sing like Jagger" wedstrijd.
  • 14.00 Motown Music Cafe.
  • Maximaal 15 aanmeldingen.
  • Geef je op door een mail te sturen naar singlikejagger@zomerparkfeest.nl.
  • In Motown moet je je beste versie van Satisfaction laten horen.
  • De winnaar mag Satisfaction ook zingen op het hoofdpodium tijdens de opening van het Zomerparkfeest, samen met de band.
Word vriend!