Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 29-05-2012  - Mensen voelen zich al 100 jaar “thuis bij Antares”. Om dat te vieren trakteert de jarige woningstichting de Venlose burgers en de gehele regio op een speciaal optreden tijdens het Zomerparkfeest 2012. Dit optreden wordt verzorgd door niemand minder dan Rowwen Hèze.

  Rowwen Hèze is als band een monument in de regio. Maar net zo goed een collectief dat zichzelf opnieuw uit blijft vinden. Antares en Zomerparkfeest vinden Rowwen Hèze dan ook bij uitstek een act om een Venloos feestje te vieren.

  De groep draait al meer dan twee decennia mee in de Nederlandse top en speelt in Venlo een thuiswedstrijd. Reden voor Antares om in samenspraak met Zomerparkfeest deze gelauwerde band naar Venlo te halen om de gehele regio mee te laten genieten van hun eeuwfeest.

  Rowwen Hèze speelt zondagmiddag 5 augustus op het hoofdpodium in het park. De laatste keer dat ze op het Zomerparkfeest stonden is alweer twaalf jaar geleden.

  De band uit Horst-America brengt rond de datum van het Zomerparkfeest tevens nieuw werk uit. Het is voor het eerst in zes jaar tijd dat er een nieuw studioalbum uitkomt van Rowwen Hèze.
 • thumb 22-05-2012  - De zonnige pop van ChefSpecial is komend weekend te horen op Pinkpop, maar de band staat ook op het Zomerparkfeest. ChefSpecial zou vorig jaar al komen, maar moest toen afzeggen wegens ziekte. De populariteit van de groep is in de tussentijd echter spectaculair gegroeid. ChefSpecial sluit daarom de vrijdagavond af op het Zomerparkfeest.

  Een zeer bijzondere act is Narasirato van de Salomon-eilanden. De groep, in traditionele outfits en lichaamsbeschildering van hun stam, drijft op het geluid van panfluiten. En dan niet in de stijl van de straat-Peruanen die cdÂ’s proberen te verkopen in iedere winkelstraat, maar in de vorm van een verbluffende performance met panfluiten die soms wel manshoog zijn! Spektakel verzekerd.

  Naast muziek is er ook ruimte voor andere disciplines. Philip Huff schreef een sterke roman dit jaar (Niemand in de stad). De schrijver draagt voor uit eigen werk en hij laat muziek horen aan het publiek. Het Belgische Theatre du n-ombr'ile brengt in de show Expresso Circus een bijzonder schimmenspel. Met meer dan 250 schaduwbeelden wordt het reilen en zeilen van een kermistheater uitgebeeld.

  Wie Rina Mushonga een keer gehoord heeft, zal haar stem niet snel vergeten. Een fantastisch eigen en authentiek geluid en een fantastische liedjesschrijver bovendien. Ze doet af en toe denken aan Tracy Chapman en is zeker een smaakmaker van eigen bodem. Dit laatste kan ook gezegd worden van Rats on Rafts, new wave uit Rotterdam. In de stijl van de jaren 80. Donker maar ook springerig en energiek.

  Verder nog: De Canadees Bloodshot Bill (psycho-trash-blues-punk), jazz uit Kytemans Kytopia-stal van Kapok, obscure plaatjes van Afrobot, beats uit Engeland van Om Unit

  Onder het kopje programma staan beschrijvingen van alle acts. Met filmpjes, links en alle info die je nodig hebt.
 • thumb 09-05-2012  - Het Zomerparkfeest krijgt vanaf 2013 de status van Cultuurplaninstelling (CPI). Hiermee wordt het Zomerparkfeest erkend als cruciaal onderdeel van de culturele infrastructuur in Limburg.

  Dit staat in het advies van de Provinciale Adviescommissie Cultuur (PAC) die de CPI-aanvragen behandelt. De PAC geeft advies aan het college van Gedeputeerde Staten, dat later dit jaar definitief over de adviezen beslist. Het is aannemelijk dat het advies wordt overgenomen. De CPI-status wordt toegekend op basis van artistieke kwaliteit, publieksbereik, cultural governance en de betrokkenheid in stad en regio.

  Behalve de erkenning van de Provincie voor de culturele impact van het Zomerparkfeest, betekent de CPI-status een extra financiële ondersteuning tussen 2013 en 2016. Het Zomerparkfeest wil deze vooral gebruiken om het programma, de beleving en de positionering van het Zomerparkfeest als festival verder te versterken.

  Cultuurplaninstellingen zijn de ruggengraat van het cultuuraanbod in de provincie en vertegenwoordigen een breed en gevarieerd aanbod van culturele activiteiten in de Provincie. De toekenning aan het Zomerparkfeest is daarom is een geweldige culturele impuls voor de stad en de regio.

  Tot slot is de benoeming tot cultuurplaninstelling natuurlijk vooral een fantastisch compliment voor alle vrijwilligers, sponsoren, en Vrienden die het festival al 35 jaar mogelijk maken. De afgelopen maanden is vanuit het Zomerparkfeest, ondersteund door de professionals van TRIAS, hard gewerkt aan deze toekenning.
 • thumb 08-05-2012  - Zondag is het Moederdag. En wat is er nu nog een leuker cadeau dan Vriendschap? Bij het Zomerparkfeest kun je Vriendschap aan iemand anders cadeau geven. Hiermee help je het Zomerparkfeest, maar je krijgt er ook iets voor terug.

  Als Vriend krijg je ieder jaar een bijzonder T-shirt. En je krijgt toegang tot de speciale Vriendenavond de dinsdag vóór het Zomerparkfeest, waar je samen met andere Vrienden een voorproefje van het Zomerparkfeest krijgt!

  Dus als je nog op zoek bent naar een origineel moederdagcadeau: grijp dan je kans!

  Iemand Vriend maken van het Zomerparkfeest (of zelf Vriend worden) kan via deze link.
Word vriend!