Zomerparkfeest
Nederlands English Deutsch Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers

Nieuws

 • thumb 20-06-2011  - Zeven muzikale toptalenten vormen samen met (zoemaar) ouverture Zomerparkfeest. In ’n bomvol café de Locomotief heeft Zomerparkfeest-voorzitter Rom van Strijp zondagmiddag de zeven namen bekendgemaakt van de nieuwe band (ZOEMAAR XS). Deze gelegenheidsformatie zal op donderdag 11 augustus samen met (ZOEMAAR) de opening verzorgen van het 35e Zomerparkfeest in Venlo.

  Voor die Zomerparkfeest-ouverture zocht (ZOEMAAR) naar opvolging. Jonge muzikanten konden zich opgeven om ’n plekje te veroveren in een nieuw te vormen bandje: (ZOEMAAR XS). Maar liefst 40 muzikanten streden in spannende live audities voor de felbegeerde plekken binnen de nieuwe band.

  Uiteindelijk leverde dat de volgende bezetting op:
  Contrabas: Femke Kovacs (12 jaar)
  Drums: Mika Delsing (9 jaar)
  Piano: Nicky Kusters (12 jaar)
  Gitaar: Roy Bruggemann (14 jaar)
  Gitaar: Bram Verwijst (11 jaar)
  Zang: Stijn Clabbers (11 jaar)
  Zang: Julie Lensen (11 jaar)

  De band is een identieke kopie van (ZOEMAAR), maar dan met enkel muzikanten van 14 jaar en jonger. (ZOEMAAR) gaat de komende weken samen met de jonge talenten repeteren. Tijdens de ouverture van het Zomerparkfeest zal (ZOEMAAR XS) het liedje 7.03 spelen. In 2003 was dat ’t eerste hitje van (ZOEMAAR).

  (zoemaar)

 • thumb 14-06-2011  - De Nederlandse rockband Go Back To The Zoo speelde gisteren een superstrakke set op Pinkpop en gaat dat kunstje nog eens dunnetjes overdoen op het Zomerparkfeest. Daarnaast zal Piet Veerman & The Cats Aglow Band op de festivalzondag het repertoire van Nederlands grootste nummer-1-hits-machine The Cats laten herleven. Ook de Nederlandse popgroep Alamo Race Track, en man-van-het-moment in de dance-scene Jackmaster zijn van de partij.

  Piet Veerman is een icoon in de Nederlandse popmuziek. Grondlegger van de Volendamse palingsound met The Cats: jarenlang onbetwist de grootste Nederlandse band, zowel hier als in het buitenland. The Cats scoorden in de jaren zestig en zeventig 5 nr.-1-hits in Nederland! Alleen The Beatles, Abba, George Michael, Queen en Michael Jackson scoorden er meer. The Cats Aglow Band is een fantastische tribute, vernoemd naar de meest succesvolle plaat van de band, Aglow uit 1971. Een band die het repertoire van The Cats hoog wil houden en aangevuld met de originele zanger Piet Veerman, wordt dit ongetwijfeld een fantastische terugblik op de zondagmiddag.

  Daarnaast nog meer nieuwe namen: indiepoppunk van Fair Ohs, reclamemaker Bas Welling, ongedwongen pop van Chef'Special, dancehall van Mungo's Hi-Fi, Compagnie Biscuit, de toeterende Toeterman, soul-zangeres Ntjam Rosie, jonge indierockers van Hunting the Robot, DJ Tommi, stemmige liedjesmakers Woody & Paul, bluesrock van Blackberry & Mr. Boo Hoo, dansgroep PIUM, heftige grindcore-jazz door Dead Neanderthals, beatmaker kidkanevil, Junior Songfestival-winnaar Ralf Mackenbach, bluesy rock 'n roll van Ralph de Jongh & Crazy Hearts, het kleinste mobiele radiostation van Nederland Radio Barkas, en Venlose party-dj FeestDJRuud.

  (zoemaar)

 • thumb 07-06-2011  - De populaire Venlose band (zoemaar) opent het 35ste Zomerparkfeest. In een speciale XXL-bezetting met gasten en een blazerssectie klinken hun Venlose hits nog net wat grootser. Daarnaast is er plek voor (zoemaar xs), een nog te vormen band van jonge muzikanten die tijdens het concert van (zomaar xxl) een nummer van de band covert. Voor (zoemaar xs) wordt gezocht naar talent tot 14 jaar oud. Speel je dus een instrument of kun je heel goed zingen en wil je optreden op het hoofdpodium van het Zomerparkfeest: grijp je kans!

  Net als vorig jaar opent het Zomerparkfeest met een Venlose ouverture. (zoemaar xxl) wordt een bijzondere show met onder andere Baer Traa, Juulke Titulaer en Roger Corneille als extra vocale ondersteuning. Daarnaast wordt de zevenkoppige band aangevuld met Sjoerd Rutten op percussie en de blazerssectie van Instant Brass. (zoemaar) is de populairste Venlose band van het moment. In een propvolle Venlonazaal presenteerde de groep eerder dit jaar eindelijk hun eerste cd, met daarop veel nieuw materiaal en een nieuwe richting; minder Vatelaovend en meer dialectpop.

  Voor (zoemaar xs) selecteert de band zelf jonge talenten voor het spelen van de hit 7.03 tijdens hun show op het hoofdpodium. Ben jij 14 jaar oud of jonger en wil je meedoen met (zoemaar xs), meld je dan aan via auditie@zoemaar.nl. Je krijgt dan meer informatie, zoals een mp3 van het nummer, de tekst en het akkoordenschema. De audities zijn op zondag 19 juni (tijdens Lekker Venlo) in het Julianapark ter hoogte van de speeltuin. Die dag zullen dan ook meteen de zeven mini-Zoemaar-bandleden bekend worden gemaakt. Daarna volgen een aantal repetities onder leiding van de (zoemaar)-leden zelf.

  (zoemaar)


Word vriend!